HABERLER

Araç İçi Kamera Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

2.9kviews

Araç içi kamera, aracınızın ön camına takılarak aracın çakmağından veya elektrik sisteminden güç alarak araç dışını ve(ya) içini gösteren cihazlara verilen isimdir. Aracınızın güvenliğini sağlamak için bunlara dikkat edin! Araç kamerası alırken nelere dikkat etmeli? Hangi araç kamerasının size en uygun özelliklere sahip olduğunu öğrenin.

Eğer siz de bir araç kamera sistemi almayı düşünüyorsanız piyasada çok fazla marka ve model olduğu hemen dikkatinizi çekmiştir. Peki bir Araç İçi Kamera Ne Özelliklere Sahip Olmalı?

Hareket algılama ve park modu

Satın alacağınız araç içi kamerada mutlaka hareket algılama özelliği olmasına çok dikkat edin. Böylece aracın içindeki kamera bir hareket algıladığı durumda kayıt yapmaya başlayacaktır. Kamera seçerken park modlarının manuel mi otomatik mi olduğunu mutlaka inceleyin.

Araç içi kameralarda Park Modu

Arka görüş sistemi

Peki ya aracınızın arkasında kalan bir olay gerçekleştiğinde bunu nasıl kaydedeceksiniz? İsteğinize bağlı olarak piyasada arka görüş sistemleri veya hem ön hem arka görüş sistemine sahip kombo araç kameraları bulunuyor. Bu doğrultuda sadece sizin yaptığınız kazaların kayıtlarını değil, size arkadan çarpanların kayıtlarını da detaylı bir şekilde alabiliyorsunuz. Bunun dışında bu arka görüş kameraları park etme esnasında da rahatlıkla kullanılabiliyor. Kısacası, eğer bütçeniz yeterli durumdaysa hem ön hem de arka kameraya sahip bir araç içi kamera sistemi satın almanızda fayda var.

Araç Kameralarında Ön ve Arka kamera

Araç İçi Kamera Düşük Işık Performansı

Her araç içi kamera düşük ışık koşullarında kullanılmak üzere tasarlanmaz. Gece olduğunda ortam, farlar ve sokak aydınlatması ile aydınlatılır. Bu ışık kaynakları gece görüş kameraların kaliteli görüntüler elde edebilmesi için genellikle yeterlidir. Özellikle geceleri yaşanabilecek kaza, hırsızlık ve vandalizm olaylarında kameranızın gece görüş özelliği yoksa görüntüler çok karanlık ve kalitesiz olacaktır. Bazı modeller ise görüntüleri daha da geliştirmek için WDR özelliğine sahiptir.

Araç İçi Kameranın Görüş Açısı Önemli

Araç içinde kullanılacak olan kameranın görüş açısı ne kadar geniş olursa daha fazla bir alanı kayıt altına almak mümkün olacaktır. Etrafı daha deniş bir açıyla gözlemleyebilen bir araç kamerası, olası bir kazada hiçbir detayı kaçırmadan görüntü kaydı alabilecek demektir. Bu doğrultuda satın alacağınız araç içi kameranın görüş açısının 130 derece ve üzeri genişlikte olmasına dikkat edin.

Araç İçi Kameralarda Görüş Açısının Önemi

Araç İçi Kameralarda Wi-Fi bağlantısı

Gelişmiş teknolojiye sahip birçok araç içi kamera sisteminde dahili Wi-Fi özelliği bulunmaktadır. Eğer araç kameranızı akıllı telefonunuz üzerinden anlık olarak izleyebilmek istiyorsanız, satın alacağınız kamerada bu özelliğin mevcut olmasına dikkat edin. Bu özelliği kullanabilmeniz için aracınızın Wi-Fi kapsama alanı içerisinde bir alanda park edilmiş olması gerektiğini unutmadan hatırlatalım.

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x