HABERLER

KABLOSUZ PROJEKTÖR ‘LER HAKKINDA TEMEL BİLGİLER

212views

Kablosuz projektör satın almak mı istiyorsunuz? Veya bir projektörü kablosuz yapan şeyin ne olduğunu anlamak ve kablosuz projektör seçmenin mantıklı olup olmadığını mı öğrenmek istiyorsunuz? Bunlardan herhangi biri veya bununla ilgili başka bir neden varsa, bu yazının sizin için her şeyi açıklığa kavuşturacağını umuyoruz.
Kablosuz projektörler bazı avantajlar sunar ancak kablosuz bağlantı her zaman projektörün fiyat etiketini artırır. Bu nedenle, Kablosuz Projektörler için Wi-Fi bağlantısının sizin için sağlayacağı faydanın, kablosuz projektör satın almanın ekstra maliyetini yeterince haklı çıkaracağından emin olmanız gerekir.

Bir Projektörü Kablosuz Yapan Nedir?

Öncelikle kablosuz projektörün ne olduğunu veya başka bir deyişle projektörü kablosuz kılan şeyin ne olduğunu anlayalım.
Genel olarak kablosuz ağ (Wi-Fi) teknolojisi, yüksek hızlı İnternet ve ağ bağlantıları elde etmek için radyo dalgalarını kullanır. Wi-Fi kullandığınızda cihazlar herhangi bir kablo olmadan bağlanır. Bu cihazlar birbirleriyle herhangi bir kablo bağlantısına ihtiyaç duymadan iletişim kurabiliyor çünkü iletişim radyo dalgaları aracılığıyla sağlanıyor.

Kablosuz projektör, kablosuz bağlantıyı kullanma, yani diğer kablosuz özellikli cihazlara kablosuz iletişim yoluyla bağlanma olanağına sahip bir projektördür. Projektörde, kablosuz bağlantıları etkinleştirmek için yerleşik bir kablosuz kart bulunabilir veya bir kablosuz adaptör veya USB donanım kilidi gerekebilir. Bir projektörü kablosuz olarak kullandığınızda, bu radyo dalgaları aracılığıyla gerçekleşir ve cihazlarınızı bağlamak için herhangi bir kabloya gerek kalmaz. Bu kesinlikle düzenli!

Sunum ortamınızın düzenliliğini artıran temiz bir çözüm olmasının yanı sıra, kablosuz bağlantıya sahip olmak aynı zamanda bağlantınıza daha fazla esneklik katar. Sunum yapan kişinin VGA veya HDMI bağlantı noktası olmayan ancak kablosuz erişimi olan bir bilgisayarı veya başka bir cihazı varsa, kablosuz projektöre sahip olmak sunumun kablosuz olarak devam edebileceği anlamına gelir.
Bazı projektörler kutudan kablosuz olarak çıkar. Üretici, genellikle bir WiFi kartı olmak üzere gerekli kablosuz özellikleri oluşturur. Bu tür kablosuz projektörler, yerleşik Epson ELPAP10 USB Dongle’a sahip tamamen Epson EB-X41 Kablosuz Projektöre sahipken, diğer birçok projektör, kablosuz bağlantıyı etkinleştirmek için bir USB aygıtı (USB kablosuz adaptör veya USB kablosuz donanım kilidi olarak adlandırılır) kullanır.
Kablosuz bağlantılarını etkinleştirmek için bir USB kablosuz adaptör (donanım kilidi) gerektiren projektörler için iki ana tedarik seçeneği bulacaksınız: adaptör projektörle birlikte projektör paketinde verilir veya verilmez. İkinci durumda, kablosuz bağlantı üretici tarafından isteğe bağlı hale getirilmiştir.
İsteğe bağlı kablosuz fikri, kablosuz adaptörün maliyetinin, pakette olduğundan farklı olarak ürün maliyetine dahil olmamasıdır. İsteğe bağlı kablosuz, üreticinin bir kablosuz projektör oluşturduğu, ancak USB adaptörünü ürün kartonuna dahil etmediği, adaptörü (ayrı olarak satılır) satın alıp almayacağınıza veya projektörünüzü VGA, HDMI vb. kablolarla kullanmaya devam edip etmeyeceğinize karar vermenize olanak tanır.

Kablosuz projektörün genellikle HDMI, VGA vb. gibi başka bağlantı seçeneklerine sahip olacağı vurgulanmalıdır. Bu, eğer isterseniz onu hala kablolarla bağlayabileceğiniz anlamına gelir. Projektöre bağlanacak cihazın kablosuz bağlantıya sahip olmadığı tespit edildiğinde bu gerekli olacaktır.

Ayrıca, uyumlu bir evrensel kablosuz adaptör edinirseniz diğer projektörlerin çoğunun kablosuz olarak da kullanılabileceğini unutmayın. Bu, kablosuz olmayan mevcut projektörünüzün eşleşen bir evrensel adaptörle kablosuz olarak kullanılabileceği anlamına gelir. Bu pek de kolay değil çünkü öncelikle bunu etkinleştirebilecek evrensel bir kablosuz adaptör bulmanız gerekiyor. Böyle bir cihaza Airtime denir. InFocus LiteShow da bir olasılık. Ancak bu cihazlardan birini bulmakta zorlanabileceğiniz için, şimdi bir projektör satın alıyorsanız, doğrudan bir kablosuz projektör satın almanız önerilir. Yani ihtiyacınız olan şey kablosuz bir projektörse.

Kablosuz Projektör ‘lerin Avantajları

Kablosuz projektörlerin maliyeti, kablosuz olmayan eşdeğerleri olan projektörlerden çok daha fazladır. İsteğe bağlı kablosuz özelliği olan projektörler için, USB kablosuz adaptörünü satın almak istiyorsanız oldukça büyük bir meblağ ödemeniz gerekecektir. Bu, kablosuz bir projektöre ciddi olarak ihtiyacınız olup olmadığına gerçekten karar vermeniz gerektiği anlamına gelir. Kablosuz bağlantının bir fiyat etiketi vardır!
Kablosuz bağlantıya geçip geçmeyeceğinize karar vermek için yardıma ihtiyacınız varsa, kablosuz projektörlerin ek maliyetle karşılaştırmanız gereken avantajları şunlardır:

Kablosuz Projektör ‘de Bağlantı

Kablo kümesi olmayan bir ortama sahip olmak kesinlikle daha düzenli ve daha nezihtir. Yalnızca kablosuz bağlantı kullanırsanız, bağlantı kabloları odayı kirletmez ve bu kesinlikle daha lüks olur.

Yumuşak bir geçiş

Birden fazla sunumunuz olduğunda, kabloları kullanmak, sunum yapan kişinin cihaz değiştirmesi nedeniyle kabloları çıkarıp tekrar takmak için genellikle biraz zaman gerektirir. Kablosuz projektörle geçiş gecikmeleri olmadan yola çıkmak kolaydır. Bir sunum yapan kişi açıkken bile bir sonraki sunucu bağlanabilir ve hazır olabilir.

Kablolardan Tasarruf Edin

Kablosuz projektör kullanmaya karar verirseniz ve kablo bağlamamayı tercih ederseniz, bu yalnızca VGA, HDMI veya diğer bağlantı kablolarının potansiyel maliyetinden tasarruf edileceği anlamına gelir.

Daha Fazla Esneklik

Kullanıcı kablosuz kapsama alanı içindeki herhangi bir uygun konumda olsa da projektöre bağlanabilir. Kablo bağlantısında, kablonun bittiği yerle, yani cihazınızı tutacağınız ve kabloyu takacağınız yerle sınırlısınız.

Hangi Kablosuz Projektör Satın Alınır?

Kablosuz projektör almaya karar verdiyseniz yine de hangi kablosuz projektörü satın alacağınızı seçmeniz gerekir. Şans eseri, size bir avantaj sağlayabiliriz. Çevrimiçi kablosuz projektörler kategorimiz size aralarından seçim yapabileceğiniz bir dizi kablosuz projektör gösterecektir. Onlara buradan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca USB donanım kilidi gerektiren bir kablosuz projektörünüz varsa satın alabileceğiniz bazı projektör USB kablosuz adaptörleri (kablosuz donanım kilitleri) de sunuyoruz. Stoklarımızda projektörünüzle uyumlu herhangi bir ürün olup olmadığını kontrol etmeniz yeterlidir. Mevcut USB kablosuz adaptörlerini görmek için bu aksesuarlar sayfasına gidin.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x