HABERLER

Araç İçi Kamera ‘nızdan en iyi performansı elde edin!

602views

Araç içi Kamera ‘sı doğru bir şekilde kurulduğunda ve ayarları tercihlerinize göre yapılandırdığınızda, kullanım ömrünün büyük bir kısmı boyunca hemen hemen ayarlanır ve unutulur.
Kendinizi yalnızca videolara erişmeniz gerektiğinde (umarım öyle değildir) Araç Kamerasına dokunurken bulursunuz, ancak bizce yapmanız gereken bazı devam eden şeyler var:

Bizden kaliteli bir Araç içi Kamera satın aldınız
Doğru şekilde yüklediniz ve her şey yolunda görünüyor
Siz yoldayken ve/veya park halindeyken kayıt yapıyor
Peki şimdi ne yapacağım? Araç İçi Kameranın bakımını yapmalı mıyım yoksa kendi işini yapmasına izin mi vermeliyim?

Araç İçi Kamera nızda Yüksek kaliteli bir Mikro SD kart kullanın

Mikro SD kartın kalitesi Araç İçi Kameranın işlevselliğini artırabilir veya bozabilir. Kaliteli bir Araç Kamerası satın alma çabasına girdiniz, bu nedenle kaliteli bir Mikro SD kart kullandığınızdan emin olun. Araç İçi Kameranın doğru şekilde çalışıp video dosyalarını kaydedebilmesini sağlamak için her zaman önerilen Mikro SD kartı kullanın.

Araç İçi Kameranızda Mikro SD kartı düzenli olarak biçimlendirin

Mikro SD kartın formatlanması, kartı siler ve sıfırlar. Düzenli biçimlendirme, bozuk video dosyalarını önleyebilir ve kartın en iyi durumda olmasını sağlar.
Temel kuralımız Micro SD kartı en azından ayda bir kez formatlamaktır. Her ayın başında kartı biçimlendirmeyi deneyin. Biçimlendirme, Dash Cam’ın kendisinden (biçimlendirme düğmesini basılı tutarak), Dash Cam uygulamasından veya bilgisayarda Dash Cam yazılımı aracılığıyla yapılabilir. Doğru formatın kullanılmasını sağladığı için her zaman Araç Kamerası aracılığıyla veya uygulama üzerinden formatlama yapmanızı öneririz.
Tüm Mikro SD kartlar sonunda yıpranır ve Araç Kamerasında arızalanır, bu kaçınılmazdır. Mikro SD kartlar, Araç Kamerasında kullanıldığında büyük miktarda stres altındadır. Sürekli olarak videoları kaydedip yeniden döngüye alıyorlar ve ayrıca arabada çok yüksek sıcaklıklara maruz kalıyorlar. Mikro SD kartların sınırlı bir kullanım ömrü vardır ve bu nedenle eninde sonunda değiştirilmeleri gerekecektir. Mikro SD kartlarımızın 12 ay sonra, bazılarının ise 24 ay sonra yıprandığını gördük. Uzun ömür, kullanım miktarı ve sıcaklık koşulları gibi birçok dış faktöre bağlıdır.
Düzenli biçimlendirme, Mikro SD kartın ömrünü uzatmaya yardımcı olabilir.

Araç İçi Kameranızda ayarlarını ihtiyaçlarınıza göre yapılandırın

Tüm Araç Kameraları, çoğunlukla değiştirmeniz gereken fabrika ayarlarıyla ayarlanmıştır. Araç Kamerasını kullanırken, bazı ayarları doğru yapana kadar ince ayar yapmanız gerektiğini fark edebilirsiniz.
Örneğin, g-sensörü hassasiyetinin aracınız için çok yüksek ayarlanmış olduğunu görebilirsiniz. Bu, hız tümseğinin üzerinden geçmeniz durumunda Araç Kamerasının yanlış “darbe” dosyaları kaydetmesine neden olur. En uygun noktayı bulana kadar bu gibi ayarları değiştirmeniz gerekebilir.
Hareket algılama hassasiyeti gibi park modu ayarlarının da ayarlanması gerekebilir.
Bu nedenle, ilk kurulumunuzun mükemmel olmasını beklemeyin. Birkaç sürücüde ayarların değiştirilmesi normaldir.

Doğru GMT’yi (Greenwich Ortalama Saati) ayarlayın

Araç Kamerasında GPS varsa konumunuz için doğru GMT’nin ayarlandığından emin olun. Başlatma sırasında Dash Cam GPS, ayarladığınız GMT’ye göre uydulara bağlanacaktır. Bağlandıktan sonra Araç Kamerası konumunuzun tarih ve saatini otomatik olarak ayarlayacaktır. GMT doğru ayarlanmamışsa video dosyaları, dosyalar üzerinde farklı bir tarih ve saat damgası gösterecektir.
GMT’nin bazı eyaletler için değişebileceğini unutmayın. Örneğin, VIC’de yaz saati uygulaması dışında GMT +10:00’dır. Yaz saati uygulaması sırasında +11:00’dır. Yani evinizin saatlerini değiştirirken Araç Kamerası saatinizi de değiştirin.

Hoparlörün ve sesli bildirimlerin AÇIK olduğundan emin olun

Özellikle ekransız Araç Kameraları için hoparlörü ve sesli bildirimleri AÇIK bırakmanızı önemle tavsiye ederiz. Sesli bildirimlerin sesi kapatılırsa Araç Kamerasından herhangi bir kritik bilgi veya geri bildirim duymazsınız.
Araç Kamerası veya Mikro SD kartta bir sorun varsa normalde sesli bir bildirim sizi uyaracaktır. Bu bildirimlerin sesi kapatılırsa, araçlarınızı Araç Kamerasının kayıt yaptığını düşünerek mütevazı bir şekilde sürdüreceksiniz.
Bir hata varsa Araç Kameraları, hata çözülene kadar kayıt yapmaz. Bu nedenle, Dash Cam her başlatıldığında hatayı kaçırırsanız kayıt yapmayacaktır.
Ayrıca açılışta Araç Kamerasını duymak da güven verici. Çoğu Araç Kamerası açılışta “kayıt başladı” diyecektir. Kaydedildiğine dair güvence vermek için bu bildirimlere kulak verin.
Bazı Araç Kameralarında şeritten ayrılma uyarısı vb. gibi “güvenlik uyarıları” bulunur. Bunları rahatsız edici bulursanız, genellikle diğer önemli hata bildirimlerinden ayrı olarak susturulabilirler.
Başlangıçta Dash Cam‘ınızı dinleyin, kayıt yaptığını duyduğunuzdan emin olun. Ayrıca park ederken de dinleyin. Park modu Araç Kameraları için, motoru kapattığınızda park modu kaydına geçtiği size bildirilecektir. Tekrar sürüşe başladığınızda Araç Kameraları, normal sürüş kaydının yeniden başladığı konusunda sizi uyaracaktır.
Ekranı olan Araç Kameraları için, başlatma sırasında ekrandaki hataları güvenli bir şekilde kontrol edin.
Önemli hataların çoğunda sesli bir uyarı bulunur, bu nedenle bunlar çok

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x