HABERLER

DJI Mini 3 Pro vs Mini 2 vs Mavic Air 2: Hangisini Seçmeliyim?

2.2kviews

DJI Mini 3 Pro, DJI Mini serisinin en yeni ve en harika ürünüdür. 249 gramın altında kalarak Mini serisiyle eşanlamlı olan hafif tasarımı korur. Bununla birlikte, görüntüleme sistemi, uçuş performansı ve akıllı özelliklerin tamamında kapsamlı iyileştirmeler yapıldı ve bu da onu her zamankinden daha yeni başlayanlar için uygun hale getirdi. Bu makale size bu yükseltmeleri anlatacak ve Mini 2 ve Mavic Air 2 ile nasıl eşleştiğini görmek için yan yana bir karşılaştırma sunacak.

Görünüm ve Tasarım

DJI Mini serisi, hafif ve taşınabilir olma fikri üzerine inşa edilmiştir. DJI Mini 2 gibi DJI Mini 3 Pro’nun ağırlığı da 249 gramdan azdır. Bu ağırlık önemlidir çünkü çoğu ülkedeki yasa ve düzenlemelere uygundur, dolayısıyla herhangi bir kayıt veya eğitim gerekli değildir. Eğer sık seyahat eden biriyseniz Mini serisi dronelar sizi sıkıcı süreçlerden ve formalitelerden kurtarabilir. Kompakt boyut, onları son derece taşınabilir hale getirir ve çantanıza sığmasını kolaylaştırır. Bir maceraya atılın ve eşsiz anları yakalamaya hazır olun.

Görünüm ve tasarım söz konusu olduğunda, DJI Mini 3 Pro ve DJI Mini 2 şüphesiz pratiklikleri göz önüne alındığında avantajlıdır. Taşınabilirliğe ve rahatlığa her şeyin üstünde değer veren herkes için idealdirler.

Görüntü kalitesi

Görüntü kalitesi her zaman kameralı drone’ların merkezinde yer alır. DJI Mini 3 Pro, 1/1,3 inç ile üçü arasında en büyük sensöre sahiptir. Sensör ne kadar büyük olursa, o kadar fazla bilgi elde edilebilir ve sonuçta daha yüksek görüntü kalitesi elde edilir. Ayrıntılar büyük ekranlarda bile net bir şekilde görülebiliyor.

Hem DJI Mini 3 Pro hem de Mavic Air 2, 48 MP fotoğraf, 4K/60 fps video ve 4K HDR görüntüler çekebiliyor. Bu, DJI Mini 2’nin üzerinde bir seviyedir. Ve bu, en çok zorlu ışık koşullarında çekim yaparken belirgindir. Gündüz veya gece, her iki kamera sistemi de uygun parlaklığı yönetebilir ve zengin ayrıntılara sahip görüntüler üretebilir. Sonradan düzenlemeye gerek kalmadan, anında paylaşmaya değer çekimler yapın. DJI Mini 3 Pro ve Mavic Air 2, zahmetsizce sinematik çekimler oluşturmak isteyen yeni başlayanlar için öne çıkan seçimlerdir.

Gerçek Dikey Çekim, DJI Mini 3 Pro’nun diğerlerine göre avantajlı olduğu yerdir. Mavic Air 2 bir tür dikey çekimi desteklese de Mini 3 Pro’dan farklıdır. Mavic Air 2’nin panoramik dikey çekim özelliği yalnızca fotoğraf çekmek için kullanılabiliyor. Bunu, dijital kırpmayı da içeren birden fazla görüntüyü birbirine ekleyerek yapar. DJI Mini 3 Pro’nun yeniden tasarlanan gimbal yapısı, daha fazla dönüş aralığına olanak tanır. Kamera 90° döner, böylece tam boyutlu sensör görüntü kalitesini sıkıştırmadan veya kırpmadan çekim yapabilir.

Bir videoyu dışa aktardıktan sonra onu doğrudan Instagram, TikTok veya diğer kısa video platformlarında paylaşabilirsiniz. Zaten her platformun dikey video boyutu için optimize edildiğinden düzenlemeye gerek yoktur. Tüm süreç zahmetsizdir ve sosyal medyanız için daha kaliteli içerikle sonuçlanır.

Görüntü kalitesi açısından DJI Mini 3 Pro, daha büyük sensör boyutuna ve Gerçek Dikey Çekime sahiptir ve bu da onu bu kategoride açık ara kazanan yapar.

Uçuş Performansı

Görüntü kalitesi ve tasarım harika ancak uçuş performansı olmadan hiçbir anlam ifade etmiyorlar. Gelin, hangi drone’larımızın en fazla özgürlük ve güvenlikle uçmanıza olanak tanıdığına bakalım.

Pil ömrü açısından DJI Mini 3 Pro, DJI’ın iki pil seçeneği sunan ilk tüketici drone’udur. Kullanıcılar, 34 dakika sunan standart Akıllı Uçuş Bataryası ile 47 dakikaya kadar süren Akıllı Uçuş Bataryası Plus [1] arasında seçim yapabiliyor. Bu ekstra 13 dakikayla çevrenizi daha fazla keşfedebilir, çekimleri oluştururken daha fazla zaman ayırabilir ve akıllı özelliklerin çoğunu deneyebilirsiniz. Uçuş süreniz ne kadar uzun olursa, mükemmel çekimi yakalama şansınız o kadar artar.

Görüntü aktarım performansı söz konusu olduğunda DJI Mini 3 Pro, üç drone arasında en uzağa uçabilir ve 12 km uzakta bile yüksek çözünürlüklü görüntüleri istikrarlı bir şekilde iletebilir.

DJI Mini 3 Pro ve DJI Mini 2 daha küçük ve daha hafif olsa da rüzgar hızına dayanıklılıkları Mavic Air 2’den daha az değildir. Saatte 38 km’ye varan rüzgarlarda bile stabil bir şekilde uçabilirler, böylece dalları, yaprakları, ve rüzgarda hareket eden su.

Hız arıyorsanız Mavic Air 2 en hızlı uçar. Spor Modunda 19 m/s’ye ulaşabilen maksimum yatay uçuş hızına sahiptir. Bu, Mini 3 Pro ve Mini 2’nin 16 m/s’lik hızından daha yüksek. Genel olarak uçuş performansına baktığımızda Mini 3 Pro yine zirveye çıkıyor. En uzun uçuş süresini, daha geniş görüntü aktarım aralığını ve etkileyici düzeyde rüzgar direncini sunar.

Başlangıç Dostu Özellikler

Hava fotoğrafçılığına yeni başlayanların çoğu için, drone uçurmanın yeniliği genellikle çarpışma kaygısı ve kötü görüntü sonuçları nedeniyle gölgede kalıyor.

Mini 3 Pro ve Mavic Air 2, daha fazla güvenlik için Üç Yönlü Engel Algılamayı destekler. Mini 3 Pro, serisinde bunu yapan ilk cihazdır. İleri, geri ve aşağı yönlü çift görüş sensörlerine ve gelişmiş pilot destek sistemlerine (APAS 4.0) sahiptir, böylece Mini’yi her zamankinden daha gönül rahatlığıyla uçurabilirsiniz. Mini 3 Pro, uçuş yolunuzdaki engelleri otomatik olarak aşarak uçuş kaygınızı büyük ölçüde hafifletir ve çekime daha fazla odaklanmanızı sağlar.

MasterShots, şimdiye kadar yalnızca en üst düzey drone’larımızda bulunabilen, hayranların en sevdiği özelliktir. MasterShots ile yalnızca birkaç dokunuşla sinematik videolar oluşturabilirsiniz. Drone, uçuş yolunu ve kamera hareketlerini otomatik olarak belirler ve hatta müziği ve geçişleri sizin için yönetir. DJI Mini 3 Pro’nun bu yeteneği var, bu da artık yeni başlayanların bile birkaç dakika içinde şaheserler yaratabileceği anlamına geliyor. Akıllı özellikler burada bitmiyor. Mini 3 Pro ve Mavic Air 2 ayrıca FocusTrack, QuickShots ve Timelapse’ı da destekler. Uygulama arayüzünde yalnızca birkaç dokunuşla beceri seviyeniz ne olursa olsun herhangi bir sahneye drama katabilirsiniz.

Mini 3 Pro, ilk kez uçanlar için en kapsamlı deneyimi sunar. Geliştirilmiş güvenliği ve sezgisel özellikleri, onu yeni başlayanlar için ideal kılar.

Artık üç drone’u karşılaştırdığımıza göre kararınızı verdiniz mi? Olağanüstü kamera performansı ve sezgisel özellikler sunan hafif ve taşınabilir bir drone arıyorsanız, Mini 3 Pro kesinlikle tavsiyemizdir.

4 3 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x