HABERLER

Kablosuz elektrikli süpürge, Akülü Süpürge Nasıl Çalışır?

335views

Kablosuz elektrikli süpürge en yeni elektrikli süpürgedir. Elektrikli süpürgelerde genellikle, kullanmanız gerektiğinde cihaza güç sağlayan, elektrik prizine takılan uzun kablolar bulunur. Kablolu elektrikli süpürgelerin sorunu, evinizi süpürürken uzun kabloların kolayca dolaşabilmesidir. Ayrıca, bazen kablolar yeterince uzun olmayabilir, bu nedenle fişini çekmeniz ve temizlemeye çalıştığınız alana daha yakın başka bir fiş bulmanız gerekir. Akülü elektrikli süpürgeler bu sorunları çözer.

Tanım

Kablosuz elektrikli süpürge, kablolu elektrikli süpürgeyle aynı işi yapar; zeminlerinizdeki ve mobilya gibi diğer yüzeylerdeki kiri ve kalıntıları emer ve bunları bir çanta veya bölmede saklar. Aradaki fark, kablosuz bir elektrikli süpürgenin güç almak için elektrik prizine takılmasına gerek olmamasıdır.

Aşağıda kablosuz bir elektrikli süpürgenin nasıl çalıştığına ilişkin temel adımları bulabilirsiniz.

Batarya:
Kablosuz elektrikli süpürge, elektrikli süpürgenin içine yerleştirilmiş şarj edilebilir bir pil ile çalışır. Pil tipik olarak elektrikli süpürgenin sapında veya gövdesinde bulunur.

Motor:
Vakum açıldığında pil, fanı veya pervaneyi döndüren bir motora güç sağlar. Bu, havayı ve kiri vakumun içine çeken bir emme kuvveti yaratır.

Emme:
Hava ve kir vakumun içine çekilirken bir giriş portundan veya ağızlıktan geçerler. Motorun yarattığı emme kuvveti, havayı ve kiri vakumun içine çeken şeydir.

Filtrasyon:
Vakumun içine girdikten sonra hava ve kir bir veya daha fazla filtreden geçer. Bu filtreler, havanın geçmesine izin verirken kir ve döküntüleri yakalayacak şekilde tasarlanmıştır. Kullanılan filtre türü modele bağlı olarak değişebilir ancak yaygın seçenekler arasında köpük, kağıt veya HEPA filtreler bulunur.

Toplama:
Hava ve kir filtrelerden geçerken, kir ve döküntüler vakumun içine yerleştirilen bir çöp kutusu veya torbada toplanır. Çöp kutusunun veya torbanın boyutu modele bağlı olarak değişebilir.

Şarj:
Pil azaldığında elektrikli süpürge elektrik prizine takılarak yeniden şarj edilebilir. Bazı modellerde, elektrikli süpürgenin çalışma süresini uzatan, tam şarjlı bir pille değiştirilebilen çıkarılabilir piller de sunulabilir.

Güç kaynağı

Akülü elektrikli süpürgeler genellikle gücünü bir pil kaynağından alır. Bu piller şarj edilebilir olduğundan elektrikli süpürge kullanılmadığında şarj cihazına takılır. Şarj cihazı da evinizdeki elektrik prizine takılır. Böylece elektrikli süpürgeniz tıpkı kablolu elektrikli süpürge gibi şarjını dolaylı olarak evinizin güç kaynağından alıyor. Ancak kablolu elektrikli süpürgelerin aksine, kablosuz olanı daha sonra kullanmak üzere şarjı tutar.

Avantajları

Kablosuz elektrikli süpürgenin avantajları açıktır; en önemlisi kolaylıktır. Kanepenin veya masa ayaklarının altındaki kabloları çözmek zorunda kalmadan, kablosuz süpürgenizi istediğiniz yere götürebilirsiniz. Kablosuz süpürgeyi kaldırmak da daha kolaydır çünkü uzun kabloyu toplayıp kablo saklama klipslerinin etrafına sarmanıza gerek yoktur. Ayrıca, daha çok yönlüdürler ve garajınızdan uzun bir uzatma kablosu çıkarmaya gerek kalmadan arabanızın içini kolayca süpürmek için kullanılabilirler.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x