HABERLER

IP Kameralar ve Kablosuz Güvenlik Kameraları Nasıl Çalışır?

420views

IP kameralar, analog video sinyallerini internet veya bilgisayar ağı üzerinden aktarılabilecek dijital verilere dönüştürerek çalışır. Bir bilgisayardan veya mobil cihazdan uzaktan erişilmelerine olanak tanıyan yerleşik bir web sunucusuna sahiptirler. IP kameralar Wi-Fi veya Ethernet kabloları kullanılarak bir ağa bağlanabilir.

IP Kameralar ve Kablosuz Güvenlik Kameraları Nasıl Çalışır?

Alanınızı Kablosuz Olarak Güvenceye Alın — Kablosuz kamera sistemlerinin Kolaylığını Keşfedin. Evinizi Artık Kolaylıkla İzleyin! Kablosuz kamera sistemiyle Bağlantıda Kalın. Mülkünüzü Koruyun. hazırsanız nasıl çalıştıklarını öğrenelim.

İç mekan güvenlik kamerası nasıl çalışır?

Ev güvenlik kamerası, evinizin ve mülkünüzün görüntülerini yakalayan ve internet bağlantısı kullanarak herhangi bir yerden akıllı telefon, tablet veya bilgisayarda görüntüleyebileceğiniz bir video kayıt cihazıdır. Çoğu ev güvenlik kamerası hareketle etkinleştirilir ve hareketi algıladıklarında kayıt yapar ve size bir uyarı gönderir.

Kablosuz kameralar nasıl çalışır?

  • Nasıl çalışıyorlar?
  • Kablolu mu kablosuz mu?
  • İnternete ihtiyaçları var mı?
  • Faydaları?
  • Sınırlamalar mı?

Kablolu ve kablosuz ev güvenlik kameraları

Güvenlik kameraları piyasaya ilk çıktığında çalışmak için kablolu bir elektrik kaynağına ihtiyaç duyuyorlardı. Bazı çoklu kamera kurulumları hala bu şekilde çalışmaktadır. Bu kablolu kameralar, video sinyallerini bilgisayar izleme veya televizyon gibi bir görüntüleme cihazına iletmek için video kablolarına dayanır.

Kablosuz güvenlik kamerasında, video sinyali ve bazılarında ses sinyali de internet veya diğer kablosuz ağ üzerinden görüntüleme ve kayıt cihazınıza bağlanan bir alıcıya iletilir. Birçok kişi video görüntülerini daha sonra görüntülemek üzere kaydetmek için bilgisayarları veya bulut depolama hesaplarını kullanır.

Kablosuz güvenlik kameralarının internete ihtiyacı var mı?

Kablosuz bir kameranın görüntüleri kaydetmek ve yakalamak için ağınıza bir sinyal ve bağlantı sağlaması gerekir. Bağlantınızda kesinti olması durumunda kablosuz güvenlik kameranız mobil cihazınıza haber gönderemez.

Kablosuz güvenlik kamerası faydaları

Yukarıda belirtildiği gibi, kablosuz güvenlik kameralarının kurulumu kablolu alternatife göre daha kolaydır. Birçok kablolu kamera evinizin elektrik sistemine bağlanır, bu nedenle kurulum için bir profesyonel tutmanız gerekir. Kablosuz kameralar Wi-Fi veya diğer ağlara dayanır. Talimatları takip ederek çoğu kamerayı 15 dakikadan kısa sürede kurup bağlayabilirsiniz.

Kablosuz güvenlik kameraları genellikle kiracılar, ev güvenliğine yeni başlayan kişiler veya bütçesi kısıtlı olanlar için daha idealdir. Kablosuz güvenlik kameraları kablolu sistemlerden daha ucuz olmasının yanı sıra taşınması ve taşınması da daha kolaydır. Sadece fişlerini çekin ve gitmeye hazırsınız!

Kablosuz güvenlik kamerası sınırlamaları

Kablosuz güvenlik kamerasının yeteneklerinde sınırlamalar olduğunu unutmamak önemlidir:

Pil gücü

Kamera tamamen kablosuzsa, güç için pile ihtiyaç duyar. Bu tür bir düzenlemede pil ölmeden önce değiştirmeniz veya yeniden şarj etmeniz gerekir. Güneş kameraları ayrıca gün içerisinde pilleri şarj etmek için bir güneş paneli kullanır.

Yönlendirici veya hub’a olan mesafe
Kablosuz kamerayı ana hub’dan veya kablosuz yönlendiriciden çok uzağa yerleştirmeyin. Doğrudan görüş hattı varsa, kablosuz kameranın menzili 500 feet veya daha fazlasına ulaşabilir. Bir evin içinde menzil genellikle daha düşüktür (her zaman olmasa da yaklaşık 150 fit).

Sinyal aralığı, evinizin inşaat malzemeleri, çevredeki diğer kablosuz cihazlar ve sinyalin geçmesi gereken duvarlar veya nesneler dahil olmak üzere birkaç faktöre bağlıdır.

Standart alçıpan ve cam pencereler kameranın kablosuz sinyalinin gücünü etkilemeyebilir ancak tuğla ve beton etkileyecektir. Kamera ile alıcı arasında tuğla duvarlar, beton zeminler ve büyük ağaçlar varsa sinyal gücünüz muhtemelen zayıflayacaktır.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x