HABERLER

iMAX B6 Kullanma Rehberi: LiPo Nasıl Şarj Edilir?

582views

iMAX B6 nasıl kullanılır? LiPo pille ilgili kötü bir deneyiminiz mi var? Normalde satın aldığınızda her şey yolundadır. Birkaç kullanımdan sonra belli bir süre saklamayı planlıyorsunuz. Sonra sorun başlıyor (eğer şanssız bir adamsanız). Ya şişer ya da pil boşalır. Bu eğitimde iMAX B6’nın temel kullanımını paylaşacağım, böylece (umarım) bu sorunları önleyebilir.

iMAX B6 ŞARJ KONTROL LİSTESİ

Şarj cihazına her pil bağlandığında bu liste dikkatle takip edilmelidir.

1- Şebeke adaptörünü prize takınız ve şarj cihazına takınız.
2- Şarj cihazının şarj kablosunu aküye bağlayın. Pilin kısa devre yapma riskini önlemek için önce kabloyu şarj cihazına, sonra da pili taktığınızdan emin olun.
3- Aküden gelen izleme kablosunu şarj cihazına bağlayın.
4- Pili şarj çantasına yerleştirin.
5- Şarj cihazını menü sistemini kullanarak aşağıdaki gibi yapılandırın. Açtıktan sonra ekran şunu göstermelidir:

Göstermiyorsa Batt.Type/Stop tuşuna art arda görüntülenene kadar basın
Lityum pil şarjını seçmek için Start/Enter tuşuna basın. Şarj cihazı daha önce kullanılmışsa ilk olarak aşağıdaki ekran gösterilebilir.

Denge şarjını seçmek için Inc. tuşuna basın.

Şarj akımını düzenlemek için Start/Enter tuşuna basın.

Akım (sol alt) yanıp sönmeye başlamalıdır. Inc./Dec’i kullanın. 2.2A okuyana kadar tuşlara basın. Değeri kaydetmek ve akü voltajını düzenlemeye başlamak için Start/Enter tuşuna basın. Inc./Dec’i kullanın. 11.1V(3S) okununcaya kadar tuşlara basın.

Onaylamak için Start/Enter tuşunu 3 saniye basılı tutun. Şarj cihazı pili algılamaya çalışacaktır. Şunları göstermelidir:

Burada dikkat edilmesi gereken önemli nokta, şarj cihazının tespit ettiği hücre sayısı (R) ve sizin tarafınızdan belirlenen hücre sayısının (S) her ikisinin de 3 olmasıdır. Bu sayılardan herhangi biri farklıysa, derhal şarj cihazını kapatın ve Öğrenci Robotik ile iletişime geçin. .

Şarj işlemini başlatmak için Start/Enter tuşuna basın

Ekranda şarj akımı (burada: 2,2A), mevcut voltaj (burada: 12,59V), geçen süre (burada: 22m43s) ve aküye sağlanan enerji (burada: 682mAh) gösteriliyor.

Pil tamamen şarj olduğunda şarj cihazı bip sesi çıkaracaktır. O zaman şunları yapmalısınız:

1- Şarj cihazını prizden çekin.
2- Aküyü şarj kablosundan çıkarın, akü bağlıyken şarj kablosunu şarj cihazından çıkarmayın.
3- İzleme kablosunu aküden şarj cihazına çıkarın.

iMAX B6 Connection Break Hatası nasıl çözülür?

Şarj cihazı şarj sırasında bip sesi çıkarıyor ve CONNECTION BREAK görüntülüyor
Ya şarj ya da izleme kablosu gevşemiştir. Her ikisinin de tam olarak takıldığından emin olun ve şarjı sürdürmek için aşağıdaki düğmelere basın:

Batt.Type/Stop → Start/Enter for 3 seconds → Start/Enter

LiPo pili şarj etmek için :

Şarj cihazı için uygun bir duvar adaptörü seçin, çıkışın 11-18V aralığında olması ve diğer ucunda B6 şarj cihazına takılacak bir DC varil konektörünün olması gerekir. (Not: Şarj cihazının çıkış akımı değeri, pilin şarj hızını belirler; bu nedenle, pili yüksek bir şarj hızında şarj etmek istiyorsanız duvar adaptörünüzün bu göreve hazır olduğundan emin olun.

Şarj cihazı açıldığında şarj cihazının LiPo şarj modunda olduğunu görmelisiniz. Pili bu modda şarj etmeyin, bu LiPo piller için geçerli değildir. INC düğmesine bir kez bastığınızda şarj cihazı LiPo dengeli şarj moduna geçmelidir.

Her pil, bir pil monitörü kullanarak pilin durumunu izlemek için kullanılan bir JST-XH konektörüyle birlikte gelir. B6 şarj cihazının yan tarafında bu konektörü barındırabilecek portları görebilirsiniz. B6 şarj cihazı, 2S’den 6S’ye kadar derecelendirilmiş pilleri şarj etme kapasitesine sahiptir. Pilin JST konektörünü şarj cihazına takın.

Kutuyla birlikte gelen konnektörü kullanarak akünün artı ve terminallerini şarj cihazına bağlayın. Her zaman önce negatif terminali bağladığınızdan emin olun. Artı kutbu bağlarken ufak kıvılcımlar çıkabilir ama endişelenmeyin.

Bağlandıktan sonra START tuşuna bir kez girin, şarj hızının yanıp söndüğünü göreceksiniz, şarj hızını uygun şekilde ayarlayın (Örneğin adaptörünüz 1A sağlıyorsa 0,5A şarj hızını aşmayın). Bu ayarlandıktan sonra, BAŞLAT düğmesine tekrar basın, bu akü voltajının yanıp sönmesini sağlayacaktır. INC ve DEC düğmelerini kullanarak bunu artırın veya azaltın ve uygun şekilde ayarlayın. İşiniz bittiğinde, BAŞLAT düğmesine uzun bastığınızda bir uyarı sesi duyabilirsiniz ve pil şarj olmaya başlayacaktır (Not: Bağlantıda herhangi bir hata varsa hata görüntülenecektir).

Bireysel hücre şarjını kontrol etmek için pil şarj olurken INC düğmesine bir kez basın.
Şarj ederken daima aküyü izleyin ve STOP düğmesi kullanılarak herhangi bir zamanda durdurulabilir.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x