HABERLER

Huawei Yeni Yapay Zeka Destekli Drone Kontrol Sistemi İçin Patent Aldı

3.3kviews

Teknoloji devi Huawei şi akıllıca yapmak için yapay zekaya dayanan drone kontrol etmenin yeni bir yöntemi için patent aldı. Patent bu yılın ilk günü halka açıklanarak 18 Temmuz 2018’de alındığı duyuruldu.

Patent , “İHA Kontrol Sistemi ve Yöntemi” olarak adlandırılmış ve CN110737212B numarası ile yayınlanmış. Başlıktan da anlaşılacağı gibi teknoloji devinin bu patenti özel bir sistem kullanarak dronları kontrol etmekle ilgili olduğunu söyleyebiliriz.

Patent kontrol sisteminin bir görev birimi, bir birinci eylem modülü, bir sensör birimi, bir birinci işlev modülü, bir işbirlikçi hesaplama modülü ve bir birinci yanıt modülünden oluştuğunu paylaşmakta. Görev birimi, görevi bir kullanıcıdan alır ve bir hedef eyleme dönüştürür. Bu daha sonra ilk işlev modülüne ve ilk yanıt modülüne aktarılır. Tüm modüllerden gönderilen veriler daha sonra yapay zeka destekli bir çipe gönderilir.

Bu patentin kamuya açıklanmasından çok kısa bir süre önce Huawei, dronların tanımlanmasına ve bir depolama yöntemine atıfta bulunan bir tane daha patenti olduğunu hatırlatırız. Bu patentler bir dronun yaşam döngüsü boyunca izlenmesini sağlıyor.

Şu anda patentler hakkında yukarıdaki bilgiler dışında fazla bir şey bilmiyoruz ve Huawei drone ile ilgili bir şey üzerinde çalışıyor Akla gelen tek şey RemoteID ve karşı-drone sistemlerine benzer bir şeyle ilgili olabileceği.

Çin hükümeti havadaki tüm dronlar üzerinde tam kontrole sahip olmak istiyor mu? Kısıtlı hava sahasına giriyorsa veya pilot yanlış bir şey yapıyorsa, istedikleri herhangi bir insansız hava aracını indirmesine izin mi veriyorlar? Diğer bir seçenek de, teknolojinin Çin’in etrafında uçan bir ağ veya dron sürüsü kurabilmesi.

Geçen yılın başlarında virüsle gördüğümüz gibi, Çin polisi insansız hava araçları kullanarak insanlara maske takmalarını ve içeride kalmalarını söyledi. Belki hükümet bunu gördü ve Cyberpunk 2077’de gördüğümüz gibi hepsinin otomatik dronlar olması gerektiğini düşünüyor.

Yakın zamanda drone lar çok daha fazla hayatımızla iç içe geçecek gibi gözüküyor.

 

1 1 vote
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x