HABERLER

GoPro Hero 9 ile GoPro Hero 10 Karşılaştırması

5.4kviews

GoPro kısa süre önce Hero 10 Black adlı yeni bir kamera duyurdu. Kendinden önceki Hero 9’a çok benziyor, ancak bir dizi yeni özellik ve yetenekle birlikte geldi. Şirket, 2020’de Hero 9 Black’i duyurduğunda yepyeni bir tasarım, ikinci bir renkli ekran ve birçok harika özellikle geldi. Bu yüzden GoPro’nun hepsini parçalayıp tamamen yeni bir tasarımla yeniden başlaması pek olası değildi . Ancak yeni GP2 işlemcisi, daha yüksek kare hızları ve daha iyi düşük ışık performansı ile çok daha güçlü bir performans sağladı. Peki Hero 9 ile Hero 10 arasında tam olarak ne değişti gelin hep beraber inceleyelim.

Tasarım

  • Hero 10: 153 gram 
  • Hero 9: 158 gram
  • Her ikisi de: 10m/33ft’ye kadar su geçirmez
  • Her ikisi de: Çıkarılabilir lens kapakları
  • Hero 10: Hidrofobik ve çizilmeye karşı dayanıklı lens kapağı

GoPro 2020 modeliyle birlikte kamerayı daha büyük hale getirdi ve kendinizi kadrajlamak için kullanabilmeniz için öne renkli bir ekran ekledi. Ayrıca, yeni bir çıkarılabilir lens kapağı ekleyerek, farklı bir lensle veya orijinal olanın fren yapması durumunda yenisiyle değiştirmeyi kolaylaştırdı. 

Lens kapaklarından bahsetmişken, yeni Hero 10 kılıfı daha dayanıklı olması için yeniden tasarlandı. Hero 9’lardan sadece çizilmeye karşı daha dayanıklı olmakla kalmaz, aynı zamanda daha hidrofobiktir, böylece su üzerinden daha kolay süzülür. Ayrıca, içinden çekilen video ile azaltılmış gölgelenme göreceksiniz. 

Tamamen görsel açıdan bakıldığında, tek gerçek fark, GoPro’nun ön yüzündeki logosunun ve yandaki Hero logosunun beyaz yerine parlak mavi olmasıdır. Kameranın dış çerçevesi daha koyu ve biraz daha pürüzlü bir dokuya sahip ve yaklaşık 5 gram daha hafif. Aksi takdirde, pratik olarak aynıdır. 

Her iki kamera da aynı 10 metre/33 fit derinliğe kadar su geçirmezdir ve her ikisinin de bir tarafında aynı pil kapağı tasarımına ve diğer tarafında su kanalına sahiptir. Ayrıca, her ikisinin de alt tarafında yerleşik montaj kolları vardır, yani onu GoPro aksesuarlarına monte etmek için herhangi bir ek kasaya ihtiyacınız yoktur. Ayrıca Hero 10, ek ışıklar, mikrofonlar ve ekran gibi tüm Hero 9 Black Modları ile uyumludur. 

Video ve Fotoğraf çekimi

  • Hero 10: 5,3K/60 fps, 4K/120 fps, 2,7K/240 fps
  • Hero 9: 5,3K/30 fps, 4K/60 fps, 2,7K/120 fps
  • Hero 10: 23 MP fotoğraflar ve 19,6 MP’ye kadar çerçeve yakalama
  • Hero 9: 20MP fotoğraflar ve 14,7MP’ye kadar çerçeve yakalama

Video çekimi söz konusu olduğunda, GoPro’nun en yeni kamerası, önceki modelin iki katı performansa sahiptir. Bunun anlamı kısmen yeni GP2 işlemcisi sayesinde iki katı kare hızında çekim yapabilir. 

Hero 9, 30 fps’ye kadar 5.3K video kaydedebilirken, Hero 10 bu çözünürlüğü 60 fps’de çekebilir. Daha kullanışlı olan, Hero 9’da 60 fps’ye kıyasla 120 fps’ye kadar 4K çekebilmesidir. Daha büyük sensör ve işlemci ayrıca daha yüksek çözünürlüklü sabit kare yakalamayı sağlar. 

Örneğin, 4:3 oranında 5K’da çekim yaparsanız, 19.6 megapiksellik bir kareyi dışa aktarabilirsiniz. Bunu, Hero 9’daki 4K’dan alınan 12 megapiksel 4:3 kare yakalama ile karşılaştırın ve çok daha fazla ayrıntı elde edin. 16:9’da 5.3K çözünürlükte, Hero 9’da 5K çekim yapan 14,7 megapiksele karşılık 15.8 megapiksel yakalayabilir. 

GoPro, düşük ışık performansını da iyileştirdiğini, böylece Hero 10’da gürültü seviyelerinin çok daha düşük olduğunu söylüyor. 

Stabilizasyon, özellikler ve pil

  • Hero 10: HyperSmooth 4.0
  • Hero 9: HyperSmooth 3.0
  • Her ikisi de: 1720mAh pil
  • Hero 10: Ufuk seviyesi eğim sınırı 45 derece
  • Hero 9: Ufuk seviyesinde 27 derece eğim sınırı

Belirtildiği gibi, Hero 10, GoPro’nun GP2 olarak adlandırdığı yeni bir beyinle donatıldı. Hero 9, GP1’e sahiptir. Daha akıcı gerçek zamanlı çerçeveleme için kameranın ön tarafında daha hızlı yenileme hızı ekranı da dahil olmak üzere birkaç iyileştirmeyi etkinleştirdi. Arka ekrana gelince, daha duyarlı hale getirmek için geliştirilmiş dokunma duyarlılığı var. 

Bu aynı zamanda GoPro’nun HyperSmooth 4.0 dediği şeyi sunabildiği anlamına geliyor. Bu, görüntüleri pürüzsüz hale getiren etkileyici elektronik/algoritma tabanlı stabilizasyondur. HyperSmooth 4.0, 5.3K/30, 4K/60 ve 2.7K/120 çekim yaparken “yüksek performans ayarında” kullanılabilir. Ayrıca Hero 9’daki 27 derece ufuk seviyeleme açısı Hero 10’da 45 dereceye yükseltiğinden daha da fazla stabilite ve etkinlik sağlıyor.

Her iki kamera da tıpkı Hero 9 gibi stabilize hızlandırılmış video ve hız artışı özelliğine sahiptir ve ayrıca canlı yayın yapma ve onu bir web kamerası olarak kullanma özelliğine sahiptir. Her iki kamera da aynı pile sahip. 

GoPro, telefonunuza kablosuz aktarımların artık daha hızlı olduğunu ve Hero 10’un GoPro Bulutunuza otomatik olarak yükleyebileceğini söyledi.

AKSİYON KAMERALARI VE AKSESUARLARI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

4.5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x