HABERLER

FUNKO POP AKSİYON FİGÜRLERİ İLE KOLEKSİYONUNUZU TAMAMLAYIN

2.4kviews
FUNKO POP

Funko Inc. , en çok lisanslı vinil figürleri ve bobblehead’leriyle tanınan, lisanslı ve sınırlı pop kültürü koleksiyonları üreten bir Amerikan şirketidir. Ayrıca şirket, lisanslı peluş , aksiyon figürleri ve USB sürücüler lambalar ve kulaklıklar gibi elektronik ürünler üretmektedir.

FUNKO POP NASIL ORTAYA ÇIKMIŞTIR ?

Funko, 1998 yılında oyuncak koleksiyoncusu Mike Becker tarafından Snohomish, Washington’daki evinde kuruldu. 2005’te Becker, Funko’yu ofislerini Lynnwood, Washington’a taşıyan ve şirketin lisanslı ürün hatlarını önemli ölçüde genişleten şu anki CEO’su Brian Mariotti’ye sattı. 2011’de Funko, Pop’larını satmaya başladı. 2012 yılına kadar şirket 20 milyon dolardan fazla mal satmıştı. Şirket, fon toplamak amacıyla 2013 yılında bir özel sermaye şirketi olan Fundamental Capital’a satıldı. 2016 yılına gelindiğinde perakende mağazasına sahip bir şehir binasına taşınma kararı aldı. Funko, aynı zamanda Avrupa distribütörü olan İngiliz oyuncak üreticisi Underground Toys’u 2017 yılının başında satın aldı. Ürünler, Downtown Everett, WA, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Funko merkezinde ve ayrıca ABD’nin birçok yerinde tasarlanmaktadır. 

Everett, Washington’daki Funko merkezi

 

FUNKO POP ÜRETİM 

Ürünler, Downtown Everett, WA Amerika Birleşik Devletler’ndeki Funko merkezinde ve ayrıca ABD’nin birçok yerinde tasarlanmaktadır. Ürünler lisans verenlerden, tasarımcılardan, sosyal medya aracılığıyla hayranlardan alınan bilgilerle tasarlanmıştır.

FUNKO POP ÜRÜN GRUPLARI

Funko, kurulduğu günden bu yana onlarca farklı oyuncak serisinde yaklaşık 20 bin (19.913) farklı ürün yaratmıştır. İlki, Wacky Wobblers, Betty Boop, Cap’n Crunch ve The Cat in the Hat gibi çeşitli karakterleri betimleyen bir bobblehead serisidir. Funko serisinde tekrar eden bir karakter olan şirketin maskotu, 2002 yılında tanıtılan Freddy Funko’dur.  Bu Feddy Funko’yu ele geçiren şanslılar, Funko’ya katılanlardı. Funko Pop Japon chibi stiline benzer bir tarzda modellenmiş figürlerdir. Figürlerin büyük kare kafaları, orantısız olarak küçük bedenleri ve büyük, dairesel siyah gözleri vardır.  Tipik olarak, Doctor Who, Marvel, DC, Disney, Marvel, Star Wars gibi lisanslı karakterleri mevcuttur. Bazı figürler başları hareket etmediği için bobblehead değildir. Bununla birlikte, tüm Star Wars figürleri, çoğu Marvel figürü gibi bobblehead’lerdir. Bu, bobblehead olmayan karakter figürleri yapma lisansına sahip şirket olan Hasbro ile lisans anlaşmazlığını önlemek içindir. Normal figürlerin minyatürlerini içeren anahtarlıkları da vardır. 

Funko Pop standart olarak 6inç, 10inç, 18inç ebatlarındadır. Standart ebatlarından büyük olan modellerde mevcuttur. 

                                   

 

Funko fanatiği iseniz, muhtemelen markanın efsanevi Advent takvimlerini duymuşsunuzdur . Her yıl piyasaya sürülür, sınırlı miktarlarda üretilir. Hemen tükenir. 24 farklı mini Funko Pop içerir. Bu yıl Funko dört farklı Advent takvimi Harry Potter, The Office , Five Nights At Freddy’s  ve Pokemon teması içeriyor. 

Sizde Funko Popları koleksiyona çevirmeye ne dersiniz ?  

FUNKO POP FİGÜRLERİNİ SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x