HABERLER

FİMİ PALM GİMBAL KAMERA

1.8kviews

Fimi Palm, DJI’den Osmo Pocket’i andıran, stabilize 3 eksenli bir kameradır. Gimbal’ı, neredeyse hiç sallanmadan veya neredeyse hiç akıcı bir şekilde film çekmesini sağlar. DJI Osmo Pocketa göre fiyatı daha uygundur. Gelin ürünü hep beraber inceleyelim.

TASARIM VE İŞÇİLİK

Fimi Palm’ın gövdesi plastikten yapılmıştır. Cihazın elde sabit durması için tutma yeri lastiklidir. 127 x 30,5 x 23 mm’de, boyut kabaca elektrikli bir diş fırçasına eşdeğerdir ve 120 gram ağırlığındadır. Fimi, teslimat kapsamında lensi kapatan ve yalpa kollarını bloke eden küçük bir koruyucu başlık da içerir. Kameranın alt kısmında kauçuk bir kapak bulunur ve kameranın düz yüzeylerde dik durması için yeterli desteği sağlar.

Bağlantılar için altta bir USB-C yuvası vardır . Bu, kamerayı şarj etmek, bir 3,5 mm jak adaptörü aracılığıyla bir mikrofon bağlamak veya dosyalara bilgisayar aracılığıyla erişmek için kullanılabilir. Ekranın altında, kayıt sırasında yeşil, pil azaldığında ise kırmızı renkte yanan bir durum LED’i bulunur. Durum LED’inin yanında iki mikrofondan biri takılıdır. Ancak, sol dış taraftaki ikinci mikrofonun konumu biraz hantaldır. Buna dikkat etmezseniz, kullanım sırasında yanlışlıkla üzerini kapatma riski vardır.

Sağ tarafta , 256 GB’a kadar belleğe sahip bir mikro SD takabileceğiniz bir mikro SD yuvası vardır. Burada çok yavaş bir kart kullanmamaya dikkat etmelisiniz. Kartlar çok yavaş ise, gimbal en geç 4K kayıtlarda sorun olduğunu bildiriyor. Son olarak, bir anahtarlık için bir askı deliği ve tripodu asmak için 1/4 dişli montaj yeri vardır. 

GİMBAL ÜZERİNDE İŞLEM

Fimi Palm’ı çalıştırmak için dokunmatik ekranı ve düğmeleri veya uygulamayı kullanabilirsiniz. Burada Fimi Palm Gimbal’ın DJI Osmo Mobile’a göre iki avantajı var. İlk avantaj, daha büyük 1.22 inç ekrandır. 240 x 240 piksel çözünürlüğe sahip olan ekran, kayıtlara bakmak için yeterince keskin ve 600cd/m2 parlaklığı da dış mekanda okunabilirlik için yeterli. İkinci avantaj, gimbale bağlı joystick’tir.Bu, kayıt sırasında gimbalın manuel hareketine izin verir. Sonuç olarak, tüm düğmelerin en azından en önemlilerini bilmeniz gereken sayısız işlevi vardır. Aşağıda sizin için işlevleri listeledim ve en önemlilerini kalın harflerle vurguladım.

İŞLEVLERİ

Güç düğmesi:

  • Uzun basın: aç / kapat
  • Önizlemede kısaca basın: video kaydını başlatın / fotoğraf çekin
  • Menüde kısaca basın: Onay
  • çift ​​basış: gimbali başlangıç ​​pozisyonunda hizalayın
  • Üç kez basın: kamerayı 180 ° döndürün / yüz tanımayı açın veya kapatın

Oyun kolu:

  • bir kez basın: vurguları işaretleyin (yalnızca daha sonra düzenlemek için)
  • uzun basış: mod 1 ve mod 2 arasında geçiş yapın
  • Mod 1 : Joystick’i kullanarak gimbal yönünü değiştirin (yukarı, aşağı, sola, sağa hareket ettirin)
  • Mod 2 : Video özelliklerini joystick ile değiştirin (yukarı/aşağı yakınlaştırma, sol/sağ pozlama düzeltmesi (ev)

Dokunmatik ekran 

  • çift ​​dokunma: yüz tanımayı açar veya kapatır
  • Sağa / sola kaydırın: kayıt modunu değiştirin
  • Yukarıdan aşağıya kaydırın: Ayarlar
  • Alttan yukarı kaydırın: medya dosyalarını görüntüleyin

Küçük cihazın küçük bir alanda kontrol edilebilir hale getirmeniz gereken birçok işlevi vardır. Aksi takdirde, ekrandaki dokunmatik giriş yoluyla daha fazla ayar yapabilirsiniz. İşlem bazen küçük boyuttan dolayı biraz zahmetlidir. Örneğin, video çözünürlüğünü değiştirebilir, ağır çekim hızını ayarlayabilir, HDR modunu, ISO’yu, beyaz dengesini ve fotoğraflar için pozlama süresini ayarlayabilirsiniz. Ayrıca bir kısayol menüsü aracılığıyla WLAN’ı etkinleştirebilir, ekranı kilitleyebilir ve ekran parlaklığını değiştirebilirsiniz.

  • Takip et : gimbal her yöne sabitlenir ve kamera ile elin hareketlerini takip eder.
  • FPV (First Person View) : Bu mod, doğal görüş açısını taklit etmek için tasarlanmıştır. Görüntü sabitlenir, ancak gimbali bir tarafa yatırdığınızda kamera eğilir.
  • Pitch Lock : Pitch, eğim olarak çevrilebilir. Bu modda kameranın dikey eksendeki konumu “kilitlenir”. Bu, gimbal hareket ettirildiğinde kameranın aynı yükseklikte kaldığı anlamına gelir.
  • Gimbal Lock : Bu modda, kamera dikey veya yatay olarak nasıl hareket ettirildiğinden bağımsız olarak her zaman sabit bir noktaya yönlendirilir.

Ek olarak, gimbalin kamerayı her zaman filme alınan kişiye yönelttiği yüz tanıma vardır . Uygulamada ayrıca joystick’in hızını ve gimbal için takip hızını ayarlayabilirsiniz.

FIMI PALM UYGULAMASI

Fımı Palm’da belirli bir ince ayar yapmak istiyorsanız, rahat kullanım için uygulamayı göz ardı edemezsiniz. Fimi Palm ile eşleştirme hoş bir şekilde kolaydır. Uygulamayı başlattıktan sonra, WiFi üzerinden kameraya bağlanabileceğiniz akıllı telefonun WiFi menüsüne yönlendirileceksiniz. Bunu yapmak için, kameradaki wifi’yi önceden etkinleştirmiş olmanız gerekir. Ardından doğrudan kameranın canlı görüntüsüne gelirsiniz. Canlı görüntüde hafif bir gecikme var, ancak rahatsız edici boyutta değildir.


Uygulama, tipik bir akıllı telefon kamera uygulamasının yapısına dayanmaktadır. Kayıt modları kaydırılarak değiştirilebilir. Sağ tarafta, gimbal ve video / fotoğraf çözünürlüğü ve FPS için ayar modlarının yanı sıra diğer ince ayarlara sahiptir. Sağ alt köşedeki kontrol çarpı işareti ile kamerayı hareket ettirebilir ve çarpı sembolüne iki kez dokunarak başlangıç ​​konumuna geri getirebilirsiniz. Buraya kadar çok kolay. Soldaki ayarlar menüsünde biraz daha derine inerseniz hikaye biraz daha karmaşık hale gelir. Cep telefonu kamerasının Pro modundan bilindiği gibi video ve fotoğraf kaydetmek için ek ayarlar vardır.

FIMI PALM VİDEO KALİTESİ

FIMI PALM, saniyede 30 kare hızında 4K video kaydını destekler. 4096 x 2160 piksele kadar çözünürlükte hareketsiz görüntüler çeker, 1.22 inç 240 x 240 piksel dokunmatik ekran ile birlikte gelir, 5 yönlü kontrol düğmesi, deklanşör düğmesi ile birlikte gelir, Wi-Fi ve Bluetooth üzerinden akıllı telefonlara bağlantıyı destekler. Fimi’nin aksine DJI Osmo Pocket, 60FPS ile 4K kayıtlara da izin veriyor. Genel olarak, kayıtların kalitesi iyi, ancak mükemmel de değil. Ayrıntılar açısından, üst düzey bir akıllı telefonun ultra geniş açılı kamerasıyla veya orta sınıf bir akıllı telefonun normal kamerasıyla elde ettiğiniz kadarını elde edersiniz. Fimi’nin gerçekten iyi yaptığı şey, distorsiyon düzeltme ve renk geriverimidir. Bununla birlikte, videolar genellikle zayıf gün ışığında bile biraz karanlık görünür, bu nedenle öğleden sonra ikindi gibi görünür.

Kamera, ihtiyaç duymanız halinde 128° geniş açı sensörü ile saniyede 30 kare hızında 4K’ya kadar çekim yapabiliyor. Özellikle selfie perspektifinden fotoğraf çekerken çok daha fazla atmosfer yakalayabilirsiniz.

PİL

İyi bir pil ömrüne sahip olmak kullanıcılar için çok önemlidir. Özellikler tablosunda gözlemlediğiniz gibi, bu sabitleyici 1000 mAh pile sahiptir, bu da maksimum 240 dakikalık video anlamına gelir, ancak bu kapasiteyi elde etmek için 1080p’de kaydetmeniz gerekir.

 

FIMI PALM GİMBAL KAMERA SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x