Bilinmesi GerekenlerDRONEEĞİTİM VİDEOLARIEĞİTİMLERHABERLERKaza Testi

Drone İnsan Çarpışma Testi

1.3kviews

Dronlar geleceğin vizyonu, üzerimizdeki gökyüzünü dolduran ufak canlı plastik parçalarını ve lityum iyonunu içerir. Ancak, bu vizyonun gerçekleşmesi için, şirketlerin düşen bir insansız hava aracının aşağıdaki masum yolcular için korkunç bir yaralanmaya neden olmayacağından emin olmaları gerekir. Peki bir drone bir insanla çarpıştığında gerçekte ne oluyor?

18 aylık bir çalışmanın cevaplamaya çalıştığı bir soru. Alabama Üniversitesi, Hunstville, Mississippi Eyalet Üniversitesi, Wichita Eyalet Üniversitesi Ulusal Havacılık Araştırma Enstitüsü ve diğerleri ile birlikte, ASSURE Faz II Toprak Çarpışma araştırması, drone sistemleri ve insanlar arasındaki çarpışmalardan kaynaklanan potansiyel yaralanmaları araştırdı.

Bir Drone Çarpışma Tehlikeleri

Drone çarpışma deneyi için test kurulumu.

Potansiyel olarak korkunç sesler ve buradaki videolar güven verici görünmüyor, ancak ASSURE küçük, çoğunlukla plastik dronların çok esnek olduğunu buldu. ASSURE’ün baş araştırmacısı David Arterburn, popüler düşüncenin aksine, önemli miktarda etki enerjisini emme eğiliminde olduklarını söylüyor.

 

“Yaygın bir yanılgı, her dronun bir kaya olduğudur, bu yüzden size çarptığında, bir kaya gibi size zarar vereceği. Kullanılan malzemenin ve kütlenin yaralanma potansiyelini belirlemede önemli ölçüde etkiye sahiptir.

ASSURE’ün baş araştırmacısı David Arterburn

ASSURE, DJI Phantom ve Mavic Pro gibi popüler tüketici dronları, ayrıca 300 gr ile 6 kg ağırlıkları ile çeşitli nesneler ve taşıma yükleri (piller, ahşap bloklar) dahil olmak üzere 16 farklı araç kullanan 512 darbe testi ve simülasyonu gerçekleştirdi. Tam Antropomorfik ve basitleştirilmiş baş-boyun-darbe testleri uygulandı, Mortem Post-İnsan Vekili (kadavra) darbe testlerinde kullanıldı.

Bu videoların ve fotoğrafların otomotiv çarpışma testlerine benzemesinin bir nedeni var. ASSURE’ün amaçlarından biri, kanıtlanmış bir metodolojiyi dronlara uyarlamaktır. FAA’ya tavsiyelerde bulunmakla birlikte, organizasyon aynı zamanda küresel güvenlik standartları da arıyor.

En sık görülen yaralanmalar laserasyonlar, kesikler ve morluklardı. Arterburn, yanlış beyin sarsıntısı biliminin bu tür yaralanma riskinin gerçekçi bir değerlendirmesini önlediğini söylüyor. Sadece bir ciddi göz hasarı vakası vardı, ancak ASSURE her yerde bulunan dört helikopter drone üzerinde dönen bıçakların oküler yaralanmalara yol açacağını kabul ediyor. FAA’nın önerileri arasında, bu dronlar ve tıbbi azaltma prosedürlerinin geliştirilmesi için rotor / bıçak koruyucuları bulunmaktadır.

Sabit kanatlı bir dronun önden görünüşü bir deneme mankeni vuruyor. 
Çalışma, otomotiv test metodolojisini dronlara uyarladı

“Hala çok fazla değişkenlik yaşadık” dedi. 
“Çarpışma dizisindeki çeyrek inçlik bir ofset bile kişinin yaralanmasında ciddi bir düşüşe yol açabilir.”

 ASSURE Genel Müdürü Stephen P. Luxion.

Ancak Luxion, rapordaki yaralanmaların gerçek kitle merkezi çarpışmalar olduğunu söylüyor. Genel olarak, sonuçlar ölümlerin neredeyse altın bir vuruş gerektirdiğini göstermektedir. Gerçek dünyadaki daha büyük bir örneklem büyüklüğü denklemi değiştirebilir, ancak göstergeler kazara ölümle kazara ölümün oldukça nadir olması gerektiği yönünde.

En Kötü  Çarpışma Seneryo

En kötü durumun, bir quadcopter dronunun sivri rotor kollarından biri tarafından vurulabileceğini düşünebilirsiniz, ancak araştırmacılar, dronların, grev noktasından uzaklaşarak, kinetik enerjiyi yanlarında alarak eğiliminde olduklarını buldular. En tehlikeli olan, drone gövdesinin hasar vermesiyle keskin bir şekilde çarpışma sonucu rotor kolları arasındaki dronun çarpmasıydı. Dronlar kontrol kaybolduğunda takılmaya meyillidir ve baş aşağı dron tarafından vurulmak da daha fazla hasar vermiştir.

Sonuç olarak, oryantasyonun, insan kalabalığından uçan dronlar için kurallar göstermeye yardımcı olacak hız ve ağırlık ile birlikte olması – tüketici dron endüstrisinin büyümesi umudunda mutlak bir gerekliliktir.

Nazarlığa İhtiyacınız Olabilir

Plastik bir drone esnekliği bu test görüntüsünde görüldüğü gibi etkinin çoğunu emebilir

Genel olarak, drone-insan çarpışma larının ciddiyetini merak etmekte yalnız değilsiniz. Arterburn, drone yapımcılarının bir çalışma için olumlu bir şekilde çalıştığını söylüyor.

“Şirketler, ürünlerinin halk güvenliğini artırmak için yapabilecekleri tasarım değişikliklerine neden olabilecek testlerde net standartlara ve metodolojiye sahip oldukları gerçeğine gerçekten yanıt veriyorlar.”

Sebep açıktır. Kentsel ve banliyö ortamlarında uçan dronlar, paket tesliminden evcil hayvan takibine kadar hizmetlerde paranın kazanılacağı yerdir. Sektördeki “insanlara uçuş” olarak adlandırılıyor ve yöneten kurallar birçok işletmeyi etkiliyor.

ASSURE Testi

Arterburn, “[Drone] üreticileri artık tasarımlarını ASSURE verilerine göre değerlendirebiliyorlar” diyor.

ASSURE testinin kilit bulgularından biri insansız hava taşıtlarının daha sert bir yapıya ve daha fazla kütle yaratan yaralanma potansiyeline sahip olma eğilimindeydi.

Arterburn, “Çoğu yük, araçların yapımı nedeniyle sahip oldukları esnekliğe sahip değil” diyor. “Hem inşaatın hem de kütlenin yaralanma potansiyelini belirlemede bir rolü var.” Örneğin, yarım kiloluk bir lityum pil, 2,5 kiloluk bir dronun içine alındığında dışarıdan taşındığında daha fazla risk oluşturur.

Teslimat dronunun taşıyabileceği yük, ağırlık ve yapılandırma türlerini düzenleyen düzenlemeler çok muhtemel görünmektedir. Drone paraşütlerinin potansiyel kullanımı riski azaltabilir, ancak daha az kontrollü koşullarda çok daha fazla test gerekli olacaktır.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x