DJIDRONEHABERLER

Drone Pazarının Lideri DJI

2.8kviews

Bu ayın başlarında  Drone Industry Insights (DII)  Çinli drone devi DJI’nin en iyi ticari drone üreticisi olduğunu ortaya koyan endüstri raporunu yayınladı .

Şirketi yakından takip eden ikinci sırada Çinli Yuneec ve Fransa merkezli Parrot Drones  üçüncü sırada bulunuyor.

Raporda , drone üretimi söz konusu olduğunda ülkelerden ve diğer üreticilerden şirkete yapılan son yeniliklere rağmen DJI’nin şüphesiz lider olduğu belirtildi. DJI’nin dünya çapındaki ticari sektörün % 70 ila % 80’ine sahip olduğu tahmin edilmekte.

İkinci sırada, tüketici odaklı insansız hava araçları yaratarak başlayan ve bunu yapmanın değerini görünce ticari pazara geçiş yapan Yuneec var. Şirketi sık sık haberlerde görmeseniz de, H520 ve Typhoon H, dünyanın en çok satan drone’larından bazıları.

İlk üç pozisyonu Fransız drone üreticisi Parrot Drones tamamladı. Parrot, mini dronları en popüler olanlardan bazıları olan tüketici düzeyinde daha fazla dron yaparak başladı. Şirket daha sonra Bebop drone ve daha sonra ANAFI serisiyle ticari alana geçti. Şirket, birkaç zorlu yılla karşı karşıya kalmasına rağmen, “Made in USA” ANAFI USA drone’unu duyurduktan sonra ek takviye ile geri döndü.

Drone piyasasında DJI ın önlenemez yükselişi son hız devam ediyor. Her bütçeye ve tüm kullanıcı gruplarına hitap etmeyi başaran DJI drone denilince akla gelen ilk firma.  Drone Industry Insights (DII)  raporu da bunu doğruluyor. 

DJI Mini den başlayıp tam kare sensörlü Zenmuse P1  e kadar tüm Drone kesimine hitap eden DJI uzun süre bu pazar payını koruyacak gibi görünüyor. 

DJI ın ilk tam kare sensörlü Zenmuse P1 incelememiz için  YOUTUBE kanalımıza bakabilirsiniz

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x