DJIDRONEFPV DroneHABERLERYeni Ürün

DJI’dan FPV Dron mu Geliyor ?

2.8kviews

DJI FPV dronu gibi görünen şey , olası özellikler ve çıkış tarihiyle birlikte Twitter’a sızdı. Tüm bilgiler sızıntı yapan OsitaLV’den geldi ve FPV uçağının yıl sonundan önce gökyüzünde yarıştığını görebildiğimizi gösteriyor. Detaylar haberin devamında.

İlk Görseller;

DJI FPV drone, yepyeni bir tasarıma sahip önceki sızıntılarda görme şansı bulduğumuz uzaktan kumanda ile gelecek gibi görünüyor.

Drone’ya bir göz attığımızda, bu yılın başlarında sızıntı gördüğümüz drone’lardan birine benzer bir şekle sahip olduğunu görebiliyoruz. Bu her motora doğru pervanelerin gitmesini sağlamak için iki motorda kırmızı ile yeni bir koyu renk temasına sahip olduğu anlamına geliyor.

Kutu üzerinde DJI FPV Combo yazıyor ve bunun bir RTF paketi olduğunu gösteriyor. Bir drone, kontrolör ve FPV gözlüğü ile birlikte gelirken, DJI’nin sadece drone veya drone ve gözlüklerle başka bir versiyon satacağını da düşünüyoruz.

Drone, muhtemelen dronun GPS ve diğer detayların bulunduğu buzlu plastik bir alana sahip görünüyor. Batarya muhtemelen dronun arkasına yer alıyor. Uçağın ön kısmının üstünde, muhtemelen kamerayı uçuş sırasında serin tutmak için kullanılan bir ısı emici sistemide görebiliyoruz.

Görüntüden dronun kamerasını gerçekten göremiyoruz, bu yüzden henüz onun hakkında pek konuşamıyoruz. Bize göre değerlendirme modeli alan biri görüntülerle tweet’inde DJI’nin standartlarına sadık kalmadığını söylüyor. 

Şimdi elimizde bir kontrol listesi ve üzerinde çeşitli diğer etiketler gibi görünen başka bir drone görüntüsüne mevcut. Kontrol listesi, perakendeciye gönderilen değerlendirme biriminin her şeyin çalıştığından emin olmak için test edildiğini düşündüren birkaç öğenin işaretlenmiş gibi görünüyor.

Sosyal Medya Paylaşımı

Tweet’e bir göz attığımızda “Eğer drone gerçekten çıkarsa, teknik özellikler bu olacaktır” diyerek başlıyor. Bu iki anlama gelebilir. DJI’nin dronu ne zaman çıkarmayı planladığından emin değil veya sadece bizimle biraz eğlenmek için yazmışta olabilir.

Şimdi teknik özellikler için muhtemelen görüntü sabitleme özelliğine sahip olan ve FPV beslemesi ve sinematik çekimler için kullanılabilecek 4k 60 fps sensöre sahip olabileceğini düşünldüğü tweet üstünden paylaşılmış. Drone’nun 5 inçlik bir aksesuara sahip olacağından ve güçlü bir 6s pille çalışacağından da bahsediyor.

Drone, muhtemelen mevcut DJI dronları gibi, saatte 150 kilometre veya saatte 93 mil hıza kadar uçmasına izin verecek üç modu paylaşacak. Diğer iki mod, daha önce sızıntılarda gördüğümüz gibi muhtemelen sinematik bir yavaş mod ve bir ‘normal’ mod olacak.

Bir servonun dahil edilmesi sayesinde kamera, kontrolör aracılığıyla kullanıcı tarafından eğilebilecek. Ayrıca DJI FPV drone’nun GPS’e sahip olacağını ve acil bir durumda eve güvenli bir şekilde dönmesini ve otomatik uçuşları tamamlayacağını düşünüyorUZ.

 

Şimdiye Kadar Gördüklerimiz

FPV Kontrolcüsü

Yeni KONTROLCÜ, DJI’yi korurken BETAFPV’nin Lite 2 denetleyicisine ve TBS Tango 2 denetleyicisine benzer bir tasarıma sahip görünüyor.

Kontrol cihazının her iki tarafında, kumanda kollarını tutabileceğiniz bir alan görebilirsiziniz- DJI yıllardır yaptığı bir şey – nakliye sırasında bunları güvenli bir şekilde saklamanıza izin veriyordur muhtemelen. Ayrıca  USB-C olacak bir USB bağlantı noktası da var. Denetleyicinin ön tarafına baktığımızda, iki kontrol çubuğunu, bir kordon deliğini ve bir C1 ve C2 düğmesi gibi düşünülen düğmeleri görebiliriz.

Ayrıca denetleyiciye yeni bir ekleme, dronun denetleyiciyle bağlantısını kaybetmemesini sağlamak için tetik düğmeleri arasında büyük bir anten var. Denetleyicide herhangi bir anahtar olup olmadığını da göremiyoruz.

FPV Uçağı

Bu görüntü büyük ölçüde bulanıklaştırılmış  ancak bizi düşündürmeye yetecek kadar bilgi gösteriyor. Görüntüden, siyah kauçuk ve klasik DJI gri plastiği gibi görünen iki tonlu tasarımla birlikte arka taraftaki DJI logosunu görebiliyoruz.

Ayrıca, drone üzerinde çarpışmanın çoğunu emecek ve FPV kameranın hasar görmesini önleyecek bir ön lastik tampon var gibi görünüyordu. FPV kamera, görüntüleri düzgün tutmak için elektronik sabitleme kullanacak olan drone’daki ana kayıt kamerası olarak muhtemelen ikiye katlanacak. Ayrıca, DJI’nin diğer tüketici dronları ile odaklandığı şey olduğu için, muhtemelen bir yarış drone yerine sinematik bir FPV drone olacak.

OsitaLV, 5.8GHz ve 915MHz’in her ikisinin de kullanıma hazır olduğunu paylaştı. Her iki frekans da pilot ile drone arasında veri kontrolü ve gönderimi için kullanılır. Ayrıca, drone’nun DJI geri bildirimini değerlendirmek ve vermek için bayilere gönderildiğini öne süren bir söylenti de var.

DroneDJ’nin alımı

Drone ve kontrolörle ilgili gördüğümüz sızıntıların ve görüntülerin sayısından FPV drone’nun çok yakında geleceğini düşünüyoruz. Drone için belirtilen özellikler de önceki sızıntılarla eşleşiyor ve DJI için mantıklı görünüyor.

Yayınlanmamış dronun görüntülerini gördüğümüzden, ancak FCC test tezgahında yayınlanmadığından, dronun tam olarak ne zaman piyasaya sürüleceği konusunda pek bilgi sahibi değiliz. 

Açıkçası iki şey, drone hakkında gördüğümüz çok sayıda sızıntı ve görüntü ve diğeri de DJI’dan Brendan Schulman’ın “Elbette, herkes yıl boyunca bitirmemiz gerektiğini düşünüyor” diyerek bir tweet attığı. Bu açıkça, DJI’nin bu yıl başka bir ürün sürümü üzerinde çalıştığını da gösteriyor.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x