HABERLER

DJI Spark Yenileniyor ! Spark 2 mi yoksa Spark Pro mu olacak ?

2kviews

DJI Spark 2

DJI Spark şimdiye kadar en çok beklenen tüketici dronlarından biriydi. Taşınabilir bir dron olan Spark, 400 dolardan daha ucuza mükemmel fotoğraflar ve videolar çekebiliyor. Peki DJI, kontrol mesafesi nasıl arttırılabilir ? Bazı fikirlerimiz var. Mavic Air’in Spark II’ye çevireceğini göreceğimiz pek çok yükseltme olduğunu tahmin ediyoruz. Spark 2 veya Spark Pro olarak mı adlandırılacak? Sadece zaman gösterecektir .

Spark 2’den ne bekleyebilirsiniz?

Orijinal Spark, neredeyse yükseltme için yalvarıyor gibi görünüyor. Neden 4K yok ? 3 eksen yerine iki eksenli gimbal neden var ? Yalnızca ön engellerden kaçınma? Sınırlı uçuş modları? İşte bir sonraki Spark’ın sahip olacağını düşündüğümüz şey:

Daha iyi bir kamera: 4K’nın olmayışı neredeyse cezaidir. Evet, 4K muhtemelen fazla kullanılmakta ve az kullanılmaktadır, ancak bunu kullanan bizler için bu hayal kırıklığı yarattı. Bir sonraki kamera kesinlikle daha iyi olacak. Geliştirilmiş bir sensöre sahip olmalı ve büyük olasılıkla 30 fps’de 4K ve 60 fps’de 1080p çekebilecektir diye düşünüyoruz .

Uzun Uçuş Süresi: 16 dakika bu küçük uçak için fena değil, ama oldukça hızlı geçiyor.Teknolojideki gelişmeler, gelecek nesil pillerin en az 20 dakika dayanmasını beklemektedir.

Daha hızlı: Kıvılcım itişini test ettik ve itme gücünde sadece ağırlığının 1,9 katı bulunuyor. Karşılaştırma için, Phantom ve Mavic modelleri 2,5 kat daha fazla itişe sahipler, böylece daha yüksek hızlarda uçabilirler. Ağırlık / ağırlık oranının 2’yi ve en yüksek hızın 31’den 35 mil / saat’e çıkmasını bekliyoruz. Daha da önemlisi, Spark normal modda yavaştır. Bunun ele alınması gerekiyor. 

Daha İyi Sensörler: Eğer hareket kontrolünü denediyseniz, çarptı ya da kaçırabileceğinizi bilirsiniz. DJI büyük olasılıkla, jest kontrolünü daha doğru hale getirmeye yardımcı olan geliştirilmiş sensör ve algoritmalarla bu sorunu çözecektir .

  1. Daha İyi Engel Kaçınma: Engellerden kaçınma için geliştirilmiş sensörlerle, DJI’dan engellerden kaçınmayı da iyileştirmesini bekleyin . Şu anda amacına hizmet ediyor, ancak kesinlikle daha iyi olabilirdi. 360 derecelik engellerden kaçınma kesinlikle hoş bir katkı olacaktır. Yandan ve sırttan kaçınma, özellikle “sarmal” ve “daire” gibi gelişmiş modları kullanırken, ağaç dallarından birçok dronu kurtarır. Yeni Mavic Air ile aynı yeteneklerde olmalı .
  2. Daha fazla Uçuş Modu: Evet, Spark bazı yeni uçuş modları ekledi, ancak biraz da aldı.Yeni uçuş modları kesinlikle Spark’ta sınırlayıcı bir faktör. Mavic ve Phantom modellerinde mevcut olan DJI kilidinin uçuş modlarını görmeyi çok isteriz.
  3. Lightbridge Bağlantısı: Lightbridge teknolojisine geçmek, gecikmeyi azaltır ve menzili uzatır. Karıştırıcınızı eklemek için başka bir harika neden olabilir; bu da Spark’ınızı almanızı öneririz. Bu olabilir veya olmayabilir, yine Mavic Air‘de gördüğümüze benzer daha iyi bir bağlantı bekliyoruz.
  4. Daha İyi Bir Gimbal: 2 eksenli gimbalın bazı sınırlamaları vardır. Aşağı doğru açı sadece 85 derecedir. Gimbalın geliştirilmesini bekliyoruz ve ilk ihtiyacı olan şey, 90 derece aşağıya bakabilmek. Ayrıca, kullanıcının yalpalama adımlarını düşürme yeteneğini de görmek isteriz. Tabii ki 3 eksenli bir yalpalamayı çok seviyoruz, ama bunun Spark 2, belki de Spark 3 için kartlarda olduğundan emin değiliz  Üçüncü bir eksende sıkamazlarsa, en azından DJI biraz daha rulo ekleyebilir. ve atış açısı, böylece drone, tam gimbal stabilizasyonu ile spor modunda uçabilir. Mavic Air gibi muhtemelen daha iyi korunacak.
  5. Kullanımı Daha Kolay: Evet, Kıvılcım kullanımı oldukça kolaydır, ancak telefon kumandasından uzaktan kumandaya geçiş mutlak bir acıdır. Bu kesinlikle geliştirilebilir.WiFi özelliğini açıp kapatmak için basit bir düğme işe yarayacaktır .
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x