DJI RS2 için yeni özellikler ekleyen, hataları düzelten ve çok çeşitli kameralar için gelişmiş destek ekleyen bir güncelleme geldi. Gimbal için yeni üretici yazılımı sürümü v01.02.00.30, RavenEye Görüntü aktarım sistemi v01.01.00.10 ve Ronin uygulaması hem iOS hem de Android için v1.4.4 olarak adlandırılan bu güncellemelerin detaylarına yakından bakalım.

Gimbal Güncellemeleri;

ilk güncelleme gimballer artık doğru gerçek zamanlı odaklama için nesne ile lens arasındaki mesafeyi belirlemek için bir kızılötesi sensör kullanan DJI’nin 3D odak sistemini desteklemekte . İkincisi özellik olarak Dolly Zoom’un şimdi özelliği eklendi ve bu özelliği DJI Focus Motor ile kullanabiliyorsunuz.

DJI, dokunmatik ekranda sola kaydırarak veya ayarlara girerek gimbal ekranı döndürme yeteneği ekledi. Dokunmatik ekranlı kullanıcı arayüzü, dokunmatik ekran tepkisinin yanı sıra daha kolay kullanım için de geliştirildi.

Artık doğrudan gimbalın dokunmatik ekranından konu etrafında bir kutu içine alıp sürükleyerek ActiveTrack’i tetikleyebilirsiniz. ActiveTrack kullanılırken eğim ekseni artık devre dışı bırakılabiliyor. Eksen, devre dışı bırakıldığı konumda kalacak ve artık konuyu takip etmeyecektir.

Futaba S.BUS uzaktan kumandalar serisi için Gimbal kontrolü, fotoğraf çekimi, video kaydı, parametre ayarları, yeniden merkezleme ve selfie modu anahtarı desteği eklendi. Artık dokunmatik ekranda sola kaydırıp ardından yukarı kaydırarak odak motoru için uç noktaları otomatik kalibre edebilir ve silebilirsiniz.

RavenEye Güncellemeleri;

DJI RavenEye görüntü iletim sistemİ kamera kumanda kablosu ünitesine bağlandığında artık görüntülemek ve erişim kamera ayarları yapabilirsiniz. İletim sisteminin güç yönetimi, daha uzun çalışma süreleri için iyileştirildi.

Varsayılan şifre kaldırılarak bağlantı deneyimi iyileştirildi. RavenEye’ı Ronin uygulamasıyla bağladıktan sonra, şimdi en az sekiz karakter uzunluğunda özel bir şifre belirleyebilirsiniz.

Kameraya Özel Güncellemeler;

Olympus

DJI, Olympus E-M1II kamera için diyafram ayarları ekledi. Olympus E-M1II, açıkken gimbala takıldıktan sonra AF modunda fotoğraf çekerken artık önyükleme döngüleri yapmıyor.

Blackmagic Tasarım

DJI, kameranın kare hızını değiştirirken gimbal eksenlerinin başarısız olmasına neden olan BMPCC 4k ile ilgili bir sorunu çözdü.

Sony

DJI, desteklenen E-mount lenslere sahip Sony A7S III ve A7C kameralar için video kaydı, kamera ayarları, otomatik odaklama ve odak çekme desteği ekledi. Odağın çalışmasını sağlamak için gimbal kamera kontrol düğmesine hafifçe basmanız yeterli. Video kaydı ve odak artık Sony PXW-Z90V ve FDR-AX100E kameralar için gimbal aracılığıyla kontrol edilebiliyor.

Nikon

Desteklenen Nikkor lensler kullanılırken Nikon Z6 II, Z7 II ve D500 kameralar için fotoğraf çekimi, video kaydı, kamera ayarları, otomatik netleme ve netleme çekme desteği eklenmiştir. Odağın çalışmasını sağlamak için gimbal kamera kontrol düğmesine hafifçe basmak yeterli.

Nikon Z5, D780 ve D5 fotoğraf makineleri, RavenEye görüntü aktarım sistemini kullanırken bir cep telefonuna veya gimbal’a bağlandığında sensörün canlı beslemesini gösterecek şekilde düzenlendi.

Canon

Desteklenen EF lenslerle Canon EOS-1D X için fotoğraf çekimi, video kaydı, kamera ayarları, otomatik odaklama ve odak çekme desteği eklendi. Canon EOS C70 için video kaydı da eklendi.

Sigma

Sigma FP kamera artık AF modunu kullanırken, gimbal üzerindeki kamera kontrol düğmesini basılı tutarak fotoğraf çekebilir.

Panasonic

Desteklenen L montajlı lensler kullanılırken Panasonic Lumix S5 kamera için fotoğraf çekimi, video kaydı, kamera ayarları, otomatik netleme ve odak çekme desteği eklenmiştir. Desteklenen mikro 4/3 yuvalı lensler kullanılırken aynı özellikler Lumix BGH1 kameraya da eklenmiştir.

Panasonic GH5, GH5S, S1, S1H ve G9 kameraları artık açıldıktan sonra hiçbir kontrol sorunu olmadan gimbala takılabilir.