DJI Ronin RS 2 ve Ronin RSC2 Gimbal Modelleri Duyuruldu
DJIGimbalHABERLERSTABİLİZASYON GİMBALÜRÜN İNCELEMEYeni Ürün

DJI Ronin RS 2 ve Ronin RSC2 Gimbal Modelleri Duyuruldu

4kviews

Sizlere daha önce söylentilerini duyurduğumuz DJI Ronin RS 2 ve Ronin RSC2 Gimbal modelleri 14.10.2020 tarihinde piyasaya çıktı. DJI şirketin popüler Ronin-S ve Ronin-SC stabilizasyon sistemlerinin halefleri olan yeni bir çift gimbal ortaya çıkardı. Yeni DJI RS 2 ve RSC 2,her türden film yapımcısı için ‘yeniden tasarlanmış ‘ üç eksenli el tipi gimballeri ile resmi olarak karşımızda.

DJI RS 2

DJI RS 2, Ronin-S’nin yerine gelmiş durumda ve DSLR ve 4,5 kg’a  kadar kompakt sinema kamera kurulumları ile kullanılmak üzere yapılmış. DJI ağır yüklere rağmen, yeni RS 2’nin 12 saate kadar pil ömrünün yanı sıra, sadece 15 dakikalık şarjla iki saatlik kullanımı hızlı bir şekilde eklemek için kola yerleştirilmiş yeni bir hızlı şarj işlevine sahip olduğunu iddia ediyor. Bakalım deneyip göreceğiz.

DJI ‘yeni optimize edilmiş’ Titan Stabilizasyon Algoritmasını  motorlarını kullanıyor ve bunun ‘kullanıcı hareketini telafi ederken ve gimbal eğimini ve açısını optimize ederken manuel kullanıcı girişi ihtiyacını azalttığını’ iddia ediyor. Ayrıca yeni olan, 100 mm’ye kadar daha uzun odak uzunlukları kullanırken hareketi telafi etmek için özel olarak ayarlanmış bir SuperSmooth modu da bulunuyor.

Eşdeğeri olan RS 2, güvenli taşıma için eksen kilitlerine ve hem Arca-Swiss hem de Manfrotto standartlarıyla uyumlu yeni bir çift katmanlı montaj kısmına sahip.

RS 2’nin arkasındaki yeni 1,4 ”renkli dokunmatik ekran, ayarlar, kamera verileri ve hatta kameradan canlı yayın arasında geçiş yapmanın bir yolu olarak hizmet ediyor. İki yerleşik RSA bağlantı noktası, NATO bağlantı noktaları olarak ikiye katlanabiliyor, bu da RS 2’nin diğer DJI ve kollar, araba çekleri, sürgüler, tutacaklar ve uzaktan kumandalar dahil olmak üzere üçüncü taraf aksesuarlarla birlikte kullanılmasını sağlıyor.

DJI RSC 2

DJI RS 2’nin Ronin-S’nin yeni versiyonu olması gibi, RSC 2 de DJI Ronin-SC’nin yeni verisyonu. Güncellenmiş gimbal, Ronin-SC’ye kıyasla ünitenin toplam ağırlığını % 35 oranında azaltırken sertliği artırmaya çalışan çelik ve alüminyumdan yapılmış. Ayrıca 180 mm x 190 mm  katlanmış boyutuyla daha küçük bir fiziksel büyüklüğe sahip,  kabaca A5 yaprak boyutunda diyebiliriz.

Hem boyut hem de ağırlıktaki azalmaya rağmen, RSC 2, Ronin-SC’ye göre maksimum 3 kg  taşıma kapasitesine sahip. DJI bunun onu 24–70 mm lens takılı Panasonic S1H gibi bir kombinasyonu taşıyacak kadar güçlü kıldığını belirtiyor.

Aynı zamanda DJI’nin geliştirilmiş Titan Stabilizasyon Algoritması, çift plakalı montaj sistemi ve OLED ekrana sahip, ancak 1 ”de biraz daha küçük.

Diğer Özellikler ve Aksesuarlar

Yeni donanıma ek olarak, hem RS 2 hem de RSC 2 yeni bir önceden programlanmış hareket modu – Time Tunnel özelliğini ekledi. Bu yeni seçenek, bir hiper geçişi yakalarken 360º dönüş gerçekleştiren bir başlangıç ​​modudur. Bu mod, El Feneri, Tek Dokunuşla Portre Modu, Panorama, Roll 360, Timelapse ve daha fazlası gibi önceden programlanmış diğer modlara eklenmiştir.

DJI Ronin RS 2 ve Ronin RSC2 Gimbal Modelleri pek yakında oyuncakhobi.com da satışta. Detaylı incelememiz için altta yer alan YOUTUBE kanalımıza abone olmayı unutmayın.

OyuncakHobi YOUTUBE kanalına ABONE OLMAK için tıklayınız.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x