DJIHABERLERYeni Ürün

DJI Osmo Action 2 Beklenen Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

6.6kviews

Bu yazıda sizler için yakında piyasaya çıkması beklenen DJI Osmo Action 2 nin muhtemel çıkış tarihi ve tahmini özelliklerini aktarmaya çalıştık.

Aksiyon kamera savaşları son sürat devam etmekte. GoPro Hero7 2018 yılında çıktığında bu kalitede görüntü verebilen dayanıklı bir başka aksiyon kamera markası piyasada yoktu. 2019 Yılı itibari ile DJI Osmo Action ı duyurduğunda daha makul fiyata GoPro Hero7 özelliklerinde bir ürün artık piyasada bulmak mümkündü. Bu atağı gören GoPro beklenenden çok daha erken GoPro Hero8 i 2019 yılının son çeyreğinde piyasaya çıkartmak durumunda kaldı. Şimdi sıra DJI Osmo Action tarafında. Bakalım 2020 yılının son çeyreğinde piyasaya çıkması beklenen DJI Osmo Action yine biz tüketicileri memnun eden bir ürün ortaya çıkartabilecek mi ?

GoPro Hero 7 çıktıktan 1 yıl sonra DJI Osmo Action Piyasaya çıktı

DJI OSMO ACTION 2 YENİ TASARIMI;

DJI Osmo Action 2 nin kasa tasarımının GoPro ya daha benzer şekilde olacağı konuşuluyor. Daha sert ve net hatları olacağı düşünülen kameranın tuş kombinasyonunda herhangi bir değişiklik olacağını düşünmüyoruz. GoPro Hero 8 de ki gibi takıp çıkartılabilen çeşitli aparatların da ürünle beraber piyasaya sunulabilir. Ayrıca INSTA 360 ONE R gibi çok daha değişebilen bir yapıda olabileceği söylentiler arasında. Bize göre INSTA 360 ONE R gibi bir yapı çok yüksek bir beklenti olsa da DJI Osmo Action 2 nin de değişen ve takıp çıkartılabilen parçaların olacağı kesin gibi.

DJI Osmo Action nun Tasarımı GoPro Serisine benzeyebilir.

DJI OSMO ACTION 2 YENİ SENSÖR YAPISI;

Bildiğiniz gibi piyasada yer alan INSTA 360 ONE R da 1” lik büyük bir sensör takabileceğiniz bir modül bulunmakta. 2029 Yılında ilk çıktığında Go Pro harici bir rakibi olmayan DJI OSMO ACTION nun artık alternatif bir rakibi var. Bu sebeple söylentiler arasında sensörün de değişeceği konuşulmakta. Elbette INSTA 360 ONE R daki gibi 1” lik bir büyüme olacak mı bunu göreceğiz ama daha iyi görüntü kalitesi için farklı ve belkide daha büyük bir sensör kullanılacağı düşünülüyor.

DJI Osmo Action acaba NSTA 360 ONE R gibi modüler mi olacak ?

DJI OSMO ACTION 2 BEKLENEN ÖZELLİKLERİ;

  • Yenilenen sensör ile beraber fotoğraf kalitesi ve megapikseli yükekliği de artacaktır. Yaklaşık olarak 16mp lik bir fotoğraf kalitesi sunacağı tahmin edilmekte.
  • Çok daha gelişmiş HDR özellikleri farklı çözünürlükte kullanılabileceği söylentileri mevcut.
  • Cep telefonlarının bile artık 8K çözünürlükte videolar çektiği düşünülürse 8K video çekeceğine kesin gözü ile bakabiliriz. Bu çözünürlükte 30/25 FPS değerlerinde video çekebilecek. Şimdilik 8K çözünürlükte 60/50 FPS için erken diye düşünüyoruz.
  • DJI Osmo Action 4K da 60 FPS video çekebilmekteydi. Bu sebeple 4K çözünürlükte 120 FPS (5 kat yavaşlatma) özelliğinde kesin gözü ile bakılmakta. Yakın zamanda çıkan birçok DSLR/Aynasız kamera da bu özellik mevcut zaten.
  • Full HD çözünürlükte 960 FPS yavaşlatılmış görüntüler rahatlıkla çekilebilecek. Birçok cep telefonu ve kompakt kamerada bu hızda yavaşlatma zaten mevcut olduğu için aksiyon kameraların da bu standardı koruması güzel olur.
  • Çok daha stabil görüntüler için daha iyi bir görüntü sabitleme özelliği gelecektir.
  • Su geçirmezlik özelliği daha derin sularda kullanabilmek için arttırılacağını da düşünüyoruz.
  • Yeni pille 4K da 90dk kayıt özelliği 120dk ya çıkacağı ve pilin artık Type-C bağlantı özelliğini kullanacağı düşünülüyor.
  • DJI Osmo Action 2 de daha yüksek bitrate video çıkışları alabilmek için H265 codec desteği de eklenecektir. Bu sayede çok daha kaliteli ve daha az yer kaplayan 4K videolar çekilebilecek.

DJI OSMO ACTION 2 FİYATI;

DJI Osmo Action 2 nin nın fiyatının şu anki GoPro Hero 8 ile aynı olacağı konuşuluyor. Amerika fiyatına göre yaklaşık 399$ şeklinde düşünebilirsiniz. Ülkemize DJI Osmo Action 2 nin hangi fiyattan geleceği çıktığı zamanki dolar kuruna ve vergilere göre elbette değişecektir.

DJI Osmo Action dayanıklılık konusunda rakiplerini hiç aratmıyordu.

GENEL DEĞERLENDİRME;

Genelde ürünlerini iki senede bir yenileyen DJI ın bu sene bitmeden DJI Osmo Action 2 nin yi piyasaya sürmesi bekleniyor. DJI Osmo Action 2 nin tahmini çıkış tarihini Eylül-Ekim gibi düşünebiliriz.

Yapılan güncellemeler ve gelen özellikler ile DJI Osmo Action 2 nin yine aksiyon kamera sektörünün standardını yeni kuşağa taşıyacağını düşünüyoruz. Eğer fiyat konusunda da en büyük rakibi GoPro 8 e yakın bu özellikleri sunabilirlerse kesinlikle vazgeçilmez bir aksiyon kamera olacağını düşünüyoruz.

Detaylar için altta yer alan videomuza bakabilirsiniz;

0 0 votes
Article Rating
Summary
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
DJI
Product Name
DJI OSMO ACTION 2
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x