GoPro Hero 9 Black
GoPro Hero 9 Black
HABERLER

GoPro Hero 9 Black Aksiyon Kamerada Olmasını Beklediğimiz 9 Özelliği Sıraladık

4.8kviews

Hero 9 Black’den istediğimiz özellikler bunlar ;

Eylül 2020’ye yaklaşıyoruz, yani yeni bir GoPro Hero 9 Black için neredeyse zamanı geldi – en azından GoPro’nun önceki sürüm programına göre.

GoPro, son on yılda her Eylül veya Ekim ayında yeni bir amiral gemisi aksiyon kamerası yayınladı, bu nedenle bir Hero 9 Black‘in bu yıl benzer bir zamanda gelmemesi bir sürpriz olurdu. Yine de, bu normal bir yıl değil. 

GoPro Hero 9 Black hakkında çevrimiçi olarak çok az söylenti sohbeti yapıldı, ancak yine de yıl sonundan önce burada olmayı umuyoruz. Sonuçta, bu kamera olabilecek bir ürün, Mayıs ayında geri gönderilen bir GoPro FCC’de referans alındı. 

Çoğumuz, özellikle çoğu ülkede ciddi şekilde kısıtlanmış olan diğer eğlence yollarında dışarı çıkıp aktif olmaya her zamankinden daha istekliyken, amiral gemisi aksiyon kamerasının daha çok yönlü bir versiyonunu tanıtmak için iyi bir zaman olacaktır.

Tabii ki, 4K’da saniyede 120 kare muhtemelen yalnızca iyi aydınlatmada işe yarayacaktır. Yüksek kare hızları hızlı deklanşör hızları gerektirir, bu nedenle GoPro Hero 9 Black’in ISO hassasiyetini örneğin 30 fps’de çekim yaparken olduğundan daha fazla artırması gerekecektir. 

Bugün aynı etkiyi Hero 8 Black’in 120fps ve 240fps modlarını 1080p’de kullanırken görüyoruz. Ama yine de Hero 9 Black’de güneşli günlerde çekim yapmak için görmek istediğimiz bir mod.

2. Yeni bir CMOS sensörü

GoPro’nun Hero 9 Black’in düşük ışık hassasiyetini iyileştirmesinin en iyi yolu daha büyük bir sensör kullanmaktır. Bugüne kadarki tüm Black serisi GoProslar 1 / 2,3 inç sensörlere sahiptir. Küçükler – hatta en iyi kameralı telefonlardan bile daha küçükler . 

Ama daha büyük bir şey için yer var mı? Sony RX0 2017’de piyasaya çıktığından beri pek çok kişi 1 inç sensörlü bir GoPro bekledi ve küçük bir aksiyon kamerasına böyle bir çip takabileceğinizi kanıtladı. 

Ancak, Hero 9 Black’in bir tane olacağını düşünmüyoruz. Bu, önemli ölçüde daha yüksek bir fiyat anlamına gelir ve kameranın dahili düzeninin ciddi bir şekilde yeniden tasarlanmasını içerir. 

Bu, GoPro’nun 2017’de Hero 6 Black’ten bu yana tüm üst düzey GoPros’larla aynı 12 MP Sony IMX277’yi kullanacağı anlamına gelmez. Başka seçenekler de var.

DJI Osmo Action(yukarıda) Sony IMX377 kullanır. Mokacam’ın kitle fonlu Alpha3’ü Sony IMX577 kullanıyor. 

Daha yeni bir seçenek de var, özellikleri 2019’da yayınlanan Sony IMX677. Bu, mevcut GoPro’nun 1 / 2,3 inç sensörüyle aynı boyutta, ancak 23 MP’lik daha yüksek bir çözünürlüğe sahip. 

Daha yüksek çözünürlük, fotoğraflar için iyi bir haberdir ve GoPro’nun sunduğu daha dar kırpılmış görüş alanlarında daha keskin görünen çekimler için potansiyel olarak iyi bir haberdir. Düşük ışıkta çekim potansiyel bir baş ağrısıdır, ancak IMX677 piksel gruplamayı destekler ve bu sorunu doğru uygulama ile çözebilir. 

Sony IMX277 GoPro’ya çok iyi hizmet etti. Ve GoPro’nun içinden çıkardığı miktar inanılmaz, ancak bu sensör neredeyse dört yaşında olduğu için kesinlikle ilerlemenin zamanı geldi.

3. Daha hızlı operasyon

Hero 9 Black, gerçek ağır çekim 4K video ve potansiyel olarak daha yüksek çözünürlüklü bir sensör alacaksa, aynı zamanda daha güçlü bir görüntü sinyali işlemcisine (ISP) sahip daha hızlı bir işlemciye de ihtiyaç duyar. 

GoPro’nun kameraları GoPro Hero 6 Black’den bu yana GP1 CPU’yu kullandığından, burada da bir değişiklik yapma zamanı . Bunun çağrılmasını bekliyoruz, burada sürpriz değil, GP2.

Daha gelişmiş yakalama modlarını etkinleştirmek ana işi olabilir, ancak aynı zamanda çok daha hızlı önyükleme ve daha duyarlı bir menü sistemi görmek istiyoruz. 

İdeal olanı, cebinizdeki telefon kadar hızlı ve anında kullanım hissi veren bir GoPro olacaktır. Ve ayrıca sadece manuel olarak kapatıldığında veya uzun bir süre kullanılmadan bırakıldığında kendini tamamen kapatması gerekir. 

4. Daha geniş, kenardan kenara ekran

GoPro Hero 8 Black’in arka ekranında yapılacak net bir iyileştirme var . Kalın sınırları var ve geçen yıl DJI Osmo Action tarafından gösterildi . 

En son GoPro’nun 2 inç, 480×320 piksel ekranı, DJI ise 2.25 inç 640×360’tır. Daha büyük ve daha keskin bir ekran, menü sisteminde gezinmeyi kolaylaştırır ve daha iyi bir kompozisyon aracı olur. 

Bu hiç akıllıca değil. 2,55 inç LCD, beklenebilecek en büyük olası boyuttur. 

Her iki mevcut GoPro Hero 8 Siyah ekran sürücüsü Sitronix tarafından üretilmiştir. Sitronix kataloğuna göre kademeli modeli, 854×480 piksele geçiş, renkte 16,7 milyon ton artışı ve en boy oranında 3: 2’den 16: 9’a bir değişiklik anlamına geliyor. 

Hero 8 Black’deki video önizleme görüntüsü ekranın sağladığı küçük alanı bile doldurmadığından, bu mevcut ekran sürücüsünden çok daha uygun. 

5. Dokunmatik deklanşörlü renkli ön ekran

DJI Osmo Action’ın ön ekranı ayrıca GoPro Hero 8 Black’in özellikle vlogger’lar için biraz yetersiz görünmesini sağlıyor.

Hero 8 Black’de küçük bir damga boyutunda ekran elde ediyoruz, ancak mevcut çekim modunu ve pil ömrünü gösteren basit bir monokrom ekran.

Tam renkli bir LCD ekran, tam görüntü kompozisyonu için çok küçük ve muhtemelen yanlış şekil olacaktır. Ancak, çerçevenin üst ve altının kimsenin kafasını kesmediğini kontrol etmenize izin verirdi.

GoPro Hero 8 Black’in fiziksel deklanşör düğmesi, mikro kompakt bir kamera gibi tutmazsanız bazen biraz sert hissedebileceğinden, dokunmatik bir ön ekran daha rahat yakalama komutları da sunacaktır. 

GoPro’nun burada uğraşması gereken sorunlar var. Mevcut monokrom ekranın öne çıkan özelliklerinden biri, en parlak güneş ışığında görülebiliyor olmasıdır. Normal bir LCD’nin, çok fazla ortam ışığı ile rekabet edebilmesi için güçlü bir arka ışığa ihtiyacı vardır.

Ve GoPro’nun, yanlışlıkla yangın çıkmalarını önlemek için dokunmatik ekran uygulamasında dikkatli olması gerekir, tercihen ön dokunmatik kontrolü Ayarlar’da gizlenmiş bir moda düşürmeden, çok az kişinin bulması zaman alır. Bu bağlamda, yeni bir ön ekran, Hero 9 Black için dışarıdan bir bahis. 

6. Hypersmooth 3.0 

GoPro kameralar zaten mükemmel elektronik stabilizasyona sahiptir. Sensör beslemesinin kırpıldığı ve yedek görüntü bilgilerinin hareket geçişlerini yumuşatmak ve titremeyi ortadan kaldırmak için kullanıldığı yer burasıdır. 

Ancak gelecekte çok daha fazlasını bekleyebileceğimiz kanıtlar var. GoPro, Mayıs 2020’de mükemmel bir hareket yumuşatma After Effects eklentisi oluşturan ReelSteady’yi satın aldı.

ReelSteady ile ilgili özellikler, GoPro üzerinde çalışırken tamamlanmamış özellikleri denemenizi sağlayan bir beta program olan GoPro Labs’ta zaten mevcuttur . Şu anda beta ürün yazılımı, eklenti ile kullanıldığında çekimlerin daha iyi çalışmasını sağlamak için “panjur düzeltmesini iyileştiriyor”. Ancak GoPro’nun, ReelSteady’nin stabilizasyon algoritmalarını ana GoPro özellik setine getireceği kaçınılmaz görünüyor. 

Şu anda bu özelliğin bağımsız bir sürümünü, ReelSteady Go’yu 99 $ ‘a (yaklaşık 80 £ / AU 140 $) satın alabilirsiniz. Bir noktada GoPro’nun mobil ve masaüstü uygulamalarıyla birleşmesini görmeyi umuyoruz. GoPro, ReelSteady Go’yu çok fazla satın alanları kızdırmak istemiyor, ancak GoPro Hero 9 Black ile birlikte sunulabilir, ancak eski modellerin sahipleri için ücretli bir eklenti olarak kalır. 

Hero 9 Black için daha fazla işlemci gücü, GoPro’nun ReelSteady masaüstü eklentisinin sunduğu sabitlemeye yalnızca kamerada yaklaşabileceği anlamına da gelmelidir. İkisi arasında sihirli bir fark yoktur, ancak daha gelişmiş algoritmalar, bir kameranın anında gerçekleştirebileceklerini sınırlayarak daha işlemci yoğun olma eğilimindedir.

  • GoPro Labs, yeni Hero 8 Black özelliklerinin kilidini açmanızı sağlar – işte şimdi nasıl deneyeceğiniz

7. Ultra uzun zaman aralıkları

GoPro Labs, Hero 9 Black’de görebileceğimiz, birkaç kısıtlamayı gevşetmekle ilgili birkaç başka özellik de öneriyor. 

Örneğin, özel Labs ürün yazılımı 50 güne kadar zaman atlamalı videolar çekmenize ve bunların çalışma şeklini özelleştirmenize olanak tanır. Örneğin, yalnızca günün belirli saatlerinde çekim yapacak şekilde ayarlayabilirsiniz. 

Aygıt yazılımı ayrıca, bir uyandırma alarmı ayarlamak gibi gelecekte çekimler planlamanıza da olanak tanır. Çok azının bu özelliklere ihtiyaç duyması muhtemeldir, ancak GoPro kameralarıyla gerçekten derinlere inenler için inanılmaz derecede yararlı olabilirler. Daha az hazırlık ve düzenleme ile belirli yaratıcı çekimleri yakalamayı çok daha kolay hale getirirlerdi.

8. Gövde kam modu

Başka bir Labs ipucu biraz daha ileri götürürsek, Hero 9 Black’e bir ‘body cam’ modu eklendiğini görebiliriz. 

Önkoşul bileşenlerin birçoğu, beta ürün yazılımında bulunur. Örneğin, maksimum video boyutunu 4 GB’tan 12 GB’a yükseltir; orijinal, SD kartlar tarafından geleneksel olarak kullanılan FAT32 formatının dosya boyutu sınırıdır. 

Saat ve tarih, kamera adı ve seyahat hızı gibi şeyler için katmanlar ekleyebilirsiniz. Ve yakalama, hareket veya hızdaki değişikliklerle ilişkilendirilebilir. 

GoPro’lar zaten gövde ve araç kamerası olarak kullanılıyor, ancak bu ekstra zeka ve özelleştirme ipuçları, GoPro’nun en azından bunları ayrı bir modda bir araya getirmeyi düşündüğünü gösteriyor. Vücut kameralarının artan popülaritesi göz önüne alındığında, görmek istediğimiz bir şey. 

9. Mercek kapağının iadesi

Son isteğimiz basittir. Birçok GoPro kullanıcısı, Hero 8 Black’in cam lens kapağını değiştirme özelliğini kaldırmasından hoşlanmadı. Geri almak isteriz.

Bu özellik, kırık bir cam lens bileşenini yalnızca 19,99 $ ‘a (yaklaşık 16 £ / AU $ 29) değiştirebileceğiniz eski sürümlerde çok fazla kalp krizi kurtardı. Bir GoPro’nun tam fiyatı bağlamında küçük bir harcama.

GoPro bunu neden yaptı? Alaycı, daha çoğumuzun daha sık yükseleceği anlamına geldiğini söyler. Veya GoPro’nun GoPro Plus’a kaydolmamızı istediğini, aylık 4,99 ABD Doları / 4,99 ABD Doları / 5,83 ABD Doları bulut depolama alanı ve hasarlı bir GoPro’yu yılda iki defaya kadar değiştirmenize olanak tanıyan sigorta planı. 

Bunların hepsi muhtemelen doğrudur, ancak GoPro Hero 8 Black, çıkarılabilir lens kapağını atmadan büyük olasılıkla olduğu kadar küçülmezdi. 

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x