HABERLER

DJI FPV PiL HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

3.5kviews

DJI FPV drone, piyasadaki en eğlenceli dronelardan biridir ve First Person View (FPV) drone uçuş stiline girmenin harika bir yoludur. Ayrıca engellerden kaçınma, GPS ve uçuşları kaydetmek için uygun bir kamera ve alacağınız muhteşem manzaralar gibi inanılmaz güvenlik özelliklerinin çoğuna sahiptir. 

Drone pilinizi, nasıl çalıştığını ve bakımının nasıl yapıldığını anlamak önemlidir. Bu, özellikle FPV drone’ları söz konusu olduğunda geçerlidir. Çünkü bunlar genellikle limite tabidir.

DJI FPV pil, maksimum 25,2 volt şarj voltajına sahip 2000 mAh 6s LiPo pildir. Özel DJI güç kaynağını veya DJI şarj hub’ını kullanarak şarj edin. Maksimum 20 dakikalık uçuş süresi sunar. Ancak herhangi bir FPV drone’da olduğu gibi agresif uçuş, havada geçirilen süreyi azaltır. 

Lipo Batarya Modelleri için

Drone pilleri genellikle karmaşıktır ve birçok kullanıcının pillerini nasıl şarj edecekleri, kullanacakları ve depolayacakları konusunda birçok sorusu vardır. Bu yazımızda size DJI FPV pilleri hakkında bilmeniz gereken her şeyi anlatacağız.

DJI FPV pili ne tür bir pildir? 

FPV pil, 2000 mAh 6s LiPo pildir. Özünde, diğer drone pillerinin çoğundan çok farklı değil. Bununla birlikte, DJI içinde bazı akıllı özellikler barındırdığından, dikkat edilmesi gereken bazı farklılıklar vardır. 

LiPo kelimesi, bunun bir lityum polimer pil olduğu anlamına gelir. Lipo piller hafiftir ve farklı şekil ve boyutlarda üretilebilirler, bu da onları dronlar ve diğer küçük elektronik cihazlar için mükemmel kılar. Ayrıca piyasadaki diğer bazı pillerin aksine çok fazla kötüye kullanıma patlamadan dayanabilirler. Ancak, Lipo piller aşırı şarj edilebilir ve uygun şekilde şarj edilmezlerse alev alabilirler. Lipo piller hakkında daha fazla bilgi edinmek için makalemizi okuyun.

DJI Akıllı Uçuş Pili, normal LiPo pillerle gelen sorunların çoğunu önlemeye yardımcı olmak için birçok teknolojiyle oluşturulmuştur. Bu nedenle alev alması pek olası değildir. Tüm drone pillerinde olduğu gibi, kılavuzdaki talimatları izleyin. 

6’ların ne anlama geldiğini merak ediyorsanız, DJI FPV pilin 6 hücreli olduğu anlamına gelir. Bir LiPo hücresi için kullanılabilir voltaj aralığı 3,2 volt ila 4,2 volttur. Yani 6s pil 25,2 volta kadar tutabilir. DJI pilinizi verilen şarj cihazında şarj ettiğinizde 25,2 voltta tamamen şarj olacaktır. 

DJI sistemiyle ilgili harika haber şu ki, piliniz gerekli voltajda olduğunda şarjı otomatik olarak durduracaktır. Bu nedenle diğer birçok FPV pilde olduğu gibi DJI FPV pilinizi aşırı şarj etme konusunda endişelenmenize gerek yoktur.  

DJI FPV pilini nasıl şarj ederim?

DJI akıllı uçuş pilinizi şarj etmek için birlikte verilen DJI şarj cihazını veya bir DJI şarj hub’ını kullandığınızdan emin olun. 

Birlikte verilen tekli pil şarj cihazıyla önce şarj cihazını bir AC güç kaynağına takın. Ardından pil kapalıyken şarj kablosunu kullanarak pili şarj cihazına takın. Pil LED’lerinin pilin ne kadar şarj edildiğini göstermeye başladığını fark edeceksiniz. Pil tamamen şarj olduğunda, LED’lerin tümü kapanacaktır. Artık şarj cihazını çıkarabilirsiniz. 

Aynı anda birden fazla DJI akıllı pili şarj etmek için bir şarj merkezi de satın alabilirsiniz. DJI’den temin edilebilen hub, aynı anda üç pili şarj eder. Toplam üç pille birlikte gelen daha fazla paketi almadığınız sürece, şarj hub’ını kullanmak için şarj cihazında aynı anda üç pil olması gerekmese de, iki DJI FPV pili daha satın almak isteyeceksiniz.

FPV bağımlılık yaptığı için daha fazla pile sahip olmanın buna değdiğini hemen anlayacaksınız ve dışarıdayken birden fazla pili uçurmak isteyeceksiniz. Aynı anda birden fazla pili şarj etme işlemi, hub kullanılarak aynı olacaktır. Hub’a güç sağlamak için drone şarj cihazınızla birlikte verilen güç kablosunu kullanabilirsiniz. 

Hub’ı prize taktığınızda, her bir pilde kalan güç miktarını algılar ve en çok gücü kalan ilk pili şarj etmeye başlar. Daha sonra güç seviyelerine göre diğerleri ile devam edecektir. Bunları kullanmak için hepsinin tamamen şarj olmasını beklemeniz gerekmez. Tam şarjlı olanı kullanın, diğerleri şarj etmeye devam edecektir. 

DJI FPV pilini drone’dayken şarj edebilir miyim?

Bazı insanlar, DJI FPV drone uçağını kendisindeki USB-C bağlantı noktasını kullanarak şarj edip edemeyeceklerini merak ediyor. Cevap, diğer bazı DJI drone modellerinin aksine, FPV drone’da pili USB portu üzerinden şarj edemezsiniz. Drone üzerindeki port sadece veri iletimi içindir. FPV pilini şarj etmek için yukarıdaki işlemi (bir şarj göbeği veya DJI şarj cihazı kullanarak) kullanmalısınız.

DJI FPV pilini şarj etmek için genel LiPo şarj cihazımı kullanabilir miyim?

DJI tarafından sağlanan akıllı uçuş pili, tüm voltaj, akım ve hücre dengelemesini yönetir. Akıllı uçuş pilinizi şarj etmek için başka bir drone pil şarj cihazı kullanmamalısınız.

DJI pili ayrıca birkaç gün kullanılmadığında akıllı bir şekilde kendi kendine deşarj olur. Bu, pilinizle ilgili sorunları önlemeye yardımcı olur. Bir gün kullanılmadığında pil kendi kendine boşalmaya başlayacaktır.

Bir DJI FPV pilini şarj etmek ne kadar sürer?

Bir FPV pilini boştan tamamen şarj etmek genellikle 50 ila 55 dakika sürer. Pilinizin ne kadar şarj olduğunu görmek için LED’lere göz atabilirsiniz. LED’ler tamamen söndüğünde, pilin tamamen şarj olduğu anlamına gelir. Uçuştan önce pillerinizin tamamen şarj olduğundan emin olun. 

En iyi uygulama, pillerinizi kullandıktan hemen sonra şarj etmeye çalışmak yerine, kullanmadan hemen önce tamamen şarj etmektir. İlk neden, pili asla sıcakken şarj etmemeniz, ancak soğuması için biraz zaman vermenizdir. İkinci neden, pilin bir gün kullanılmadıktan sonra kendi kendine boşalmaya başlamasıdır, bu nedenle ertesi gün tekrar uçmadığınız sürece pilleri iki kez şarj etmeniz gerekir. (bu da pilin aşınmasını ve yıpranmasını artırır)

Bir DJI FPV drone’da başka piller kullanabilir miyim?

Halihazırda FPV ile ilgileniyorsanız, diğer dronlarınızdan etrafta yatan bazı LiPo pilleriniz olması için iyi bir şans var. DJI FPV drone’unuzda farklı bir 6s LiPo kullanıp kullanamayacağınızı merak ediyor olabilirsiniz. Bunun cevabı Hayır! DJI, drone’u, kendisine bir DJI akıllı pil bağlanana kadar uçmayacak şekilde tasarladı. FPV drone’unuzda tescilli DJI akıllı uçuş pilini kullanmanız gerekir. Drone’nun yapılış şekli ve akıllı uçuş pilinin drone’un işletim sistemi ile çalışma şekli nedeniyle DJI FPV drone’da farklı piller kullanmaya çalışmak tehlikeli olacaktır. 

DJI FPV pilimdeki kendi kendine deşarjı devre dışı bırakabilir miyim?

DJI FPV pili bir gün kadar kullanılmadığında boşalmaya başlayacaktır. Kendi kendine deşarjı devre dışı bırakmanın bir yolu var. Pilinizin birkaç gün içinde kendi kendine boşalmasını istemiyorsanız, şarj durumunu kontrol ediyormuş gibi pil üzerindeki düğmeye basmanız yeterlidir. Bu akıllı uçuş pilinizin kendi kendine boşalmasını geciktirecektir. 

Temel olarak, pilin yakında tekrar kullanacağınızı düşünmesini sağlar. Bu nedenle kendi kendine deşarj olmaya başlaması için bir süre daha bekleyecektir. Bununla birlikte, pili kullanmadan önce nispeten uzun bir süre (bir hafta veya daha fazla) olacaksa, bu kendi kendine deşarj oyalama taktiğinin kullanılması önerilmez. Pil, pil hücrelerini korumak için kendi kendine boşalır ve hücrelerde uzun süre tam şarjda kalmak pile zarar verebilir.

FPV drone’umu aşırı sıcaklıklarda uçurabilir miyim? 

DJI pili akıllıdır ve etrafındaki sıcaklığı algılayabilir. Yalnızca 41 ila 104 Fahrenheit (5-40C) arasında şarj olur. Pil 122F’yi geçerse şarjı durduracaktır. DJI FPV kılavuzuna göre, 14F’den daha soğuk veya 104F’den (-10 ila 40C) daha sıcaksa DJI FPV Drone’u uçurmaya çalışmamalısınız. 

Düşük sıcaklıklarda uçmak için pil kapasitesinin azaldığını bilmelisiniz. Bu, soğuk havalarda muhtemelen daha az uçuş süreniz olacağı anlamına gelir. (14-41F veya -10 ila 5C arası). Ayrıca soğuk havalarda uçuş sırasında gözlüklerin üzerindeki düşük voltaj uyarısına da özellikle dikkat etmelisiniz. 

DJI FPV drone pilini nasıl çıkarıp takabilirim?

Pili drone’a takmak için pili güvenli bir şekilde bölmeye takmalı ve pil tokalarını yerine oturtmalısınız. Ardından pili güç bağlantı noktasına bağlayın. Gücü açmaya çalışmadan önce pilin drone’a güvenli bir şekilde takıldığından daima emin olun. Pili çıkarmak için önce güç bağlantı noktasının bağlantısını kesin ve ardından pilin yanlarındaki pil tokalarına bastırın ve drone üzerindeki yerinden çıkarın. 

Pilin ne kadar şarj olduğunu nasıl bilebilirim? 

Pilin üzerindeki güç düğmesine bir kez basarak DJI FPV pilinizin şarj seviyesini kontrol edebilirsiniz. Pil seviyesi LED’leri mevcut pil şarj seviyesini gösterir. 

LED’lerin dördü de yanıyorsa, pil seviyesi en az %88’dir. LED’lerden üçü yanar ve sonuncusu yanıp sönerse, pil seviyesi %75 ile %88 arasındadır. Yalnızca 3 LED yanıyorsa pil %63 ile %75 arasındadır. İki pil yanıyor ve üçüncüsü yanıp sönüyorsa, pil seviyesi %50-63 arasındadır. Yalnızca iki LED yanıyorsa pil %38-50 arasındadır. Biri tamamen yanar ve ikincisi yanıp sönerse pil seviyesi %25-38 arasındadır. Sadece bir LED yanıyorsa pil seviyesi %13-25 arasındadır. İlk ışık yanıp sönüyorsa pil seviyesinin %0-13 arasında olduğunu gösterir. 

Yanan LED sayısı Şarj seviyesi
4 LED yanıyor %88 veya daha fazla
3 LED yanıyor, biri yanıp sönüyor %75-88
3 LED yanıyor %63-75
2 LED yanıyor, biri yanıp sönüyor %50-63
2 LED yanıyor %38-50
1 LED yanıyor, biri yanıp sönüyor %25-%28
1 LED yanıyor %13-25
1 LED yanıp sönüyor 0%-13%

LED ışıklar yanmıyorsa ne olur?

Drone’a takıldığında pilinizdeki LED ışıkları yanmıyorsa, bunun nedeni pilin hazırda bekletme moduna girmiş olmasıdır. Bir pili hazırda bekletme modundan uyandırmak için şarj etmeniz gerekir. Hazırda bekletme moduna giren bir pili şarj etmek için, uyanması için normalden daha uzun süre (birkaç saat) şarj cihazında kalması gerekebilir. Ardından LED ışıkları uygun şekilde çalışacaktır. Pilinizi şarj cihazına taktıktan sonra LED’ler pilin şarj seviyesini göstermeye başlamalıdır. Tamamen şarj olduğunda, LED’lerin tümü sönecek ve şarj cihazı şarjı durduracaktır.

DJI FPV DRONE SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

DİĞER DRONE MODELLERİMİZ İÇİN TIKLAYINIZ

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x