HABERLER

Autel Evo Drone Nasıl Bağlanır ?

2.5kviews

Autel Evo dronları, ana rakiple aynı hatta ondan daha iyi olan birçok şeyi yapabilen harika makinelerdir. Drone endüstrisinde bu, DJI anlamına gelir. Autel Evo dronları genellikle kullanıcı dostudur ve kontrolöre bağlanmak oldukça kolaydır. Ancak, Autel Evo drone’nuza kolayca bağlanmak için ilk birkaç seferde size yol gösterecek hızlı bir kılavuza ihtiyacınız olabilir. Peki, Autel Evo drone’nuza nasıl bağlanırsınız ?

Autel Evo drone’nuzu kontrol cihazına bağlamak için akıllı telefonunuza Autel Explorer uygulamasını indirin, ardından akıllı telefonu bir USB kablosu kullanarak kontrol cihazınıza bağlayın. Hem drone’u hem de kontrol cihazını çalıştırın. Explorer uygulamasının çalışmasına izin vermeniz istenecektir. Tamam’a dokunun ve dronunuzu uçurmaya hazır olacaksınız.

Autel Evo drone’nun birçok özelliğinden biri, akıllı telefonunuzu kullanarak ona bağlanmanın çok kolay olmasıdır. Autel Evo dronunuzu uçurmaya hazırlanmak için daha ayrıntılı, adım adım süreci öğrenmek için okumaya devam edin.

Web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Autel Evo II Serisi ve Evo II RTK Serisi Nasıl Bağlanır ?

Uzaktan kumandanızı Evo II hava aracıyla eşleştirin

Genellikle uzaktan kumanda, Autel Evo II uçağınızla eşleştirilmiş olarak gelmelidir. İki cihazı kutudan çıkardığınız anda kullanıma hazır olmalıdır. Ancak, uçağınız için farklı bir kumanda kullanmak isteyebileceğiniz veya kumandanızı başka bir uçakta kullanmak isteyebileceğiniz bazı durumlar vardır. Uçağınızı bir kumanda ile eşleştirmek için yapmanız gerekenler:

Adım 1: Gimbal korumasını çıkarın

Uzaktan kumandanızı Autel Evo II uçağına bağlarken yapmanız gereken ilk şey, uçağınıza güvenle güç verebilmek için drone üzerindeki gimbal korumayı çıkarmaktır.

2. Adım: Evo II uçağınızı açın

Gimbal korumayı çıkardıktan sonra, şimdi dronun kendisinde bulunan güç düğmesine basarak Evo II uçağınızı açmalısınız.

Adım 3: Uçak eşleştirme düğmesine basın

Uçağın bağlantı noktasının yanında bulunan küçük bir düğmeyi arayın. Oldukça küçük bir düğme göreceksiniz (basmak için iğne kullanmanız gerekebilir). Basitçe bir iğne ile bastırın ve yanıp söndüğünü fark edeceksiniz. Bu, drone’nun artık yeni bir kontrolör ile eşleşmeye hazır olduğu anlamına gelir.

4. Adım: Denetleyiciyi bağlayın

Autel Evo II drone bir kumanda ile eşleştirilmeye hazır olduğunda, yapmanız gereken bir sonraki şey uzaktan kumandanızı kapatmaktır. Bunu yaptıktan sonra, güç düğmesini ve ana düğmeyi aynı anda birkaç saniye basılı tutun. 

Uzaktan kumandadan gelen bir bip sesi duyabileceksiniz ve bu, onunla Evo II drone arasındaki eşleştirmenin tamamlandığı anlamına geliyor. İkisinin artık bağlı olduğunu doğrulamak için kontrol cihazının yerleşik LCD ekranındaki ekran durumuna gidin. Bunu Evo II’nin uçuş durumunda teyit edebileceksiniz.

Evo II uçağınızı ve kumandanızı akıllı telefonunuza bağlayın

Diğer drone modellerinde olduğu gibi Autel Evo II uçağınızı doğrudan akıllı telefonunuza bağlamanız gerekmeyecek. Bunun nedeni, Evo II’nin dronun uçuş durumunu gösteren bir LCD ekrana sahip bir kontrolör ile gelmesidir. Drone’nuzu ve kontrol cihazınızı telefona bağlamak, telefonun mobil veri bağlantısı nedeniyle size daha iyi bir deneyim sağlamalıdır. İşte cihazları nasıl bağlayacağınız:

1. Adım: Uygulamayı indirin

Autel Evo II drone’yu telefonunuza bağlamak için yapmanız gereken ilk şey, Autel Explorer adlı yardımcı uygulamayı indirmektir. Bu uygulama, ilgili uygulama mağazalarında hem Android hem de iOS cihazlar için ücretsiz olarak sunulmaktadır.

Adım 2: Telefonu kontrol cihazına bağlayın

Akıllı telefonunuz Explorer uygulamasını indirdikten sonra yapmanız gereken bir sonraki şey, telefonu kontrol cihazına bağlamaktır. Kumandanızın telefon tutucusunu dışarı çekin ve telefonunuzu buna takın. Ardından, Autel denetleyicisiyle birlikte gelen uygun USB kablosunu kullanarak denetleyiciyi telefonunuza bağlayın. 

Ayrıca bir tablet kullanma seçeneğiniz de vardır, ancak kontrol cihazının telefon tutucusu bir tabletin boyutunu kaldıramayacağından bir tablet tutucu satın almanız gerekir.

3. Adım: Drone’nuzu ve kontrol cihazınızı açın

Telefonunuzu USB kablosu ile kumandanıza bağladıktan sonra başka bir işlem yapmadan drone ve kumandanızı açmanız yeterlidir. İki cihaz zaten açıksa, doğrudan bir sonraki adıma geçebilirsiniz.

4. Adım: Explorer uygulamasını açın

Evo II uçak ve kumanda açıkken, şimdi telefonunuzda Autel Explorer uygulamasını açmalısınız. Uygulamanın çalışmasına izin vermeniz istenebilir ve yapmanız gereken, çalışmasına izin vermek için Tamam’a dokunmanız yeterlidir. 

Oradan, hepiniz drone’nuzu uçurmaya hazırsınız. İnternete mobil data üzerinden bağlıysanız, uçarken size yardımcı olabilecek hava durumu verilerini de uygulama üzerinden alabileceksiniz.

Drone’um Neden Bağlanmıyor?

Autel Evo II dronları oldukça güvenilirdir ve genellikle bir kontrol cihazı kullandıkları için telefonunuza bağlanması zor değildir. Ayrıca kontrolörleriyle eşleştirilmiş olarak gelirler, yani başka bir şey yapmanız gerekmez. Ancak, bağlantı sorunları yaşıyorsanız, denemeniz gerekebilecek şeylerden bazıları şunlardır:

  • Drone ile birlikte verilmeyen bir uzaktan kumanda kullanıyorsanız, önce bunları eşleştirmeniz gerekir. Evo II drone’nuzu uzaktan kumandanızla nasıl eşleştireceğinizle ilgili yukarıdaki kılavuzumuza bakın.
  • Eski bir Android veya iOS sürümü kullanıyor olabilirsiniz. Autel Explorer’ı akıllı telefonunuzla kullanabilmeniz için işletim sisteminizi en yeni sürüme güncelleyin.
  • Akıllı telefonunuz çok eski ve modası geçmişse daha yeni bir akıllı telefon kullanmayı deneyin. Daha yeni dronlar, daha yeni akıllı telefonlarla birlikte gelen donanım ve yazılımlarla daha iyi çalışma eğilimindedir.
  • Telefonunuz Wi-Fi bağlantısı kullanan başka bir drone’a bağlıysa, önce o drone’dan bağlantıyı kesmeyi deneyin.

Autel Evo Drone Modelleri ve satın almak için Tıklayınız

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x