HABERLER

DRONE İÇİN HANGİ AKSESURLARA İHTİYACINIZ VAR ?

1.6kviews

Bir drone aldığınızda, ihtiyacınız olan her şeyin kutuda ve temel düzeyde doğru olduğunu düşünebilirsiniz. Çoğu tüketici uçağı, tatmin edici bir uçuş deneyimine sahip olmak için ihtiyacınız olan her şeyle birlikte gelir. Bununla birlikte, drone uçurma hobisine ne kadar çok girerseniz, farklı şeyler denemeye başlarsınız. Drone’nuzdan en iyi şekilde yararlanmak için ihtiyaç duyabileceğiniz diğer donanımlardan bazılarını anlamaya başlarsınız.

Drone aksesuarları, drone uçuş deneyiminin genellikle gözden kaçan ancak önemli bir yönüdür. Taşıma çantası, SD kartlar, ekstra piller, pervaneler ve ND filtreler gibi aksesuarlar, drone’nuzdan hem performans hem de kullanım ömrü açısından en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olacaktır. 

Drone’nuz için birçok aksesuar var, ancak donanım yüklemeye başlamadan önce seçtiğiniz aksesuarların drone modelinize uygun olduğundan emin olmalısınız. Değilse, modeliniz için çalışmayan bir şey satın alabilir ve ardından onu iade etme ve yenisini alma zahmetinden geçmeniz gerekir. 

Bu makale, 2021’deki en gerekli ve en iyi drone aksesuarlarından bazılarını düşünmenize ve ayrıca drone’nuza özel doğru donanımı aldığınızdan emin olmanıza yardımcı olacaktır.

Dediğim gibi, çoğu drone kesinlikle herhangi bir aksesuar eklemenizi gerektirmez. Kutunun dışında kendi başlarına yeterlidirler. Bu yüzden drone uçuran herkes için son derece faydalı olan aşağıdaki aksesuar listesini derledim.

1. Taşıma Çantası veya Çanta  

Üst düzey dronların çoğu, dronunuza ve kontrol cihazınıza sığacak kadar büyük, dayanıksız bir taşıma çantasıyla birlikte gelir. Genellikle uçarken yanınızda taşımak isteyebileceğiniz veya yanınızda taşımanız gereken her şeye uymazlar. 

Dahil edilen çanta gerçekten mükemmel olmadığı için, dronunuz için kaliteli bir çanta veya çanta almak harika bir fikir. Piyasada çok sayıda drone sırt çantası var, bu yüzden tüm ekipmanlarınıza uyacak, zevkinize ve bütçenize uygun olanı bulmak için alışveriş yapmanız gerekecek. 

2. Ekstra Piller 

Drone’unuzu uçurmaya başladığınızda, pillerinizin şarj olmasını beklemek zorunda kalmadan daha uzun süre uçmak isteyeceksiniz. Bu yüzden birkaç ekstra pil almak isteyeceksiniz. 

Çoğu pil bir seferde yaklaşık 20-30 dakikadan fazla dayanmadığından, birkaç ekstra drone pili, satın almayı düşündüğünüz drone aksesuarlarına eklemek için harika bir yatırımdır. 

3. Şarj Merkezi  

Ekstra pillerden bahsederken, ekstra pillerinizi şarj etmek için bir hub almak isteyebilirsiniz. Böylece uçmaya hazır olduğunuzda tüm piller aynı anda hazır olur.

4. Pil Çantası 

Fazladan pil satın alırsanız ve bunları taşımak istiyorsanız, bir pil çantası almanız iyi olur. Gevşek LiPo pilleri taşırken ek endişeler vardır , bu nedenle yanmaz bir pil çantası, yangın çıkarmayacağınızdan emin bir şekilde onları taşımanıza yardımcı olur. 

5. Yüksek Kapasiteli SD Kartlar 

Çoğumuz yüksek çözünürlüklü kameralarla havadan inanılmaz görüntüler yakalamak için insansız hava araçlarıyla uçuyoruz. Bu görüşleri başkalarıyla paylaşabilmek istiyoruz. Drone’nuzla fotoğraf ve video çekecekseniz ve mümkün olan en iyi görüntü dosyalarını istiyorsanız, kesinlikle bazı yüksek kapasiteli SD kartlara ihtiyacınız olacak. 

6. Nötr Yoğunluk Filtreleri 

Kesinlikle bir zorunluluk olmasa da, Nötr Yoğunluk filtreleri hava fotoğrafçısı/videografikeri için çok faydalıdır. Bir ND filtresi temel olarak kamera merceği için güneş gözlüğü görevi görür ve parlak koşullarda uçarken daha fazla hareket bulanıklığı ve daha mavi bir gökyüzü yakalamak için kameranın kare hızını ayarlamasına yardımcı olur.  Drone’nuzun kamerası için doğru ND filtresini aldığınızdan emin olun. 

7. Ekstra Pervaneler 

Dürüst olalım, hepimiz zaman zaman dronlarımızı düşürürüz. Ve çoğu zaman, bir çarpışma, kırık bir pervane ile sona erer. Elinizde hazır yedek sahne varsa, uçuş seansınızın kırık bir pervane ile bitmesi gerekmez. 

Bazı ekstralarınız varsa, yanlışlıkla birini kırsanız bile uçmaya devam edebilirsiniz. Sadece bunları nasıl düzgün bir şekilde değiştireceğinizi bildiğinizden emin olun ve bir uçuş için dışarı çıktığınızda drone dişli çantanızda hazır bulundurun.

8. İniş Takımı 

Bazı dronlar iniş takımı ile gelir ve bazılarında ise yoktur. Sahip olduğunuz modelin göbeğine iniyorsa, kumlu alanlardan veya uzun çimenli yerlerden kalkış veya iniş yapıyorsanız ekstra iniş takımı almak isteyebilirsiniz. 

9. Tablet braketi 

Telefonunuza wifi ile bağlanan bir drone ile uçuyorsanız, bunun yerine tablet kullanarak uçmayı düşünebilirsiniz. Bir tabletteki daha büyük ekran aynı zamanda dronunuzun ne gördüğünü daha net görmenizi sağlar ve çoğu dron uçan uygulamasında bulunan düğmelere erişmenize yardımcı olur. 

Drone’nuzu uçurmak için bir tablet almayı seçerseniz, muhtemelen kontrol cihazınız için de bir tablet braketi almanız gerekecektir. Kumandayla birlikte verilen braket çoğu zaman akıllı telefonlar için boyutlandırılmıştır ve daha büyük bir tablet sığmayabilir

10. DJI Akıllı Kontrol Cihazı 

Bir DJI drone’u uçuruyorsanız gerekli olmayan ancak kullanışlı olan bir aksesuar Akıllı Kontrol Cihazıdır. DJI Smart Controller‘ın yerleşik bir ekranı vardır, böylece DJI drone’nuzun ne gördüğünü görmek için telefonunuzu veya iPad’inizi kullanmanız gerekmez. 

Tabii ki, bu kontrolör yalnızca DJI dronları ile çalışır ( hepsi değil ), bu nedenle drone modeliniz ile çalıştığından emin olmak için kontrol cihazının özelliklerini kontrol edin. 

11. Pervane Kayışı

DJI Mavic drone serisinden herhangi biri gibi katlanabilir kolları ve pervaneleri olan bir dronunuz varsa, muhtemelen bu pervanelerin torklanmaya veya bükülmeye duyarlı olduğunun farkındasınızdır. Her şeyi sıkıca yerinde tutmak için basit bir kayış, özellikle dronunuzu yürüyüşlerde veya seyahat maceralarında yanınıza alıyorsanız, çok fazla kederden (ve çok fazla ekstra pervane ihtiyacından) kurtaracaktır. 

12. Joystick Koruması 

Pervane kayışı fikrine paralel olarak, katlanabilir dronunuzla çok fazla paketleme veya seyahat yapıyorsanız, kontrolör biraz koruma ile de yapabilir. 

Bazı denetleyicilerde, paketlenirken bükülmeyi veya kırılmayı önlemek için çıkabilen çıkarılabilir joystickler bulunur. Ama değilse (veya onları açıp kapamak için zaman ayırmayı veya zahmet çekmeyi sevmiyorsanız bile), joystickleri güvenli bir şekilde yerinde ve zarar görmeden tutmak için kapanacak bir koruma alabilirsiniz.

13. GPS İzleyici

Hepimiz bunun asla bizim başımıza gelmeyeceğini düşünüyoruz, ancak ne kadar deneyimli olursanız olun, dronunuzun sinyalini kaybetmesi ve uçup gitmesi veya açıklanamayan bir şekilde çarpma olasılığı her zaman vardır. Eğer dronunuzu kaybederseniz, onu bulmanın en iyi yolu, tam yerini bulmanıza yardımcı olacak bir GPS takip cihazı ile donatmaktır. 

Risk konusunda ne kadar rahat olduğunuza bağlı olarak, oldukça yüksek kaliteli bir drone’nuz yoksa, ucuza gelmedikleri için bir izleyici yatırıma değmeyebilir. Kontrol edilecek bir tanesi, sadece 400ft’lik sınırlı bir menzile sahip olmasına rağmen , Çini izleyicidir . 

14. Drone Sigortası

Bu teknik olarak bir aksesuar olmasa da, kaza veya başka bir hasar durumunda dronunuz için sigorta yaptırmak kötü bir fikir değildir. Profesyonel olarak çalışıyorsanız, sorumluluk sigortası yaptırmak da iyi bir fikirdir. 

Bir DJI drone’nuz varsa, çarpışma hasarı için başlamak için en iyi yer bir DJI Care Refresh planıdır . Veya farklı oranlarda değişen kapsam seviyelerine sahip diğer kaynaklardan drone sigorta planlarına bakabilirsiniz.

Bir drone’a herhangi bir şey ekleyebilir misiniz?

Drone’nuza aksesuar takmak performansını etkileyecektir. Birçok tüketici uçağı, hiçbir değişiklik yapılmadan “olduğu gibi” uçmak üzere optimize edilmiştir. Drone’nun farklı şekilde çalışmasını sağlayan motorları veya diğer parçaları gerçekten yükseltemeyeceğiniz için, çoğu durumda drone’lara başka şeyler eklemek risklidir. Bu, bunun yapılamayacağı anlamına gelmez ve birçok üçüncü taraf şirket, tüketici dronlarıyla kullanılabilecek gerçekten ilginç aksesuarlar buldu. 

Uçuşunuz üzerindeki etkilerini değerlendirmek için bu aksesuarları her zaman düşük irtifada ve evinize çok yakın bir yerde denemeniz gerektiğini unutmayın. Ayrıca drone’unuza taktığınız her şey ona ağırlık katar, bu nedenle yasal olarak uçmak için 250 gramın altında kalmanız gereken bir ülkede drone uçuruyorsanız, drone’nuza herhangi bir şey takmadan önce ağırlığını kontrol edin. 

Ayrıca, drone’nuz ne kadar ağır olursa uçuş süresinin o kadar fazla etkileneceğini de unutmamalısınız. Özellikle çok fazla ağırlık ekleyen aksesuarlar eklerseniz, drone’nuzu normalde yaptığınız süre kadar uçuramazsınız. 

Yukarıda belirtilmeyen diğer aksesuarlar

Temizleme Kiti – Bazı şirketler dronlar için temizlik kitleri satar . Aynı temel öğeleri içerdiğinden, birkaç farklı markadan veya DSLR temizleme seti olarak satılan bir drone temizleme seti satın alabilirsiniz. Drone’nuzdaki kalıntıları üflemek için biraz yoğunlaştırılmış hava alabilir ve drone ile kamera lensini temiz tutmak için mikrofiber bir bez alabilirsiniz. 

Kış Drone Eldivenleri – Kışın drone’unuzu sık sık uçuracağınız bir yerde yaşıyorsanız, hala uçmanıza ve ellerinizi sıcak tutmanıza izin verecek bir çift kış drone eldiveni almak isteyebilirsiniz . 

DRONE MODELLERİ VE AKSESURLARINI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x