HABERLER

DJI Dronları Remote ID ile Telefondan Görüntülenebilir

1.2kviews

Çinli drone üretici firma DJI WiFi kullanan yeni bir drone ile telefona Remote ID çözümü üzerinde çalıştığını duyurdu. Yeni uygulama bir DJI Mavic Air  ve bir DJI Mavic 2 Enterprise ile gösterildi. Drone Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’nün Montreal’deki üçüncü yıllık Drone Enable konferansında açıklamalarda bulunan DJI, bu basit uygulama ile “drone telsizi menzilindeki herkesin bu sinyali alabildiğini ve dronun yerini, irtifasını, hızını ve yönünü belirleyebileceğini söylüyor ”Yeni drone-to-phone Remote ID uygulaması yok.  DJI’dan firmware güncellemeleri henüz halka açık bir kullanım için mevcut değil. Şirket havacılık düzenleyicilerinden ve ASTM Uluslararası standardının nihai yayınından daha fazla yön bekliyor.

Remote ID ,doğrudan uçtan-uca telefona Uzaktan Kimlik özelliğini göstermektedir

Sivil uçaklarda ve havadan görüntüleme teknolojisinde dünyanın lideri olan DJI, bugün havadaki dronları tanımlamak için doğrudan drona, telefona, Wi-Fi tabanlı son derece güvenli bir çözüme getirdi.

Endüstri paydaşları ve düzenleyicilerle birlikte geliştirilen DJI’ın uzaktan tanımlama çözümü, mevcut Wi-Fi protokollerini kullanarak dronlardan gelen bilgileri doğrudan hazır cep telefonlarına yayınlar. Basit bir uygulamayı kullanarak , dronun radyo menzili içindeki herkes bu sinyali alabilir. Dronun yerini, irtifasını, hızını ve yönünü ve drone ve pilotun yerini belirleyebilir.

DJI Ne Diyor ?

“Remote ID, dronlar için elektronik bir plaka olarak işlev görerek gökyüzünde bir drone hakkında merak eden herkesin, ne yaptığını öğrenmesini sağlar”  
“Tüm dünyada, havacılık otoriteleri uzak kimliğin daha karmaşık insansız hava aracı kullanımına izin vermenin, güvenlik ve emniyetle ilgili endişeleri çözmenin anahtarıdır”
“DJI’nin doğrudan uçtan uca telefona uzaktan kimliği, herhangi bir ek altyapı olmadan dünya çapında anında kullanılabilecek bir çözüm sunmaya kararlı olduğumuzu gösteriyor.”

DJI’nin Politika ve Hukuki İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Brendan Schulman,

DJI, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’nün üçüncü yıllık Drone Enable konferansı sırasında, Kanada’nın Montreal kentindeki bir parkta doğrudan uzaktan kumanda kimliği sistemini gösterdi. Katılımcılar, bir DJI Mavic Air  drone ve bir DJI Mavic 2 Enterprise dronunun Wi-Fi Aware sinyallerini almak için Samsung, Google ve Xiaomi standart telefonlarını kullandılar .

“Yazılımları yaygın kullanımda olan birçok uçağın yazılımlarını herhangi bir ekstra maliyet veya ekipman olmadan güncelleyerek Uzaktan Kimlik beklentilerine uyabilecekler” dedi. 
“Buna karşılık, telekomünikasyon ekipmanı eklemek, bir ID servis sağlayıcısına abone olmak, bir hücre kulesine bağlanmak veya dronları için bir veri planı satın almak için pilotlara ihtiyaç duyan uzak ID çözümleri, faydalı drone operasyonları için yeni maliyetler ve engeller yaratacaktır. 
DJI’nin direk olarak telefona doğrudan çözümü, uzaktan ID uyumluluğunu olabildiğince kolay ve ucuz hale getirmek için en son teknolojik gelişmeleri kullanıyor. ”

 
DJI Teknik Standartlar Direktörü Javier Caina

Birçok ülkedeki havacılık düzenleyicileri ortak kararı. Drone güvenliği  konusundaki endişelere bir çözüm olarak dronlar için uzaktan kimlik sistemlerine ihtiyaç duyuyor. ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) , bu yılın sonuna kadar zorunlu uzaktan kimlik önerisini yayınlayacağını söyledi. Ticari duello sürecinin tamamlanması bir yıldan uzun sürecek. Ancak bir FAA sanayi komitesi, üreticileri geçici olarak gönüllü uzaktan kimlik sistemleri geliştirmeye çağırdı. Avrupa Birliği Havacılık Güvenliği Ajansı (EASA) Temmuz 2020‘de uzaktan kimlik gereklilikleri getirecek. 

Remote ID

 

Christian Struwe

“Her gün daha fazla dronun gökyüzüne girmesiyle birlikte uzak ID, halkın hava sahasında neler olduğunu anlama konusundaki ilgisini ele alıyor”
“DJI’nin telefondan uçağa uygulaması, drone pilotlarının uçuşlarının basit bir tarifini yayınlamasına izin vererek akıllı telefon uygulamasını görüntüleyen herkesin bir çatıyı incelediklerini, bir şantiye araştırması veya başka bir yararlı görevi gerçekleştirdiklerini anlayabilmelerine yardımcı oluyor “

DJI Politika Direktörü Christian Struwe

DJI’nin sistemi, geniş bir sanayi grubu ve devlet paydaşları tarafından 18 ay boyunca geliştirildi. Yayın dronu uzaktan kimliği için ASTM Uluslararası yayın standardına uygun olarak üretildi. Çözüm, cep telefonlarında Wi-Fi Aware protokolünü kullanır. Bu, telefonların Wi-Fi sinyallerini iki uçlu bir bağlantı kurmak zorunda kalmadan doğrudan dronlardan almasına ve kullanmasına olanak tanır. Wi-Fi baz istasyonuna, hücresel bir ağa veya başka bir harici sisteme bağlanmak zorunda olmadığından, telekom servisi olmayan kırsal alanlarda çalışır. DJI’nin ön testlerinde, Wi-Fi Aware sinyalleri bir kilometreden daha uzak bir mesafeden bile alabilir.

AeroScope

Yeni direk telefona çözüm.  DJI AeroScope‘un öncülüğünde ilk kez 2017 yılında yayınlandı. Havalimanları, hapishaneler, stadyumlar, polis departmanlar vb kritik yerler için tanıtılan profesyonel uzaktan kimlik sistemi olan yayın metodolojisinin bir evrimi . AeroScope bir dronun konumunu, irtifasını, hızını, yönünü, kimlik numarasını ve pilotun yerini yayınlar. En çok ihtiyaç duyan güvenlik ve makamları için geliştirilen özel alıcılar tarafından kilometrelerce uzağa alınabilecek farklı radyo protokollerini kullanarak yayınlar. AeroScope’un halkı korumak için şu anda nasıl kullanıldığı hakkında sizde fikir ve görüşlerinizi yorum kısmında belirtebilirsiniz.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x