HABERLER

Bebek Monitörü – Yeni Anneler İçin Bebek Kamerasında Aranacak 4 Özellik

177views

Yeni Anneler İçin Bebek monitöründe Aranacak 4 Özellik

Bebek monitörü özellikle yeni dönem teknolojilerden annelerimize yardımcı olan önemli araçlardan. Peki seçerken nelere dikkat edelim? Hayatınıza küçük bir insanı davet etmek, özellikle yeni anneler için en unutulmaz anlardan biridir. Ve yakında anne olacak her kişinin öncelikli hedeflerinden biri ihtiyaç duyabileceği tüm eşyaları almak için alışveriş çılgınlığına çıkmaktır. Bununla birlikte, iyi bir model için alışveriş yapmaya çalıştığınızda, mevcut binlerce seçenek ve özellik karşısında size en uygun olanı bunalmanız çokta kolay değildir. Merak etmeyin! Bu sayfa, Bebek monitörünin temelleri ve aramanız gereken gerekli özellikler konusunda size yol gösterecektir.

Bebek monitörü, yeni anneler için her bebek malzemesi satın alma listesinde yer alan bu temel unsurlardan biridir. Bir zamanlar sahip olunması güzel bir ekipman olarak kabul edilirken, Bebek monitörü günümüzün ebeveynleri için olmazsa olmaz bir şey haline geldi.

Bebek monitörü Nasıl Çalışır ve Hangi Yaşta Kullanılır?

Bebek monitörü, adından da anlaşılacağı gibi, bebeğinizi başka bir odadan izlemenize yardımcı olan elektronik bir cihazdır. Çoğunlukla yeni doğan bebekler için 3-5 yaşına kadar ebeveynlerinden ayrı uyuduklarında kullanılır. Bebek telsizleri eskiden sadece çocuğunuzun uyanıp ses çıkardığını duymanızı sağlıyordu. Artık bebek monitörleri aslında onları başka bir odadan takip etmenize, göz kulak olmanıza ve kulak vermenize olanak tanıyor. Bazen evde olmasanız bile küçük çocuğunuzu kontrol etmenize de olanak tanırlar.

Her bebek monitöründe en az iki elektronik parça bulunur; bebeğinizin odasına yerleştirilen bir video-ses kamerası ve yanınızda taşıyabileceğiniz bir uzaktan kumanda. Botslab’ınki gibi çoğu modern bebek monitörü artık tabletinizden veya akıllı telefonunuzdan izlemenize olanak tanıyan özel bir uygulamayla birlikte geliyor.

IP kamera, bebeğinizin odasında olup biten her şeyi duymanızı ve görmenizi sağlar ve siz uzaktayken bile küçük çocuğunuzu kontrol etmenize olanak tanır. Bazı insanlar Bebek monitörüni o kadar çok seviyorlar ki, seyahat ederken kullanmak için bile yanlarında getiriyorlar.

En İyi Bebek monitörü Özellikleri

Bebek monitörü seçmek, özellikle ambalajındaki çok sayıda özellik göz önüne alındığında kafa karıştırıcı olabilir. Bu bölümde ihtiyacınız olan bazı özellikler ve bunların bebek izleme deneyiminizi nasıl geliştirebilecekleri paylaşılmaktadır.

Yüksek Video Kalitesi

Günümüzde en çok tercih edilen modeller video izleme özelliğine sahiptir. Çocuğunuzu ve yaptığı her hareketi görmenizi ve kontrol etmenizi sağlar. Ancak herhangi bir video monitörü işe yaramayacaktır. Daha net ayrıntılar elde etmek için yüksek video kalitesine ve çözünürlüğe sahip bir kamera istiyorsunuz.

720p’nin altına düşmeyen bir bebek monitörü istiyorsunuz. Bütçeniz varsa, küçük çocuğunuzun kristal netliğinde bir videosunu sağlayan 1080p çözünürlüğü tercih etmelisiniz. Ayrıca küçük çocuğunuzun uyanık mı yoksa uyuduğunu mu, tükürdüğünü veya bebek bezi sızıntısını tespit etmeye yardımcı olacak net renkli bir video monitörü de istiyorsunuz.

Bebek Monitörü ‘nde Gece görüşü

HD ekranlı en iyi bebek monitörleri gece görüşüne sahip olmalıdır. Bu mantıklıdır çünkü küçük çocuğunuz uyuduğunda veya kestirdiğinde ışıklar muhtemelen sönecektir. Gece görüşlü kamera ile ışıklar kapalıyken de küçük çocuğunuzu izlemeye devam edebilirsiniz.

Mümkünse renkli gece görüşlü bebek monitörlerini arayın. Geceleri daha iyi kontrast sunarlar ve küçük çocuğunuzun normal kameralara göre daha fazla görsel ayrıntısını sağlarlar. Renkli gece görüşüne sahip bir Bebek monitörü seçerken menzil, pil ömrü ve kullanım kolaylığı gibi faktörleri dikkate almak önemlidir.

Kamera Esnekliği

En iyi bebek kameraları, küçük çocuğunuza daha iyi görseller sağlamak için uzaktan kontrol edilebilen esnek sistemler sunar. Genel olarak çoğu monitör kamerasında kaydırma, eğme ve yakınlaştırma özellikleri bulunur.

Bu özellik, kameranın görünümünü uygulamadan veya özel kontrol ünitesinden taşımanıza olanak tanır. Bu, küçük çocuğunuzun tam pozisyonunu belirlemenizi sağlar. Bebeğinizi yakından takip etmek veya yürümeye başladıkları dönemde hareket etmeye başladıklarını gözlemlemek özellikle faydalıdır.

Sağdan sola yatay kaydırma, kamerayı yukarı ve aşağı eğme ve yakınlaştırma ve uzaklaştırma yapabilmeniz, odanın mükemmel görüntüsünü elde etmenize olanak tanır.

Bebek Monitörü ‘nde Karşılık Verme ve Ninniler

Bu sahip olunması güzel özellik, yatak odasına giderken küçük çocuğunuzla konuşmak ve onu rahatlatmak istiyorsanız faydalıdır. Bu aynı zamanda bebeğinizin yaptığınız işi bırakmadan uykuya dalmak için sesinizi duymaya ihtiyaç duyması durumunda da önemlidir.

Dahili ninnilere sahip bir Bebek monitörü, sesinizi duymanın yanı sıra bebeğinizin uyumasına yardımcı olabilir. Monitör, cihazınızdan seçebileceğiniz çeşitli rahatlatıcı ninniler ve şarkılar çalacaktır. Bu özellikle müziğe iyi tepki veren bebekler için faydalıdır, daha fazla uyumanıza veya ev işlerinize devam etmenize olanak tanır.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x