HABERLER

AKÜ TAKVİYE CİHAZI İLE AKÜ ŞARJ CİHAZI ARASINDAKİ FARK NEDİR?

1.9kviews

Akü takviye cihazı ne işe yarar, kısaca örnek senaryoya bir bakalım: Hava soğuk ve ıslak, sabahları yola çıktığınızda hava hâlâ karanlık ve üstüne bir de geç kalıyorsunuz. Arabanıza biniyorsunuz ve yola çıkıyorsunuz ama sonra kaçınılmaz olan şey geliyor; araba çalışmıyor. Şimdi ne var? Atölyenizde Jstar Jump-Start powerbank ve akü şarj cihazının bulunduğunu hatırlıyorsunuz. Hızla cihazlardan birini kapmak için koşuyorsunuz. Peki arabanızı zamanında çalışır duruma getirmek için hangisini seçmelisiniz? Şanslısınız ki, bu blog yazısını okuyorsunuz.

Akü şarj cihazları ile takviye marş motorları arasında gerçekten hiçbir fark olmadığına inanmanızı isteyen bazı insanlar var. Onlara göre ikisi de bir aracı çalıştırmak gibi aynı görevi yerine getiriyor. Bir aracı çalıştırabilecekleri doğru olsa da, bunun ötesinde yanılıyor olamazlar. Takviye marşları, atlama kabloları, atlama paketleri veya diğer adlarla satılanlar acil durumlarda kullanılabilecek harika araçlardır, ancak bunların hiçbiri akü şarj cihazı değildir ve yalnızca acil durumlarda kullanılmalıdır.

Benzininizin bittiğini ve sizi zor durumdan kurtaracak yalnızca bir galonluk bidonunuzun olduğunu düşünün. Bir sonraki varış noktanız bir benzin istasyonu olacaktır. Akünüze de aynı şekilde davranın ve mümkün olan en kısa sürede akü şarj cihazıyla tamamen şarj edilmesini sağlayın.

Hangisi daha iyi?

Bir araba aküsünü tamamen şarj etmek istiyorsanız, araç aküsü şarj cihazları tek seçenektir. Arabanızın aküsü sık sık bitiyorsa ve aküyü sürekli doldurmanızı sağlayacak bir alet istiyorsanız, bir şarj cihazı satın almalısınız. Bir atlama marş motoru yalnızca bir arabayı çalıştırmaya yetecek kadar güç sağlar.

Akü şarj cihazı Akü Takviye cihazı olarak kullanılabilir mi?

Bir arabayı takviyeyle çalıştırmak için akü şarj cihazı kullanılamaz. Yalnızca bir araba aküsünü yeniden şarj etmek için kullanılabilir; bu, akünün boyutuna ve kullanılan araç şarj cihazının gücüne bağlı olarak genellikle birkaç saatten birkaç güne kadar sürer.

Akü Takviye cihazını her zaman takılı bırakabilir misiniz?

Birçok teknisyen, başarılı bir başlangıçtan sonra, üniteyi yeniden şarj etmenin hızlı ve kolay bir yolu olduğunu düşünerek, atlama marş motorunu bağlı bırakır. Bu uygulamadan kaçınmalısınız. Faydadan çok zarar verecektir.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x