HABERLER

Airfryer – Hava Fritözü – Nasıl Temizlenir?

185views

Airfryer ‘ı dumansız ve yağsız tutmak için bu basit adımları izleyin.

  • Airfryer Kullandıktan Hemen Sonra Temizleyin. Kullandıktan sonra makineyi kapatın, fişini çekin ve soğumasını bekleyin.
  • Sepeti ve Tavayı Sabunlu Suyla Silin.
  • İnatçı Karışıklıklar için, Islatın veya Sepet ve Tavayı kullanın.
  • Alt Hazneyi silin.
  • Isıtma Elemanını Silin.
  • Yeniden Birleştirmeden Önce Kurutun.

Hızlı, basit ve tartışmasız “daha sağlıklı” hava fritözleri, ABD genelinde mutfak tezgahlarında yerini aldı. Konveksiyon teknolojisini kullanarak veya içerideki içeriğin her tarafına sıcak hava üfleyerek pişirme yaparak hava fritözleri, o klasik derin yağda kızartılmış dokuyu getiriyor. evde fritöz olmadan. Bununla birlikte, nispeten yeni tezgah üstü cihazlar olduklarından, bunların bakımının nasıl yapılacağı mutlaka sezgisel değildir. Benzer şekilde, hava fritözlerini temizlemek, fırınınızı temizlemek kadar derinlemesine değildir, ancak üstünkörü bir silme işleminden biraz daha fazlasını gerektirir.

Airfryer ‘ınızı Neden Temizlemelisiniz?

Çoğu kişi fırınlarını veya ekmek kızartma makinesi gibi tezgah üstü cihazlarını her kullandıklarında temizlemiyor; bu nedenle hava fritözlerinin de benzer bakıma ihtiyaç duyduğunu düşünebilirsiniz. Ancak hava fritözleri, sıklıkla pişirilen yiyeceklerin türü (bazen yağlı veya kırıntıya eğilimli yiyecekler) nedeniyle kendi bakım ve bakımını gerektirir ve bu nedenle daha sık temizlenmelidir.

Gıda Araştırması ve Testi Editör Proje Müdürü “Airfryer, yiyecekleri çok az yağ kullanarak veya hiç yağ kullanmadan kızartmak için harika olsa da, pişirdiğiniz yiyeceklerden yağların çıkmasını engellemez” diyor. laboratuvarda ve evde testlerin yönetilmesine yardımcı olur. “Pişirme yönteminiz ne olursa olsun, bu kaçınılmaz olarak yağların ve yiyecek parçacıklarının sepetlerinizin içinde veya altında, genellikle temizlenmesi zor alanlarda toplanmasına neden olabilir.”

Genel olarak öncelikle üreticinizin temizlik talimatlarına başvurmak her zaman iyi bir fikirdir; Bazı hava fritözlerinde bulaşık makinesinde yıkanabilen parçalar bile bulunur. Bununla birlikte, geleneksel elde yıkama yöntemlerini tercih ediyorsanız veya daha zorlu sorunlara çözüm bulmanız gerekiyorsa, fritözünüzün sık kullanımdan bağımsız olarak tertemiz kalmasını sağlamanın birkaç evrensel yolu vardır.

Modele bağlı olarak birden fazla çıkarılabilir parça bulunabilir. Izgaralar, sepetler ve gömme çekmece her kullanımda çıkarılıp temizlenmelidir. Airfryer ‘ınızın sepetini ve çekmecesini bir tava gibi düşünün: Tavayı yalnızca önce temizledikten sonra yeniden kullanırsınız çünkü kalan yiyecek ve yağ bir sonraki tarifinizi kirletebilir.

Airfryer ‘ınızın iç kısmı da çok hızlı bir şekilde kir biriktirebilir, bu nedenle haftalık temizlik her şeyin sorunsuz çalışmasını sağlayacaktır. Her şeyin güvenli bir şekilde ve %100 kapasiteyle çalıştığından emin olmak için bobini haftada bir kez temizlemenizi öneririz. Isınan herhangi bir cihazda yağ birikmesine izin vermek asla iyi bir şey değildir; yağ yangınları bir anda meydana gelebilir ve kontrol edilmesi zordur. Bunu yaparken, dış cephenin hızlı bir şekilde silinmesi de mükemmeldir.

Airfryer Nasıl Temizlenir?

  1. Airfryer ‘ınızı kapatın. Fişini çekin ve soğumaya bırakın.
  2. Izgaraları veya sepetleri çıkarın. Her parçayı süngerin yumuşak tarafıyla ve sıcak sabunlu suyla elde yıkayın. Mutfak aletlerini test etmeye adanmış bir site olan Everything Better’da ürün incelemecisi olan Divya Raj, fritöz çekmecesindeki inatçı pislikleri temizlemek için en sevdiği ipucunu paylaştı. Şöyle diyor: “Airfryer sepetlerini temizlemenin en kolay yöntemi, onları 30 dakika ila bir saat boyunca sabunlu suda bekletmek ve yumuşak bir süngerle fırçalamaktır.”
  3. Çekmeceyi veya sepeti temizlemek için, gevşek kırıntıları ve yağı dışarı atarak başlayın. Son parçaları almak için kağıt havluyla hızlıca silin. Daha sonra ek parçaları temizlerken kullandığınız yöntemin aynısını kullanın. Ev temizliği ipuçlarına adanmış bir blog olan Living Pristine’de temizlik uzmanı olan Beatrice Flores, daha zorlu bulaşıklar için şunu öneriyor: “Kurumuş kalıntı varsa, sepeti yarıya kadar ılık suyla doldurun ve içine birkaç damla bulaşık deterjanı ekleyin. . Tüm birikintiler temizlenene kadar aşındırıcı olmayan bir sünger veya bezle hafifçe fırçalamadan önce 10 dakika bekletin.
  4. Tüm bileşenleri temiz bir havluyla silin ve tezgah üzerinde havayla kurumaya bırakın. Somerall, “Saklama söz konusu olduğunda nem düşmandır ve kalan nem bakteri üremesini teşvik edebilir, bu da bir dahaki sefere Airfryer ‘ınızın avantajlarından yararlanmaya karar verdiğinizde beklenmedik ve hayal kırıklığı yaratan bir sürpriz yaratabilir” diyor.
  5. Airfryernün içini temizlemek için, kırıntıları dışarı atarak ve görünür yağları silerek başlayın. Ardından bobin dahil iç kısmı bir havlu ve ılık su kullanarak yavaşça silin. Toprak seviyesine bağlı olarak, pişmiş yağı çözmek için bu adımı ılık sabunlu suyla tekrarlayın.
  6. Son olarak, derinlemesine bir temizlikten kaçınmak için her birkaç kullanımdan sonra hızla silerek dış yüzeyi temiz tutun. Bunu yapmak için bir mutfak havlusu veya ılık su ile bez ve ardından kuru bir havlu kullanın. Yağ veya daha sert lekeler için, ılık suyla birkaç damla bulaşık sabunu kullanın ve silerek temizleyin.

Airfryer ‘ı ne sıklıkla temizlemeliyim?

Makineyi kirden uzak tutmak ve yağ oluşumunu önlemek için, makine her kullanımdan sonra veya birkaç kullanımdan sonra temizlenmelidir. Gruplar halinde pişirirken, makinenin biraz soğumasını bekleyerek ve gruplar arasında kağıt havluyla dikkatlice silerek kalıntıları gidermeye çalışın.

Parçaları bulaşık makinesine koyabilir miyim?

Birçok Airfryer modelinde bulaşık makinesinde yıkanabilen çıkarma bileşenleri bulunur; üreticinin talimatlarını kontrol edin.

Sert fırça kullanmalı mıyım?

Aşındırıcı süngerler veya keskin mutfak eşyaları kullanmaktan kaçının; Airfryer çoğu parçası, çizmek istemeyeceğiniz yapışmaz bir kaplamaya sahiptir.

Makinenin dışını nasıl temizlerim?

Soğuduktan sonra makinenin dışını temiz, nemli bir bez veya kağıt havluyla silin.

Airfryer içine su koyup çalıştırarak temizleyebilir misiniz?

Airfryer ‘ınızın temizlerken zaman kazandıran bu “hile” ile karşılaşmış olabilirsiniz, ancak biz bunu önermiyoruz. Su ve elektrik iyi karışmaz ve Airfryernüzde büyük bir elektrik bobini bulunur. En iyi ihtimalle, fan suyu etrafa eşit şekilde veya bir miktar dirsek yağının yerini alabilecek şekilde üfleyemeyeceğinden, bu yöntem fritözünüzün içini temizlemede başarısız olacaktır. En kötü ihtimalle, fritözünüzün dahili elektrik mekanizmalarına kısa devre yaptırarak onu bozabilir. Genel olarak, geleneksel bir temizleme yöntemini kullanmak çok daha iyi.

Fırınlanmış yağı Airfryernden nasıl çıkarırsınız?

Hava fritözu sepetinizi ıslatmak onu temizlemiyorsa sirke ve kabartma tozu karışımı kullanın. Kirli bölgeye uygulayın ve birkaç dakika sonra bir fırçayla iyice fırçalayın ve durulayın. Somerall’a göre, “Kullanmaya karar verdiğiniz yöntem ne olursa olsun, Airfryer ‘ınızın yeniden monte etmeden ve tekrar yerine yerleştirmeden önce, her şeyin iyice kurumasına izin vermeden önce, temizlediğiniz alanları, sabun veya kimyasal kalıntılarını gidermek için suyla iyice duruladığınızdan emin olun. depolamak.”

Airfryer Temizlerken Ne Yapılmamalı?

Airfryer ‘ınızın temizlerken yapışan yiyecekleri çıkarmak için asla mutfak aletleri kullanmayın. “Airfryer, çizilmesi ve mutfak aletleriyle kazındığında aşınması çok kolay olan yapışmaz bir kaplamayla birlikte gelir” diyor. Aynı şey çelik yünü, metal temizleyiciler veya aşındırıcı süngerler için de geçerlidir. Dezenfektanlar genellikle gıdayla temas eden yüzeyler için güvenli olmadığından fritözünüzü temizlemek için de dezenfektan kullanmamalısınız. “Airfryer ‘ınızın mikroplardan uzak tutmak için sanitasyon solüsyonu kullanmayı seçerseniz, gıdayla temas eden yüzeyler için onaylandığından emin olmak için etiketi bir kez daha kontrol edin” diyor. “Onaylı dezenfektanlardan birkaçı klor, iyot ve kuaterner amonyumdur.” Bulaşık makinesinin yüksek ısısı, Airfryer ‘ınızın sterilize etmenin bir başka harika yoludur; Hutchings, sepetinizi, tepsinizi ve tavanızı yerleştirmeden önce, Airfryer ‘ınızın kullanım kılavuzunu kontrol ederek sepetinizin, tepsinizin ve tavanızın bulaşık makinesinde yıkanmaya uygun olduğundan emin olun, diye ekliyor. Ayrıca, kendinizi şok etmemek veya üniteye kısa devre yaptırmamak için ana üniteyi suya daldırmaktan da kaçınmak istersiniz.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x