HABERLER

Uzaktan Kumandalı Araba Alırken Bunlara Dikkat Edin!

3.1kviews

RC Araba Satın Alma İçin Nihai Kılavuz

Uzaktan Kumandalı Araba satın almanın temellerini anlatacak basit bir rehber. Sizlere çok kafanızı karıştırmadan yardımcı olmaya çalışacağız.

Bir RC hobisine başlamak (arabalar, kamyonlar, uçaklar veya tekneler) yepyeni dünyaların kapılarını açar. Ve bu dünyalar tabiri caizse kendi “dilleriyle” ve öğrenilecek ve anlaşılacak pek çok şeyle birlikte gelir.

Ancak iş bir RC araba satın almaya geldiğinde, yolu kolaylaştırabilecek ve süreci ağrısız ve eğlenceli hale getirebilecek bazı temel gerçekler vardır.

Temel Hususlar

Bir RC arabanın dikkate alınabilecek çeşitli yönleri olsa da, ilk kez alıcı olacak biri için aşağıdaki noktalara odaklanmak başlamanız için yeterlidir:

Uzaktan Kumandalı Araba Çeşidi

Yüksek düzeyde, RC araçları genellikle arazide veya yolda olarak sınıflandırılır. Genel olarak konuşursak, off-road araçlar gidilecek daha fazla yer anlamına gelir.

En popüler arazi araçları arasında canavar kamyonlar, arabalar, kısa yol kamyonları ve kaya paletli kamyonlar yer alır. Her birinin kendine özgü özellikleri ve yetenekleri vardır. Birçok uzman, temel kaya paletli modelinin yeni başlayanlar için mükemmel bir seçim olduğu konusunda hemfikirdir.

Yoldaki RC arabaları için çoğunlukla yarış veya tur arabaları ve drift yarışçıları vardır. Ve arabalarla canavar kamyonların karışımı olan bazı “geçişler” var.

Uzaktan Kumandalı Araba da ölçek

Bu, tam boyutlu bir versiyonla karşılaştırıldığında bir RC arabanın genel boyutuna bir referanstır. Örneğin, en yaygın RC ölçeği, gerçek bir arabanın onda biri olan 1/10’dur. Daha büyük ölçekli arabalar çekici olabilir ama aynı zamanda daha pahalı olabilir. Daha yaygın bir ölçekle başlamak aynı zamanda yedek parçaların genellikle çok daha fazla mevcut olduğu anlamına da gelir. Örneğin 1/10 ölçekli bir kaya paletli aracı yaklaşık 17 inç uzunluğundadır.

Uzaktan Kumandalı Araba Pilleri

Günümüzde çoğu RC arabası elektrik motorlarıyla çalışmaktadır. Ve piller onların çalışmasını sağlayan “yakıttır”. Bu, pil türünün performansta çok büyük bir faktör olabileceği anlamına gelir.

Çoğu RC arabada kullanılan iki ana pil türü vardır:

Nikel-metal hidrit (NiMh)
Lityum polimer (LiPo)
NiMh piller biraz daha ağırdır ancak maliyeti daha düşüktür. Zamanla bozulurlar ancak uzun ömürlü olabilirler.

LiPo piller daha çok “birinci sınıf” bir seçim olarak kabul edilir. Daha maliyetlidirler ancak daha hafiftirler ve daha fazla mili amper saat veya mAh tutabilirler. Ayrıca LiPo pillerde güç çıkışını belirleyen voltajdır.

Uzaktan Kumandalı Araba da 2WD vs 4WD

2WD vs 4WD Söz konusu olduğunda Seçim, Aracı Kullandığınız Yere Bağlıdır
RC araba evreninde görüşler farklılık gösteriyor ancak dört tekerlekten çekişin kontrolünün biraz daha kolay olabileceği, iki tekerlekten çekişli bir RC arabanın ise pistte daha çevik olabileceği söylenebilir.

Yeni başlayanlar, gerektiğinde üzerinde çalışmaları daha kolay olduğundan ve satın alırken daha uygun fiyatlı olma eğiliminde olduklarından, 2WD RC araba ile daha iyi durumda olabilirler. Ayrıca, ilk RC arabanız için gereksinimlerinizden biri hızsa, o zaman 2WD ile gitmek de daha iyi bir seçimdir.

Uzaktan Kumandalı Araba Yedek parçaları

Aile arabasını kullanan gençler gibi, RC araba kullanan çocuklar (her yaştan) kaza yapmaya mahkumdur. Kaçınılmaz yedek parçalar için bütçe ayırın ve RC arabanızı deneyimli ve rahat bir şekilde kullanmaya başladıktan sonra, önemli parçaları yükseltmeyi düşünebilirsiniz.

Satın almayı düşündüğünüz RC arabanın yedek parçalarının bulunup bulunmadığını sorunuz. Yedek parça veya yedek parça söz konusu olduğunda tüm arabalar aynı çok yönlülüğü sunmaz.

Uzaktan Kumandalı Araba markaları

Gerçek arabalara çok benzer şekilde, RC arabaları için marka tercihi söz konusu olduğunda, RC hobisinin de birçok kampı vardır.

Daha popüler markalardan bazıları Tamiya, Traxxas, HPI, Axial, Redcat Racing, Haiboxing’dir. Bu markalar genellikle iyi bir üne sahiptir ve geniş bir pazara sahiptir. Bazı markalar “üst düzey” ve maliyetli olarak bilinirken, diğerleri Haiboxing gibi daha bütçeye uygun RC arabalarında uzmanlaşıyor.


RC araba satın almanız için 10 neden

Radyo kontrollü araba (RC), uzaktan kumandalarla çalıştırılan bir arabanın minyatür modelidir. RC araba kullanmak eğlenceyle doludur. Bir öğrenme platformu sunarlar ve böylece harika bir öğrenme aracı haline gelirler. Bu, açık hava oyunları sırasında bir ailenin bağlarını güçlendirmeye yardımcı olur. Bu makale, birinin neden bir RC araba satın alması gerektiğinin en önemli nedenlerini tartışacaktır.

Neden RC Araba Satın Almalı?

Aile bağlarının güçlendirir

RC arabalar, bir ailenin, aile üyeleri arasında daha güçlü bir bağ kurması için ideal bir fırsat sağlar. İster açık alanda yarışıyor olun, ister evde beceri geliştirmeye çalışıyor olun, ailenin her üyesi iyi vakit geçirecek. Bu RC arabaları çeşitli özelliklere sahiptir. Size en uygun ve becerilerinize uygun arabayı seçebileceksiniz. Bir RC araba satın almak, aile bağlarının güçlendirilmesine yardımcı olacaktır.

Sorumluluk duygusunu geliştirir

Normal araçlarımıza benzer şekilde, bir RC arabası da uygun bakım gerektirir. Bu, gençlerin sorumlu yetişkinler olmalarına yardımcı olacak bazı yaşam ilkelerini öğrenmelerine yardımcı olacaktır. Her ne kadar RC arabayı nasıl kullanacaklarını öğrenmek için bir yetişkinin rehberliğine ihtiyaç duysalar da, sonunda tüm kavramları öğrenecekler ve onu kendi başlarına kullanacaklar. Sorumlu olma ve RC arabaya bakma sanatını öğrenecekler. Bu onların yetişmesi için iyi olacaktır.

İyi göz koordinasyonu

RC araba kullanmak, kişinin çok dikkatli olmasını ve el-göz koordinasyonunu korumasını gerektirir. RC araba kullanmak çocuğun el-göz koordinasyonunu kolayca geliştirmesini sağlar. Çocuk kontrolleri kullanmaya alıştıkça, onu daha hızlı çalıştırabilecektir.

İnce motor becerilerinin geliştirilmesine yardımcı olur

Bir kişinin elit motor becerisi çok genç yaşta gelişmeye başlar. Üç yaşındaki bir çocuk, bir RC arabayı etkili bir şekilde kullanmanın konseptini açıkça anlayabilir. Yaşlandıklarında bu ince motor becerilerini normal arabalarda da uygulayabilecekler. Çocuklarına bir RC araba almanın nedeni budur.

Açık havada oynamayı teşvik eder

Çocuklar açık havada oynamayı gerçekten çok seviyorlar. Bir RC arabaya sahip olmak açık havada oynamayı daha da heyecanlı hale getirecek. Video oyunları oynamak ve televizyon izlemek yerine dış mekanlarda RC araba ile oynamak daha doğru olacaktır. Siz ve çocuğunuz açık havada çeşitli RC drift hilelerini deneyerek eğlenebilirsiniz.

Yaratıcılığı artırır

RC arabalar, çocuklara onları monte etme şansı veren kitlerle birlikte gelir. Bu da istedikleri tasarımı yapabilecekleri için yaratıcılıklarını artırıyor. İlk başta onlara yardım etmeniz gerekebilir, ancak konsepti anladıklarında daha yaratıcı olacaklardır.

Hayal gücünü geliştirir

RC araba, çocuğunuzun hayal gücünü geliştirmesi için ideal bir platform sağlar. Çocuklar, belirli bir tasarımı elde etmek için belirli bir aksesuarı nereye koyacaklarına karar verebilecek. Bu onların mantıksal kapasitelerini ve eleştirel düşünmelerini geliştirerek yaratıcı yeteneklerini geliştirecektir.

Stresten kurtulmanın mükemmel yolu

Okul gibi günlük aktiviteler çocukları stres altına sokacağı gibi, ebeveyn olarak iş ve iş rutinleri de sizi büyük bir baskı altına sokacaktır. Bir akşamı RC araba ile yarışarak geçirmek sizin ve çocuğunuzun günün stresini hafifletmeye yardımcı olacaktır. Çocuklarınızla her gün veya hafta sonları gerçekleştirebileceğiniz RC hobileriniz olabilir. Hepinizin günlük ve haftalık stresinden kurtulmanın etkili bir yolu olacaktır.

Mekansal farkındalığı artırın

Uzaktan kumandalı arabalarla oynamak mekansal zekayı ve farkındalık becerilerini geliştirmeye yardımcı olur. Bu beceriler çocuğun çevikliğini geliştirmeye yardımcı olur. Çocuklarınızdan birinin ellerinin yavaş olduğunu fark ettiğinizde onu uzaktan kumandalı arabalara bindirin ve farkı görün. Arabaları hızlı bir şekilde kontrol etmeyi öğrendikçe, diğer işleri yaparken ellerinin hızını da artıracaklar.

Sebep ve sonucu öğretir

Çocuklar hangi düğmenin hangi yönü kontrol ettiğini öğrenmek istedikleri için bu çok ilginç. Uzaktan kumandadaki komut düğmeleri, uzaktan kumandalı aracın belirli bir şekilde dönmesini ve davranmasını sağlar. Çocuklar uzaktan kumandanın bu nedenlerini ve sonuçlarını öğrenerek bazı şeyleri yapmanın, vasileri dinlememenin veya yasaları çiğnemenin pratik sonuçlarını anlayacaklardır. Birlikte oynuyorlarsa birbirlerine danışabilirler ve yeteneklerinin ötesindeki engellerin etrafında manevra yapmayı öğretebilirler. Bu onların hayatları boyunca uygulayacakları önemli bir beceridir.

Neyin işe yaradığını anlamak

Çocuklarınıza uzaktan kumandalı arabaları tanıtmak eğlenceli olabilir ama çocuklarınızın neyi keşfedip nelere ilgi gösterebileceğini asla bilemezsiniz. Bazı çocuklar arabanın mekanik bilgisine meraklı olabilir. Çocuk bunun mekanizmasını araştırıp anlayarak tutkusunun farkına varabilir. Çocuğunuzun bir gün belirli bir araba markasının mucidi olabileceğini asla bilemezsiniz.

RC arabalar sadece çocuklar için değildir. Yetişkinler de onlarla oynamaktan keyif alıyor. Yetişkinler garaj yolunda hızlı RC araba yarışlarına katılabilir ve çocuklarıyla yarışabilirler. RC arabaları sadece oynaması eğlenceli olmakla kalmıyor, aynı zamanda amaçlarına da hizmet ediyor.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x