HABERLER

Airfryer haznesi kaç litre olmalı? Hava Fritözü Kapasitesini Anlamak

6.3kviews

AIRFRYER BOYUTLARI – HANGİ BOYUT HAVA FRİTÖZÜNE İHTİYACIM VAR?

İşte bu yazıda sorularınıza cevap bulmaya çalışacağız.

Onlarca yıl boyunca mutfak aletleri modern teknolojiyle geliştirildi ve Airfryerda da durum farklı değil.

Orijinal Airfryer 1945 yılında William L. Maxson adında bir adam tarafından icat edildi. Maxson Whirlpool Fırınını icat etmesine yol açan, dondurulmuş gıdalara ve yeniden ısıtma sürecine olan hayranlığı vardı. Bu Airfryernde, ünitenin arkasına takılı, sıcak havayı yiyeceğin etrafında dolaştıran bir fan bulunan 120 DC voltluk bir ısıtma elemanı vardı.

O tarihten bu yana, 2010 yılında Philips ilk modern Airfryernü piyasaya çıkarana kadar bu orijinal tasarımda pek çok değişiklik yapıldı. Bu Airfryer, yiyecekleri daha az yağla daha hızlı ve daha kolay pişirdiği için yemek pişirme dünyasında devrim niteliğindeydi.

Söylemeye gerek yok, pazar hızla benimsendi ve bugün pek çok model, marka ve boyutta hava fritözleri var.

Tüketiciler artık o kadar çok seçenekle şımartılıyor ki karar vermek zor olabiliyor. Göz önünde bulundurmanız gereken ilk şey, hangi boyuttaki kapasiteli Airfryernün sizin için en iyi olacağıdır.

Boyut önemlidir: Hava Fritözü Kapasitesini Anlamak

Airfryer ‘ın ne kadar harika olduğunu duydunuz ve bir tane satın almayı planlıyor olabilirsiniz. Hava fritözleri hakkında bilgi almak için internette arama yapmaya başladığınızda, sürekli olarak “kapasite” kelimesiyle karşılaşırsınız. Bu terim bana yabancı geliyor ve doğruyu söylemek gerekirse, bunu ilk duyduğumda ben de biraz şaşırmıştım! Ancak aslında oldukça basit.

Airfryer Boyutlarını Seçme

Ne kadar kapasiteye ihtiyacınız olduğunu bilmeniz için kaç kişiye yemek pişireceğinizi düşünmek iyi bir fikirdir; örneğin, 2-4,5 l kapasiteli bir Airfryer 1-2 kişi için uygundur ve havada kızarttığınız şeye bağlı olarak 4,5-10 l kapasiteli bir Airfryer 2-4 kişi için daha iyidir

Airfryernüzün boyutuna karar verirken dikkate almanız gereken ana faktörler şunlardır:

Airfryernün kullanım amacı nedir?

Yiyecekleri hızlı bir şekilde yeniden ısıtmak ve gün boyunca hafif yemekler hazırlamak için alternatif bir pişirme yöntemi arıyorsanız, daha küçük bir Airfryernü tercih edebilirsiniz.
Bununla birlikte, tam öğünleri pişirmek için kullanmayı düşünüyorsanız sonraki birkaç soruya dayanarak daha büyük bir Airfryerne ihtiyacınız olup olmadığını düşünmeniz gerekir.

Düzenli olarak kaç kişiye yemek pişiriyorsunuz ve iştahları ne kadar büyük?

İşte farklı boyutlara hızlı bir bakış:

  • 1-2 kişi: 1 ila 2 Quart (0,95 ila 1,9 Litre) arasında bir Mini Airfryer.
  • 2-3 kişi: 2 ila 3 Quart (1,9 ila 2,8 Litre) arasında küçük bir Airfryer.
  • 3-4 kişi: 4 ila 6 Quart (3,8 ila 5,7 Litre) arasında Aile boyutunda bir Airfryer.
  • 5-6 kişi: 7 ila 8 Quart (6,6 ila 7,6 Litre) arasında ekstra büyük bir Airfryer.
  • 7-9 kişi: 9 Quart ila 30 Quart (8,5 ila 28,4 Litre) arasında değişebilen çok işlevli bir Airfryer.
  • Mutfağınızda tezgah alanının bulunması.
  • İhtiyaç duyduğunuzdan daha büyük bir Airfryer tercih edebilirsiniz ancak daha büyük bir Airfryernün tezgahta çok fazla yer kaplayabileceğini unutmayın.
  • Yapmak isteyeceğiniz son şey, Airfryernü dolaptan tezgah alanına ve geri taşımaktır.


Diyet ihtiyaçlarınız veya tercihleriniz neler?
Kemik üzerinde düzensiz şekilli ve hacimli etler olmasını seviyorsanız, sepete sığabilmesi için daha büyük bir Airfryerne ihtiyacınız olabilir.

Airfryer 8 litre kapasiteli

Her boyutun avantajları

Hava fritözleri farklı boyutlarda mevcuttur ve her biri kullanıcıların değişen ihtiyaçlarını karşılamak için benzersiz avantajlar sunar. Küçük boyutlu hava fritözleri, rahatlığa ve taşınabilirliğe öncelik veren kişiler için idealdir. Bu modeller, büyük modellere göre daha az yağ gerektirir ve daha az özelliğe sahiptir, ancak yine de tek porsiyon veya iki kişiye kadar hızlı ve kolay yemek hazırlamak için yeterli gücü sunarlar.

Orta boy hava fritözleri, ortalama boy yemeklerde daha hassas pişirme kontrolü isteyenler için idealdir. Ayarlanabilir sıcaklık ayarları ve dijital zamanlayıcılar sayesinde kullanıcılar pişirme sürelerini doğru bir şekilde kontrol edebiliyor; bu da bu modelleri tek porsiyonluk yemeklerden aile yemeklerine kadar hazırlamak için ideal hale getiriyor.

AIRFRYER ORTA İLE BÜYÜK KAPASİTE

Bütün havuç veya kuşkonmaz gibi sebzeleri kızartmayı planlıyorsanız, bu tür sebzelerin uzunluklarını alabilecek kadar büyük bir hava fritöz sepetine ihtiyacınız olacaktır.
Küçük, yuvarlak bir sepet, daha uzun sebzeleri veya bir parça kaburgayı havada kızartmak/kızartmak için işe yaramaz çünkü yiyecek sığmaz. Bütün tavuk veya rosto sığır eti gibi diğer yiyecekler de yemek hazırlama hedeflerinizi gerçekleştirmek için aile boyutunda daha geniş bir fritöz gerektirir.
Bu nedenle, yeni Airfryernüzü mutfağınızın günlük pişirme rutinine nasıl dahil etmeyi planladığınıza çok dikkat edin. Bu yeni cihaz sadece atıştırmalıklar için mi yoksa aile yemekleri için de mi kullanılacak?
Airfryer boyutunu seçerken yemek pişireceğiniz kişi sayısı önemli bir faktördür. Aileniz büyükse, aile yemeklerini havada kızartmak için bol miktarda alan sağlayan büyük bir Airfryeryle çok mutlu olacaksınız.
Daha büyük bir Airfryernü güvenli bir şekilde çalıştırmak, havalandırmak ve saklamak için mutfağınızda yeterli alana sahip olduğunuzdan emin olun.

Büyük boyutlu hava fritözleri, sekiz kişiye kadar olan toplantılar ve partiler için sıklıkla daha büyük yemekler hazırlayanlar için mükemmeldir. Bu modeller daha yüksek performans sunar ve ayarlanabilir sıcaklık ayarları ve önceden programlanmış işlevler gibi daha fazla özelliğe sahip olup kullanıcılara tabakları üzerinde daha fazla kontrol sağlar.

Airfyer 7 LT kapasiteli

Airfryer seçerken nelere dikkat etmeliyim?

Hangi nedenle olursa olsun bu kılavuzdaki hava fritözlerinden birini tercih etmeseniz bile, bir Airfryer seçerken genellikle aklınızda bulundurmanız gereken ana şeyler şunlardır:

KAPASİTE: Hava fritözleri, litre cinsinden belirtilen farklı kapasitelere sahip tüm farklı şekil ve boyutlarda mevcuttur; bu kılavuzda yer alan hava fritözleri 2 l’den 22 l’ye kadar değişir. Ne kadar kapasiteye ihtiyacınız olduğunu bilmeniz için kaç kişiye yemek pişireceğinizi düşünmek iyi bir fikirdir; örneğin, 2-4,5 litre kapasiteli bir Airfryer 1-2 kişi için uygundur ve havada kızartma yaptığınız şeye bağlı olarak 4,5-10 litre kapasiteli bir Airfryer 2-4 kişi için daha iyidir. Kapasite ne kadar fazla olursa, aynı anda o kadar fazla yemek pişirebilirsiniz.

BİR ÇEKMECE Mİ İKİ Mİ? Bazı hava fritözlerinin iki çekmecesi vardır, bu sayede aynı anda iki farklı şeyi (farklı zamanlama ve sıcaklıklarda) pişirmenize olanak tanır, böylece yemeğinizin iki bileşenini (örneğin bir çekmecede tavuk, diğerinde patates kızartması) aynı anda pişirebilirsiniz. küçük evlerin bile faydalı bulacağı bir şey. Ninja Foodi Max gibi bazı hava fritözlerinin çekmeceleri bile yoktur – bunun yerine George Foreman ızgarası gibi açılırlar (ve bu da sağlıklı ızgara olarak ikiye katlanır!) ancak genel olarak çekmece tasarımı daha yaygındır.

TEZGAH ÜSTÜ ALANI: Hava fritözleri ortalama olarak çok büyük olmasalar da tezgahta değerli bir yer kaplarlar, bu nedenle alanınıza uygun olanı almanız önemlidir. Çok sayıda farklı boyutta fritöz mevcuttur, bu nedenle lütfen önce makinenin ölçülerini dikkate aldığınızdan emin olun – bariz bir şekilde belirtiyor olabilirim, ancak bir Airfryernün çekmeceleri ve kapasitesi ne kadar azsa, o kadar küçük olur.

DİJİTAL EKRAN: Bazı hava fritözlerinde gezinmeyi kolaylaştıran bir dijital ekran bulunurken bazılarında bunun yerine sadece iki kadran bulunur; her şeyi çok net bir şekilde ortaya koyduğu için kişisel olarak ekranın olmasını seviyorum, ancak bunlar genellikle yalnızca daha pahalı modellerde görünür.

EK ÖZELLİKLER: Daha önce de belirttiğim gibi, birçok Airfryernün Airfryer olmasının yanı sıra ek özellikleri de vardır, bu nedenle hangi özelliklerin sizin için en yararlı olacağını düşünmek iyi olur. Bazıları kızartma, fırında pişirme ve yeniden ısıtma gibi ekstra özelliklere sahipken (bunlar hiçbir şekilde yaşamı değiştirmez), bazıları yavaş pişirme/düdüklüde pişirme yapabilir ve hatta Ninja Foodi Max, George Foreman Grill olarak ikiye katlanır. Ayrıca Sage’den bir mikrodalga fırın ve bir Airfryer de var; bu, herhangi bir ek yer kaplamadan mikrodalga fırınınızın yerini alabildiği için oyunun kurallarını daha da değiştiriyor.

GÜRÜLTÜ: Hava fritözleri kesinlikle en sessiz cihazlar değildir! Kullanımda olduklarında oldukça gürültülü olabilirler, bu da özellikle açık planlı yaşamınız varsa dikkate alınması gereken bir şey olabilir. Ama buna alıştığınızı itiraf etmeliyim! Gürültüyü derecelendirmem gerekirse, ortalama bir fritözün saç kurutma makinesinden daha sessiz, ancak mikrodalgadan daha gürültülü olduğunu söyleyebilirim. Tüm hava fritözleri genellikle aynı seviyede ses çıkarır, ancak bu sadece bilmeniz gereken bir şeydir.

4 2 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x