HABERLER

Sputnik GIS 1.3 by Geoscan kullanıma sunuldu

790views

Geçtiğimiz günlerde Sputnik 1.3’ün yeni bir sürümü daha yayınlandı. Bu sürümde, TLS oluşturma algoritmasını geliştirdi ve aşağıda yer alan yeni özelliklerde  geliştirmeler yapıldı. Geoscan’da Sputnik CBS 3 mimari modelleme ve çok boyutlu mekansal veri görselleştirme sistemi sunuyor ve her geçen gün kendini geliştirmeye devam ediyor. Sputnik CBS, insansız hava araçlarını (UAV) anket sonuçlarını görüntülemek ve analiz etmek için mükemmel bir araç.

Sputnik GIS 1.3 by Geoscan

Sputnik GIS 1.3 by Geoscan özellikleri

  • TLS rendering ile video düzenlemede detaylar yüksek FBS ile daha hızlı düzenlenebilir hale geldi. Model döndürme sırasında görünen kaba nesneler (LOD) görünmesi azalmıştır.
  • Duvara yakın gezinme özelliği, navigasyon iyileştirilerek dikey eksen boyunca harket edilmesini sağlamak için birinci kişi kamera modu ve tuş kombinasyonu eklendi.
  • TLS modelinin daha kolay ihraç edilebilmesi için OBJ, 3DS ve DAE eklenmiştir. DAE ve 3DS formatlarının Sputnik ile uyumluluk göstermesi sağlanmıştır.
  • WMTS desteği, WMS servislerinin desteği ile birlikte Sputnik 1.3’de WMTS servislerini destekliyor. Bu yenilik sayesinde Mapbox ile oluşturduğunuz haritaları ve ayrıca GetFeatureInfo işlevi kullanıbilir hale geldi.
  • Renk paletleri özelliği ile birlikte yeni versiyonda .geotiff formatında raster haritalar kullanılabilir hale geldi.