HABERLER

Sideshow Collectibles Tarihine Kısa bir Göz atalım!

1.2kviews

Sideshow Collectibles En iyi figürlerin, heykellerin ve dekorların gerçek bir koleksiyoncusuysanız, Sideshow’da beğeninize hitap edecek bir şey bulacağınızdan emin olabilirsiniz. Tüm koleksiyon meraklıları için Marvel & DC Comics’ten Star Wars’a kadar! Diğer tüm Star Wars , Marvel ve DC Comics koleksiyonlarına da göz atmayı unutmayın!

Sideshow ne zaman başladı?

Tarih boyunca insanlar nesneleri toplamıştır. Yaprak ve böğürtlen topladığımız günler kadar geriye gitmesek de pul ve madeni para toplamanın çok revaçta olduğu günlerdi. Pullarda ve madeni paralarda eksik olan tek bir şey var: bir fandom. Popüler eğlence özelliklerine dayalı koleksiyon figürleri sanatı söz konusu olduğunda, fandom, bu sadık pop kültürü sevenler ve koleksiyonerlerin ekonomisini yönlendiren şeydir.

Sideshow Collectibles, daha büyük oyuncak üreticileri için prototip modeller oluşturmak üzere 1994 yılında kuruldu. 1999’da Sideshow, ilk orijinal ürün serisini piyasaya sürdüklerinde büyük bir oyuncak üreticisi olma yolunda ilerliyordu. Bugün size kaliteli lisanslı heykelcikler, heykeller ve sahne dekoru kopyaları sunmak için yüzden fazla markayla ortak çalışıyorlar.

Bir prototip üreticisi olarak başlangıcından günümüze, çeşitli lisanslı ve orijinal tekliflerine kadar, Sideshow her zaman kendilerini zanaatlarına adadı. Kısa ama popüler kültüre ve onu şekillendiren karakterlere duyulan tutkuyla dolu bir geçmişleri var.

Sideshow Başlangıç Hikayesi
Her süper kahramanın bir köken hikayesine ihtiyacı olduğunu söylüyorlar; bazen en sevdiğiniz karakterlere dayalı koleksiyon parçalarının üreticileri ve dağıtımcıları da onlara ihtiyaç duyar. Sideshow Collectibles, 1994 yılında daha büyük oyuncak şirketleri için prototipler oluşturma misyonuyla kuruldu. Ancak, sadece beş yıl içinde, ilk orijinal figür serisi olan Universal Classic Monsters serisini piyasaya sürdüklerinde misyonları değişti.

Bu ilk orijinal tekliften bu yana misyonları, şirketin bugün desteklediği misyona daha da ulaştı. O görev? Sizi film, televizyon, çizgi roman ve daha fazlasından en sevdiğiniz karakterlere yaklaştırıyor. Bugün Sideshow, Disney’den Marvel Studios’a, Star Wars’tan World of Warcraft’a ve aradaki her şeye kadar 100’den fazla farklı markanın lisanslı koleksiyonlarını sunuyor.

Akış çağında eğlence deneyimimiz daha dijital hale geldikçe, en sevdiğimiz karakterlere olan sevgimizi ilan etmek gittikçe zorlaşıyor. Akış içeriğinin çoğunluğu hiçbir zaman bir DVD yayınını göremeyecekken, en sevdiğimiz filmlere, dizilere, oyunlara ve karakterlere olan sevgimizi göstermek daha zor hale gelir. Sideshow’un gerçek bir kahraman gibi kurtarmaya geldiği yer burasıdır! Heykelleri, film replikaları ve daha fazlasıyla Sideshow, gururla sergilemek için bir parça pop kültürü eve götürmenize olanak tanır.

Başlangıcından bu yana geçen yirmi beş yılda Sideshow, yalnızca en yüksek kalitede koleksiyon parçaları üretmekle gurur duyuyor. Sideshow, kavramsal sanatçılardan heykeltıraşlara, ressamlara ve daha fazlasına kadar sahne arkasında inanılmaz bir yaratıcı ekibe sahiptir. Sideshow ve yaratıcı profesyonelleri, küresel figür sanatseverler topluluğunun tutkusundan güç alıyor ve bu tutkuyla hareket ediyorlar. Bu işi sıfırdan başlatmak tutku gerektirse de, onu sürdürmek için hayranlardan ve koleksiyonerlerden daha da fazla tutku gerekiyordu!

Hayranların bu tutkusu, bu koleksiyon parçalarının değerini defalarca kanıtladı. Koleksiyonerlerden gelen bu coşku, Sideshow’un farklı markalar, film yapımcıları ve özel efekt stüdyoları ile işbirlikçi ilişkiler geliştirmesini sağladı. En sevdiğimiz karakterin arkasındaki zihinlere doğrudan bir çizginin olması, Sideshow’un hayranların sergilemek isteyeceği ayrıntılı koleksiyon parçalarının işlenmesinde ekstra yol kat edebileceği anlamına gelir.

1999’daki ilk orijinal teklifleri, Toys R Us ve diğer büyük perakendeciler aracılığıyla satılırken, Sideshow, şirketleri için farklı bir yol tasavvur etti. Bu koleksiyonların sadece üreticisi olmakla kalmayacak, aynı zamanda distribütörleri de olacaklardı! Sideshow, diğer dağıtım kanallarına ek olarak online alışveriş deneyimini geliştirerek koleksiyoncularla daha yakın iletişim kurmayı başardı.

Sideshow’un müşteri tabanıyla olan bağı ve taahhüdü, ürün yelpazesinde ve alışveriş deneyimlerinin kalitesinde açıkça görülmektedir. İster büyüyüp gerçek boyutlu bir Demir Adam heykeli satın alın, ister daha küçük bir 8 inçlik model satın alın, Sideshow müşterilerinin ne istediğini bilir – çünkü onlara forumları aracılığıyla bunu söyleyebilirsiniz! Büyük adımlar atıyorsanız, esnek ödeme seçenekleri tam size göre olabilir; Eğer küçülüyorsanız, daha büyük olmak istemeniz durumunda her zaman 30 günlük iade politikaları vardır!

Sideshow Collectibles topluluğu gelişiyor. Pop kültürü tanımlayan bu karakterlere karşı birbirinin sevgisinden beslenen bir topluluktur. Koleksiyonluk bir figür, oynanan bir oyuncak değil (gerçekten istemiyorsanız!), çok sevdiğiniz o filmin, dizinin veya oyunun gururla sergileyebileceğiniz bir sembolüdür. Sideshow, diğer üreticiler için prototipler yaptığı günlerden, bugün mevcut olan sonsuz figür, heykel ve pervane kopyaları listesine kadar uzun bir yol kat etti.

Sideshow Collectibles’ın tarihi, yaratıcı ekiplerinin tutkusu ve onları mükemmelliğe teşvik eden koleksiyonerlerin enerjisiyle doludur. Şirketlerinin büyümesini sağlayan bu popüler kültür tutkusu, onları yeni zirvelere taşımaya devam edecek. Sideshow’un tarihi, hâlâ yazılmakta olan bir tarihtir… ve ardından kavramsallaştırılır, tasarlanır, yontulur, boyanır ve daha fazlası. Tarihlerinin o parçası sergilenmek üzere kapınıza gelene kadar, yani.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x