HABERLER

Robot Süpürge VS Elektirkli Süpürge: Akıllı süpürge geleneksel modelin yerini mi alıyor?

1.7kviews

Robot süpürgelerin popülerleştiği günümüzde hala bir çoğumuz aynı endişe içindeyiz. Elektirkli süpürge mi? Robot Süpürge mi?

Robot Süpürge VS Elektirkli Süpürge

Temizliğe ne kadar zaman ayırmaya hazırız? Temizlik tutkunu değilseniz ve ev aletleri yerine işinize veya ailenize zaman ayırmayı tercih ediyorsanız, robot elektrik süpürgesi ev için ideal yardımcınız. Ancak bir robot elektrikli süpürge, normal bir elektrikli süpürge modelinin yerini tamamen alabilir mi? İşlevsellik ve temizlik kalitesi açısından hangisi daha iyidir? Akıllı robot süpürge mi yoksa normal elektrik süpürgesi mi?

Kolay Kullanım – Robot süpürgelerde otomatik temizlik

Bir programa sahip akıllı temizlik, bir robot elektrikli süpürgenin temel özelliğidir. Kullanıcılar bir temizlik programı ayarlayabilirler. Gereken zamanda robot otomtik olarak toz, evcil hayvan tüyleri ve küçük çöpleri temizlemeye başlar.

Robot elektrikli süpürgeler, kompakt boyutu sayesinde ulaşılması zor yerleri temizlemek için mükemmeldir ve kanepe veya yatak altına serbestçe ve kolayca sığacak kadar düzdürler.

Robotik elektrikli süpürgeler, alanın temizlenmesi için bir plan tanımlayabilen ve kendi başına şarj istasyonuna giden yolu bulabilen akıllı cihazlardır. Yeniden şarj olan robot temizlemeye devam edecektir.

Elbette, robot elektrikli süpürgenizin tamamen kaybolmayacağını garanti etmek imkansız. Genel olarak üreticiler, engellerden kaçınırken rota planlama ve belirlenen alanlara hareket etme olanağına sahip cihazlar üretirler. Bu, çorap ve benzeri şeyleri her yere saçabileceğiniz anlamına gelmez. Sıradan bir elektrikli süpürgede küçük bir parçanın içeri girme riski vardır, aynı durumda ise robot böyle bir engele takılınca ya diğer yöne döner ya da kapanır. Tabi bu sensörlerin hassasiyetine bağlıdır.

Örneğin, Botslab 360 markası, robot elektrikli süpürgeleri için uzaktan algılama teknolojisi “lidar” kullanır. Bir lazer okuyucunun yardımıyla, 3D modelleme yapar ve temizlik için nesnelerin haritaları ve kullanılan zemin hakkında veriler toplarlar. Akıllı haritalama, tüm nesnelerin konumunu hafızasına alır ve engelleri başarıyla atlayarak temizliği daha verimli hale getirir.

Kolay Kurulum – Uygulama ile Robot Süpürge Kullanımı

Bir robot elektrikli süpürgenin kurulumu ve kullanımı da oldukça sezgiseldir. Her üretici, akıllı kontrol için yerel mobil uygulama sunar. Uygulama, bir temizlik programı oluşturmak için kullanılır. Her gün belirli bir zamanda süreci başlatmak kullanabilirsiniz. Aniden eve misafir davet etmeye karar verirseniz ve temizliği acilen yenilemeniz gerekirse robot elektrikli süpürgeyi uzaktan başlatmak için kullanılabilir.

Temizleme alanı kablo uzunluğuyla sınırlı olduğundan, bir robot elektrik süpürgesini çalıştırmak, süpürgeyi yerinden çıkarmak, kabloyu çözmek, evin içinde çekmek ve uygun bir priz aramanız gerekir. Daha mobil bir seçenek kablosuz elektrikli süpürgedir. Ancak manuel temizlik için de zaman ve çaba gerektirir.

Bu arada, robot elektrik süpürgesinin bakımı da kolaydır. Akıllı cihaz genellikle toz haznesinin ne zaman dolduğunu algılar ve size bunu değiştirmenizi hatırlatır. Sıradan bir elektrikli süpürgede böyle bir imkan bulunmaz.

Robot süpürgelerde kullanım kolaylığı

Temizlik kalitesi – Robot süpürge ile düzenli temizlik

Robot elektrikli süpürge, zemindeki kuru artıkları, tozu ve evcil hayvan tüylerini etkili bir şekilde toplar. Temizleme kalitesinde temizlenecek yüzey önemli değerdedir. Robot elektrikli süpürge düz bir yüzeyde en iyi şekilde çalışır. Çoğu zaman, taze, “ezilmemiş” döküntülerden, hatta kısa tüylü halıdan bile temizlemek zor olmayacaktır. Yüksek havlı bir halınız varsa, bu cihaz için ciddi bir test olacaktır. Bu tür kaplamaları temizlemek için robota güvenmemek daha iyidir. Bu görevi normal bir elektrikli süpürgeye veya kablosuz bir elektrikli süpürgeye emanet etmek veya hatta zararlı mikropları yok etmek için halı liflerini yalnızca temizlemekle kalmayıp aynı zamanda dezenfekte edebilen bir buharlı paspas kullanmak daha iyidir.

Düzenli Temizlik – Robot süpürge ile hergün temizlik

Robot süpürgeler kuru temizleme ile sınırlı kalmayıp ıslak temizleme de yapabilirler. Bunun için depoyu su ile doldurmak ve cihaza takmak gerekir. Böyle bir temizlik için bir program oluşturmayı planlıyorsanız, robot elektrikli süpürgenin programa göre çalışması için kabın önceden doldurulması gerekecektir. Ayrıca işlem tamamlandıktan sonra yeri silen mikrofiber bezi yıkamanız veya değiştirmeniz gerekecektir. Temel çıkarım, robot elektrikli süpürgenin ıslak temizlik yapması ve yerleri yıkamakla karıştırılmamasıdır. Modern cihazlar, kaplamaya ve yüzey kirlilik seviyesine bağlı olarak seçilebilen çeşitli su temini modları sağlar. Bu, öncelikle ihtiyaçlarınıza odaklanmanızı ve temizliği daha verimli hale getirmenizi sağlar. Zemin tipine ve kirlilik seviyesine bağlı olarak en uygun temizleme senaryosunun seçilmesini sağlayan üç mod seçeneğiyle (düşük, orta, yüksek) su kaynağının böyle bir elektronik kontrolü, örneğin Botslab 360’ta mevcuttur.

Belki de bir robot elektrikli süpürgenin yardımcı olmayacağı tek şey mobilya temizliğidir. Kanepeleri, halıları ve perdeleri temizlerken, geleneksel veya dik bir kablosuz elektrikli süpürgeye ve muhtemelen bir buharlı paspasa ihtiyacınız olacaktır.

Temizleme kalitesi mevcut kirlilik seviyesine bağlıdır. Genel temizlik gerekiyorsa, bir seçenek olarak bir yıkama veya dikey kablosuz elektrikli süpürge – bir buharlı paspas – yararlı olacaktır. Bu tür büyük ölçekli temizlik genellikle nadiren, kelimenin tam anlamıyla yılda birkaç kez yapılır. Sürekli temizlik önemliyse, robot elektrikli süpürge her gün için mükemmel bir çözümdür. Girişiyle birlikte ev kesinlikle daha temiz hale gelecektir.

Gürültü Seviyesi – Robot Süpürgeler daha sessiz

Bu seçenek özellikle çocuklu ebeveynler için önemli. Robot elektrikli süpürge modeli yüksek bir güç seviyesine sahip olsa bile gereksiz gürültü olmadan işini yapar. Örneğin, normal bir elektrikli süpürgenin ortalama gürültü seviyesi 80 dB’dir . Susturucuyla çalışan bir motosiklet motorunun sesiyle karşılaştırılabilir. Aynı zamanda en güçlü robotlar için bile bu rakam genellikle 55-65 dB’yi geçmez, yani yaklaşık bir metre mesafedeki bir konuşmadan daha yüksek değildir.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x