HABERLER

RFD900 Telemetri modemleri nedir? Neye Yarar?

2.4kviews
RFD900 Telemetri Radio Modem

RFD900 Telemetri Telsizleri (isteğe bağlı olarak), QGroundControl gibi bir yer kontrol istasyonu ile PX4 çalıştıran bir araç arasında kablosuz MAVLink bağlantısı sağlamak için kullanılabilir. Bu, bir araç uçuş halindeyken parametreleri ayarlamayı, gerçek zamanlı olarak telemetriyi incelemeyi, hareket halindeyken bir görevi değiştirmeyi vb. mümkün kılar.

PX4, bir dizi telemetri radyosunu destekler:

  • S.i.K. Radio tabanlı üretici yazılımı (daha genel olarak, UART arayüzüne sahip herhangi bir radyo çalışmalıdır).
  • Telemetri Wifi
  • Microhard Seri Telemetri Radyosu
    • ARK Electron Microhard Seri Telemetri Radyosu
    • Holybro Microhard P900 Telemetri Radyosu
  • XBee Seri Telemetri Radyosu
    • HolyBro XBP9X Telemetri Radyosu
  • CUAV Seri Telemetri Radyosu

PX4, S.i.K. Radio ile uyumlu bir protokoldür ve genellikle kutudan çıkar çıkmaz çalışacaktır (yine de uygun bir konektörü değiştirmeniz/kullanmanız gerekebilir).

WiFi telemetrisi tipik olarak daha kısa menzile, daha yüksek veri hızlarına sahiptir ve FPV/video beslemelerini desteklemeyi kolaylaştırır. WiFi radyoların bir avantajı, aracınız için yalnızca tek bir radyo ünitesi satın almanız gerekmesidir (yer istasyonunda zaten WiFi olduğu varsayılarak).

CUAV P9 Radio Modem

Telemetri ne için kullanılır?

Telemetri nedir? Telemetri, veri toplamak için sensörleri ve diğer cihazları kullanarak uzak kaynaklardan verileri otomatik olarak toplar, iletir ve ölçer. Verileri merkezi bir konuma geri iletmek için iletişim sistemlerini kullanır. Ardından, uzaktaki sistemi izlemek ve kontrol etmek için veriler analiz edilir.

RFD900 Uzun Menzilli Telemetri

RFDesign, uzun menzilli S.i.K. uyumlu telemetri radyoları sunar. Telsizler, normal antenlerle 5 km’den daha uzun mesafelerde güvenilir bağlantı sağlar (ve çok daha geniş menzillere ulaştığı bildirilmiştir).

RFD900x, 902 – 928 MHz frekans bandını kapsayan yüksek performanslı bir 900MHz, ISM bant radyo modemidir. Sınıfının en iyisi radyo bağlantısı performansı gerektiren uzun menzilli seri iletişim uygulamaları için tasarlanmıştır.

Mesafe:Antenlere ve GCS kurulumuna bağlı olarak uzun menzilli > 40km*
Edge Research laboratuvarlarının Balon üzerine kurulumu ile 80km*.
Dipol kurulumu ile Hindistan’da 57km,

RFD900, aşağıdaki standartlara uygun olacak şekilde tasarlanmıştır:
FCC Bölüm 15.247 (Frekans atlamalı ve dijital olarak modüle edilen amaçlı radyatörler)
AS / NZS 4268: 2012 (Radyo ekipman ve sistemleri – kısa menzilli cihazlar)
Modem, modemi kendi projelerine ve ürün prototiplerine entegre edecek sistem entegratörleri için tasarlanmıştır. Radyo vericileri için yerel düzenlemelere uyulmasından kullanıcı sorumludur.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x