HABERLER

Neden jump starter almalısınız ?

2.5kviews

İşte arabanızda her zaman jump starter bulundurmanız için beş neden.

Hiç bitmiş bir araba aküsü ile yolda kaldınız mı? Sinir bozucudur. Muhtemelen başka bir sürücünün arabanızı takviye kablolarıyla yeniden çalıştırmaya yardım etmesi için saatlerce beklemek zorunda kaldınız. Kimse gelmediyse, bir araba çekme servisini aramanız gerekti. Yoğun bir programınız varsa (çoğumuzun var), yolda zaman kaybetmek isteyeceğiniz en son şeydir. En son boşalmış bir araba aküsüyle uğraşmanızdan bu yana uzun zaman geçmiş olabilir. Arabanızı çalıştıramamak gününüzü mahvedebilir ve dost canlısı bir komşunun bir çift aktarma kablosu ve açık bir motor kaputu ile kurtarmaya gelmesi her zamankinden daha az olasıdır.

1- Aracınızı Jump Starter ile Anında Çalıştırın

Yukarıda söylediğimiz gibi, jump starter yada Akü Takviye cihzı, boşalmış bir akü için acil bir çözüm sunar. Tek yapmanız gereken marş motorunun iki kablosunu arabanıza ve aküsüne bağlamak, takviye marşını açmak ve ardından arabanızı normal şekilde çalıştırmak. Araç aküsü şarj cihazları da faydalı olabilir, ancak bunlar motoru doğrudan çalıştırmak yerine aküyü yavaşça doldurmak için tasarlanmıştır. Bu nedenle, hızlı bir düzeltmeye ihtiyacınız varsa, hızlı marş tam size göre – kullanımlar arasında şarj etmeyi unutmayın.

2- Taşınabilirlik ve Kolay Kullanım

Pil şarj cihazlarının aksine, jump starter modelleri genellikle oldukça küçük ve taşınabilirdir ve çoğu zaman günümüzün bazı büyük güç bankalarından çok daha büyük değildirler. Bazı modeller bir torpido gözüne kolayca sığar, ancak arabanızı çalıştırmak için ihtiyacınız olan tüm gücü sunar.

Kullanımları da çok kolaydır. Yapmanız gereken tek şey, Jum Starter ın kırmızı artı kelepçesini araç akünüzün artı kutbuna takmak, ardından siyah eksi kelepçeyi araçtaki sağlam, temiz ve ideal olarak boyanmamış bir metal parçasına bağlamak. Şimdi atlama marşını açın, ardından arabanızı normal şekilde çalıştırın.

Kelepçelerini çıkarın, arabayı kapatın ve işiniz bitti.

Genel bir kural olarak, daha büyük jump starter modelleri daha güçlüdür, daha fazla şarj tutar ve daha büyük motorlu araçları çalıştırabilir. Ayrıca, daha küçük modellere göre şarj başına daha fazla çalıştırma sağlayabilirler.

3- Jump Starter ile Telefon ve diğer Cihazları USB Şarj edin

Günümüzün Jump Starter modellerinin çoğu, akıllı telefonlar gibi cihazları şarj etmek için USB bağlantı noktalarına sahip taşınabilir güç bankaları gibi de çalışır. Henüz çok azı en yeni USB-C bağlantısını sunuyor, ancak USB-A sıradan bir bağlantı, başlatıcıyı tekrar şarj etmek için mini USB kullanılıyor.

Çok daha büyük olduğu kabul edilen bazı takviyeli marş motorlarında, normalde duvar prizine takacağınız aygıtlara güç sağlamak için prizler bile bulunur. Bu şekilde, arabanızı temizlemek için jet yıkayıcılar ve elektrikli süpürgeler gibi dış mekan ürünlerine güç sağlamak için atlama marşını kullanabilirsiniz. Bu daha büyük başlatıcıların USB kablosu yerine duvar prizi ile şarj edilmesi gerekir.

4- Jum Starter modelleri genellikle Bir İkaz Işığı Barındırır

Büyük ve küçük birçok atlama başlatıcı, entegre bir LED meşale ile birlikte gelir. Bu, her türlü nedenden dolayı kullanışlı olabilir, ancak özellikle arabanız gece çalışmıyorsa ve kaputun altını görmeniz gerekiyorsa.

Daha büyük atlama yolvericilerin meşaleleri, ne yaptığınızı görmenize yardımcı olmak için yere oturabilecekleri ve arabanıza doğru açılı olacak şekilde konumlandırılmıştır. Hatta bazıları daha iyi aydınlatma için bir çift meşale ile birlikte gelir.

5- DÜŞÜNDÜĞÜNÜZDEN DAHA UCUZ

Potansiyel olarak günü kurtarabilecek bir ürüne fiyat biçmek zordur, ancak hızlı başlangıçlar söz konusu olduğunda, çoğu şaşırtıcı derecede uygun fiyatlıdır. Aracınızın sahip olduğu motor boyutunu çalıştıracak kadar güçlü bir Jump Starter almayı unutmayın.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x