HEVC nedir? gokamera.com
AKSİYON KAMERALARHABERLERÜRÜN İNCELEME

HEVC nedir?

9.7kviews

GoPro Hero 6 Black aksiyon sahnesinde yerini ala dursun, profesyoneller yeni aksiyon kamerasının bütün özelliklerini didik didik araştırıyor ve teste tabi tutuyor. Biz de GoPro Hero 6 Black aksiyon kamerasının özelliklerini inceleyerek sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Bu yazımızda yeni GoPro’nun yeni işlemcisi GP1 ile rahat rahat kullandığı HEVC’e yakından bakarak “HEVC nedir ?” ve “HEVC neden önemlidir ?” konusunu inceleyeceğiz.

HEVC nedir?

Kısaca, HEVC; High Efficiency Video Coding diğer bir adıyla H.265 olarak bilinen video sıkıştırma programı sayesinde GoPro artık daha yüksek boyutlu video içerikleri kayıt edebiliyor. HEVC, GoPro kullanıcılarına 4K 60 fps ve 1080P 240 fps değerinde yüksek boyutlu görüntüleri video kameralarına kayıt etme deneyimi sunuyor. Bu yeni teknoloji Android 5.0 ve İOS 11 ve daha yeni sürümler ile desteklenen uygulamaları bulunduran tablet ve mobil cihazlarda destekleniyor. HEVC aynı zamanda kendi yapısı gereğince Windows® 10 ve MacOS® High Sierra desteğine de sahip. Aşağıda yeni GoPro Hero 6 Black kameranıza ait HEVC modunun özelliklerini bulabilirsiniz.

HEVC modu ve GoPro desteği

HEVC video ayarlarını hazırlarken yeni GoPro kameranız size uyumlu cihazlarınızda HEVC desteği olup olmadığının bilgisini verecektir. Aynı zamanda GoPro App ve Quick masa üstü uygulaması da bu uyarıyı ekrana yansıtacaktır.

Hangi cihazlar HEVC ile uyumludur?

GoPro Hero 6 ile birlikte yeni nesil video sıkıştırma standartları getiren HEVC bu alanda aksiyon kamerası üreticisi ile birlikte önderliğini sürdürmeye devam edecek. HEVC modu desteği bulunduran cihazlar ile ilgili olarak yakında daha geniş bir rehber de yayınlayacağız.