HABERLER

GoPro mu Kayak + Snowboard Kamerası Olarak Nasıl Kullanırım

119views

GoPro aksiyon kameraları en çok sörf merkezli başlangıç hikayeleriyle tanınırken, kurucu aynı zamanda hevesli bir kayakçıdır; özellikle de genel merkez Lake Tahoe, Kaliforniya’dan kısa bir sürüş mesafesinde olduğundan, çalışanların çoğu da öyle. Yani GoPro kayak veya snowboard yapmak istiyorsanız iyi bir arkadaşsınız. Sonuçta bunun için var!

Kar Sporları için En İyi GoPro Kamera Hangisidir?

GoPro zorlu koşullara dayanmak ve zorlu koşullara göğüs germek için tasarlandı; bu nedenle iş bu aksiyon kameralarından biriyle kayak yaparken yanılgıya düşmeniz mümkün değil.

En yeni HERO12 Black kamera, en net görüntü kalitesini ve harika yerleşik HyperSmooth 6.0 video sabitlemeyi elde etmesi açısından olağanüstüdür; ancak gerçekten yaratıcı olmak istiyorsanız GoPro MAX’ı şiddetle öneririz. 360° modu, çekimlerinizi daha sonra GoPro Quik uygulamasında yeniden çerçevelemeniz için tonlarca harika seçenek sunar; bunlardan en önemlisi, selfie çubuğunun kaybolmasını sağlayabilirsiniz!

Aksiyon kamerasıyla karda video kaydetmeye yönelik ipuçları

Elbette kış sporları sırasında kardaki tüm hareketlerinizi kaydetmek istersiniz. Neyse ki aksiyon kameraları bunun için yapıldı. Bu kameralar suya ve darbeye dayanıklıdır ve bunları her şeye monte edebilirsiniz. Bu şekilde, ister snowboardda ister kayakta olun, son derece keskin görüntüler elde edeceğiniz garanti edilir. Bu sayfada unutulmaz bir kış sporları videosu hazırlamanıza yardımcı olacak bazı ipuçları bulacaksınız.

  1. İpucu: yaratıcı olun
    Ne tür çekimlerden hoşlandığınızı görmek için farklı montaj setlerini deneyin. Örneğin, dağdan aşağı kayarken muhteşem görüntüler elde etmek için kameranızı bir snowboard’a monte edin. Veya bir gidon montajıyla kayak batonuza takın. Bir gösteri sırasında aksiyon kameranızın üzerine düşme konusunda endişelenmeyin çünkü dayak yiyebilirler.
  2. İpucu: Çekiminizdeki çeşitlilik
    Değişiklik olsun diye, otobüs yolculuğundaki heyecanın, beyaz çevrenin ve kayak sonrası barın güzel fotoğraflarını da çekebilirsiniz. Ağır çekim çekim (saniyede 120 kareden başlayarak) ile normal hız (saniyede 25 ila 30 kare) arasında değişiklik gösterir. Bu şekilde videonuzun izlenmesi daha ilgi çekici hale gelir
  3. İpucu: Snowboardunuzu veya kayaklarınızı dikkate alın
    Snowboardçu musunuz yoksa kayakçı mı? Gövdeniz vücudunuzun en sabit kısmı olduğundan göğüs montajı, kayak yaparken güzel ve sabit görüntüler oluşturur. Bu montaj parçası snowboard yaparken daha az kullanışlıdır çünkü sadece yanınızdaki insanları kaydedersiniz. Bu durumda kaskınıza veya tahtanıza bir montaj kiti tercih etmeniz daha iyi olur.
  4. İpucu: kısa klipler oluşturun
    Kış sporlarından döndüğünüzde genellikle çok sayıda çekime sahip olursunuz. Tüm malzemeleri kullanmanın bir anlamı yok. Videonuzu kısa tutun çünkü çoğu insan 2-3 dakika sonra dikkatini kaybeder. Sürekli kayıt yapmayın, güzel ve özel anlarınızda aksiyon kameranızı açın. Bu şekilde piliniz daha uzun süre dayanır ve çekimlerinizi düzenlemek daha az zaman alır.
  5. İpucu: Düzenleme sırasında müzik kullanın
    İzleyicilerinizin dikkatini çekmek için kısa klipler kullanın. Normal kare hızı ve ağır çekim çekim arasında geçiş yapın. Bu harika atlama, ağır çekimde daha iyi görünüyor, ancak bu uzun inişi biraz daha hızlı oynayabilirsiniz. Kişisel bir dokunuş için aksiyon anlarınızı atmosferik görüntülerle çeşitlendirin. Videonuzun altına eşleşen bir müzik koyun. İyi bir film müziği videonuza biraz daha fazla katkı sağlar ve izleyicilerinizin dikkatini çeker.

GoPro Kayak + Snowboard için En İyi Kamera Montaj Parçaları ve Açıları Nelerdir?

GoPro’nuzun montajıyla ilgili hiçbir kural yoktur. Eğer onu monte etmenin size başka kimsenin ulaşamayacağı bir şans verecek çok yeni bir yolu bulursanız, devam edin! Yine de başlayabileceğiniz birkaç yaygın kamera montajı vardır:

Kask Ön + Yan Montajı – Harika POV çekimleri için kask ön + yan montajını veya havalandırmalı kayış montajını kullanarak GoPro’yu kaskınıza monte edin.
Chesty (Kamera Gövdesi Montajı) – GoPro’yu göğsünüze monte etmek ellerinizi ve batonlarınızı kayak yaparken çekime dahil eder, ancak yana baktığınız için snowboardda bu biraz tuhaftır.
El + Bilek Kayışı – Süper hızlı görünen yere yakın bir çekim için kamerayı kayak botunuza monte edin. Snowboard yaparken botun yan tarafını kullanın. Ters temel ve dağın manzarasını görüyorsunuz.
3 Yollu 2.0 (Kamera Tutacağı / Kol / Tripod) – 3 Yollu 2.0 gibi çubuk tarzı bir montaj parçası taşıyarak kafa kafaya hastalanabilir veya atışları takip edebilirsiniz. 360 modunda, kamerayı direk ile doğrudan açıya getirin ve işte, kaybolan çubuk!

PROFESYONELLER İÇİN İPUCU: Kayda/kayağa başlamadan önce karenizi gerçek zamanlı olarak kontrol etmek için GoPro Quik Düzenleme Uygulamasını kullanın.

GoPro Kar İçin En İyi Kamera Ayarları Nelerdir?

Kar çekimi kamera ayarlarını deneyebilirsiniz. İşte size harika görüntüler sunacak bazı başlangıç noktaları:

Mod: Video Modu
Çözünürlük: HERO kameralar için SuperView veya MAX için Max SuperView ile 1440
Kare Hızı: 60 fps (yavaş çekimler için 120 fps)

Bu temel ayarlar çoğu durumda işe yarayacaktır. Hava kapalıysa EV kompozisyonunu veya ISO ayarlarını biraz değiştirmeniz gerekebilir. HERO12 Black kullanıyorsanız 2,7K veya 4K çözünürlüğü deneyebilirsiniz, ancak alanınız hızla tükenebilir ve çoğu izleyici, uzun metrajlı filmler yayınlamadığınız sürece zaten 4K’yı yeniden üretemez.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x