HABERLER

GoPro Hero 10 Black Resmi Olarak Duyuruldu

1.7kviews

Bu ayın başlarında sızdırıldıktan sonra GoPro Hero 10 Black resmi olarak duyuruldu. GoPro için zor bir zamandı Hero 9 mükemmel bir aksiyon kamerasıydı, ancak cihaz pandeminin ve kısıtlı seyahatin ortasında piyasaya çıktığından, özellik setini test etmek için çok az zaman oldu. Detayları incelemeye başlayalım.

GoPro Hero 10 Black Teknik Özellikler ve Özellikler

Tasarım

GoPro Hero 10’un özellik listesinde yapılan değişikliklerle karşılaştırıldığında, bu yılki aksiyon kamerasını öncekinden değiştirmek için tasarım cephesinde çok az şey yapıldı. Ön ve arka yarış ekranları, armatürleri ve diğer aksesuarları cihazın altına monte etmek için kullanılan katlanır parmaklar gibi öncekiyle aynı özelliklere sahip. kameranın kendisi Hero 9 ile aynı boyutlarda, yani bir medya modunuz veya Hero 9’a özgü bir aksesuarınız varsa, muhtemelen yeni modelle gayet iyi çalışacaktır. Aslında, geçen yılki model ile Hero 10 arasındaki tek görünür fark 10 numara ve metin markasının rengi  artık gri yerine GoPro mavisi.

Özellikleri

GoPro Hero 9 , çözünürlükte bir artışı yeteneklerinin ana odak noktası haline getirirken , bu, Hero 10 için kare hızı lehine bir arka koltuk aldı. GoPro Hero 10 Black artık saniyede 120 kareye kadar 4K görüntü kaydedebilir, ve 240 fps’de 2,7K, bugüne kadarki herhangi bir GoPro kameranın en akıcı görüntüsünü üretmesini sağlıyor.

Üst düzey çözünürlük 5K’dan 5.3K’ya biraz artırıldı, ancak bu mod artık 60 fps video kaydına izin verirken, Hero 9’da 5K 30 fps’de sınırlı. Tüm bunlar, GoPro Hero 10’un içinde bulunan ve aynı zamanda kameranın hareketsiz görüntü işlevselliği üzerinde de etkisi olan yeni GP2 işlemcisi sayesinde mümkün oluyor.

Güncellenmiş bir 23MP fotoğraf çözünürlüğü, Hero 10’un 20MP’de zirveye ulaşan Hero 9’dan daha ayrıntılı çekimler yapmasına izin vermelidir. Muhtemelen vloggerlar ve film yapımcıları için en büyük çekiciliğe sahip olacak şey, zaten sınıfının en iyisi olan stabilizasyonun yine HyperSmooth 4.0’a yükseltilmiş olmasıdır. GoPro, bu güncellemenin “herhangi bir kamerada gördüğünüz en pürüzsüz sarsıntısız videoyu” üreteceğini iddia ediyor.

Görüntü Kalitesi

Hero 9, 16:9’da 5K/30fps’de veya 4:3’te 4K/30’da zirveye ulaştı. Ancak Hero 10, 16:9’da çekim yaparken 5,3K/30fps veya 4:3’te 4K/60 ve 5,3K/60 ile oldukça önemli bir artış sunuyor. Bu, hem 16:9 hem de 4:3 en boy oranları için çok daha fazla alana sahip olduğunuz anlamına gelir. Ve 4:3’ün, aksiyon dünyasının bir parçası olan POV çekimleri için harika olduğu göz önüne alındığında, bu videolarınız için iyi bir haber.

Doğal olarak oynatabileceğiniz çok fazla bir şey olmadığı için neden 5.3K video isteyebileceğinizi merak etmek kolaydır. Ancak daha fazla piksel asla kötü bir şey değildir ve daha sonra bir şeyi daha “geleneksel” bir çözünürlüğe küçültebilir veya kaliteden ödün vermeden 4K’ya kırpabilirsiniz. Artık bir GoPro için bir ilk olan 4:3 en boy oranında 4K’da (60 fps) ağır çekime yakın bir şeye bile sahipsiniz. 

Daha Fazla Çerçeve

GP2 yerleşik olarak, 4K video artık 120 fps’de mevcut ve Hero 10’a UHD’de ilk kez saygın bir ağır çekim modu veriyor. Geçen yılki kamera 4K’da 60 fps’ye kadar çıkabiliyordu, ancak 2X, lazer dönüşlerinizi tüm ihtişamıyla sergilemek için gerçekten yeterli değil . Bu yüksek çözünürlükteki yeni 4X ağır çekim, gerçekten en iyi hareketlerinizi gösterecek. Yeni 120 fps modu, GoPro’nun “lensler” olarak adlandırdığı neredeyse tüm görüş alanı seçenekleriyle, 60 fps’de öne çıkan SuperView çubuğuyla kullanılabilir. 2.7K ayrıca 120 fps’den 240’a kadar bir artış elde eder.

Ön Ekran

Hero 10,  geçen yılkiyle aynı boyutta, ancak kare hızında küçük bir artış var – 20 fps’den 30’a çıkmış durumda. Hidrofobik bir kaplamaya sahip. GoPronuzu suda kullandıysanız çekimlerinizi mahveden lens üzerindeki damlacıklar olduğunu bilirisiniz. Hero 10 su geçirmez olarak nitelendiriliyor fakat  suya girdiğinde çok büyük su damlacıklarından görüntüyü bulanıklaştırmayacağı onun yerine daha küçük damlacıklarla olabilecek en iyi görüntü sunacağını fikrideyiz. 

 

GoPro Hero 10 Black Kutu İçeriği 

 

GoPro Hero 10 Fiyat 

Yurtdışı fiyatı 499$’dan satışa sunulmuştur. Stok takibi yapmak ve satın almak için OYUNCAKHOBİ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.



 Devrim niteliğindeki yeni GP2 işlemcisi



 5.3K60, 4K120, 2.7K240 (8X ağır çekim)



 Sağlam ,10 Metreye kadar su geçirmez



 HyperSmooth 4.0, kamera içi ufuk sabitleme ile



 23MP görüntüler, RAW formatı, Super Photo, + HDR



 Gelişmiş dokunmatik kontrol



 Buluta otomatik yükleme



 1080p’de canlı yayın, şimdi HyperSmooth 4.0 ile



 Gelişmiş düşük ışık performansı



 TimeWarp ile stabilize hızlandırılmış video



 GoPro Media Mod ürünleri ile uyumlu (HERO 9)



 Hidrofobik olan yeni çıkarılabilir lens kapağı + parlama/ışık kırılmaları ile mücadele eder



 Web Kamerası Modu

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x