HABERLER

GOPRO DOME PORT NASIL KULLANILIR? – En İyi GoPro Dome Portlar

127views

GoPro dome port aradığınız veya yeni bir tane satın aldığınız için buradasınız. Harika GoPro dome bölünmüş fotoğraflar oluşturmak için düşünmeniz gereken birçok önemli şey var. En iyi GoPro sualtı dome portunun hangisi olduğunu öğrenmek için biraz araştırma yaptıktan sonra GoPro Hero ve GoPro Dome’umuzla suda pratik yapmaya başladık. GoPro kubbe fotoğrafçılığı, seyahat fotoğraflarımızı ve videolarımızı çekmenin çok benzersiz bir yoludur. GoPro su kubbesini iyi bir şekilde kullanmak yalnızca en iyi GoPro kubbesi değil, daha çok pratik yapmaktır.

GoPro kamera için kubbenin yanı sıra Dijital kameralar için de kubbe lensleriniz vardır. Bir GoPro satın almadan önce, Dijital Kameramız için kubbe lensli bir su altı kılıfı almayı düşündük. Ancak 2500 dolarlık bir kameranın suda hasar görme riski nedeniyle bizim için en iyi yol bir su altı GoPro kamerası ve bir kubbe satın almaktı. O zamanlar GoPro Hero 6’yı satın almıştık. Artık GoPro Hero 10’a sahipsiniz. Şu anda yeni bir GoPro’ya ihtiyacınız varsa GoPro Hero 12, 10, 9 veya Hero 8 black’i satın almanızı öneririz. Bu modeller aşırı pürüzsüzlük nedeniyle muhteşem video sabitleme özelliğine sahiptir. GoPro dome’unuzla video çekerken bu büyük bir artı olacaktır. Ancak bu makalede bahsedilen tüm kubbelerin GoPro HERO10 veya HERO9 kameralarla uyumlu olmadığını unutmayın.

Bu blogda öncelikle en iyi GoPro kubbelerinin hangileri olduğunu öğreneceksiniz. Ayrıca, GoPro dome fotoğrafçılığınızı geliştirmek ve harika bölünmüş fotoğraflar çekmek için GoPro dome bağlantı noktasını nasıl kullanacağınızı da açıklayacağız.

En İyi GoPro Dome Port – Telesin GoPro Domeport

Bu kubbe, Amazon’daki 1 numaralı GoPro kubbe bağlantı noktasıdır. 49 $ fiyatı PolarPro’dan 10 $ daha fazla. Aynı zamanda bir kavrama ile birlikte gelir. Bu kavrama, fotoğraf çekmeyi daha kolay hale getiren bir tetik içerir.

Bu Gopro Dome Port’un en iyi özellikleri şunlardır:

  • GoPro Hero 5 – 12 için tasarlandı.
  • Size yüksek görünürlük sunmak ve su üstü/su altı canlı görüntüler yakalamak için kaliteli PC+Akrilik, yüksek şeffaf malzemeden üretilmiştir. Yeni versiyon el tipi yüzer tutma yeri, yumuşak el hissi için kauçukla kaplanmıştır.
  • Sızıntı riskini önlemek için hepsi bir arada polikarbonat GoPro eklentisi ve Kamera için su geçirmez Muhafaza tasarımı.
  • Yumuşak kadife bir çanta, plastik anahtar, temizlik bezi, vidalar, tabanca tetiği, kayan tutma yeri ve el kayışıyla birlikte gelen Kubbe Bağlantı Noktası Kapak Kiti dahildir.

Fiyat-kalite göz önüne alındığında kesinlikle kötü de değil. Büyük bir artı, GoPro’nun yeni model sürümlerine ayak uydurabilecek gibi görünüyorlar.

GoPro Dome Port ile Bölünmüş Fotoğraflar Nasıl Çekilir

Yepyeni Dome bağlantı noktanızla çalışmaya başlayalım! Gopro Dome bağlantı noktasıyla çekilmiş, çevrimiçi olarak harika bölünmüş fotoğraflar görmüş olmalısınız. Bizim için güzel bölünmüş fotoğraflar çekmek birkaç kez sürdü. Her şeyde olduğu gibi bunda da gerçekten iyi olabilmek için tekrar tekrar pratik yapmanız gerekir. Ancak sonraki ipuçlarını uyguladığınızda kısa sürede harika fotoğraflar çekeceğinize eminiz!

İPUCU 1: Kubbenizi yeşil sabunla ön işleme tabi tutun

GoPro dome’unuzla bölünmüş fotoğraf çekerken kubbenin bir yarısı suyun içinde, diğer yarısı da suyun üstündedir. Bunu bilerek suyun üst kısmındaki yarıya su damlamasını önlemek çok zor olacaktır. Ve kubbenizde damlalar bulunan bölünmüş fotoğraflar çektiğinizde, özellikle damla nesnenizin önünde olduğunda, bu iyi görünmeyecektir. Kubbenizi yeşil sabunla ön işleme tabi tutmak damlaların kubbeden daha hızlı kaymasına yardımcı olacaktır. Ayrıca içeriye su girdiğinde kubbenin buğulanmasını önleyecektir. Elbette kubbede sızıntı olmamalıdır, ancak bazen GoPro’nuzu kubbeye takarken içeriye bir miktar su gelebilir.

Bu yüzden biraz yeşil sabunla kuru ve temiz (tercih edilen) bir akrilik bez alın. Bunu camın üzerine yavaşça silin ve cam tekrar berrak ve parlak hale gelinceye kadar silmeye devam edin. Bu işi yapmalı! Bunun için en iyi zamanlama, onunla çekime gitmek üzere kubbenizi paketlemeden öncedir. Bu, fazladan eşya getirmekten tasarruf etmenizi sağlar, bunun bir sorun olmadığını düşünmüyorsanız, yeşil sabun ve bezi yanınıza alın.

Muhafazanızın mercek elemanı için özel olarak üretilmiş, ilk su damlacığı önleyici olan özel bir su damlacığı önleyici jel sunar. Bu jeli kullanmak, dome lensinizde çekiminizi bozabilecek su damlacıklarının oluşmasını önler.

İPUCU 2: GoPro’nuza bir ND veya kırmızı filtre takın

Bir ND filtresine (setine) veya kırmızı filtreye yatırım yapmak kesinlikle profesyonel görünümlü bölünmüş fotoğraflar oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Örneğin, GoPro HERO12 için PolarPro Kırmızı Filtre, su altı çekimlerinizin renklerini düzelterek rengin gerçekte olması gerektiği gibi olmasını sağlar. Kırmızı Filtre, tropik veya mavi sularda 15 ila 75 fit derinlikte çekim yapmak için tasarlanmış, doğru renk düzeltmesi sağlayan tescilli bir kırmızı renk formülü kullanır. Bu sayede mavi, yeşil ve sığ sularda canlı renkler yakalayabilirsiniz.

GoPro dome bağlantı noktanızla çok sayıda video çekmeyi planladığınızda, bir noktada bazı ND filtreleri satın almaktan kaçınmayacaksınız. Bu konuya dalmadan önce ND filtreleri nelerdir? ND filtre ise içinden geçen ışık miktarını azaltan özel bir cam filtredir. Bu nedenle GoPro kamera sensörünüze ne kadar ışık gireceğini belirler. Bunları bir sayıyla gösterilen farklı güçlerde alırsınız. Örneğin PolarPro’nun SHUTTER COLLECTION – CINEMA SERIES serisini kullanıyoruz. ND8, ND16 ve ND32 güçlerine sahiptirler

Peki bunun video çekmeyle ne alakası var? Fotoğraf çekmenin aksine, video çekerken enstantane hızınız her zaman çektiğiniz kare hızının iki katı olmalıdır. Örneğin 25 fps çekim yaparken enstantane hızınızın 1/50 olması gerekir. Görüntünüzün aşırı pozlanması durumunda, deklanşör hızını yükselterek görüntüyü koyulaştırabilirsiniz. Ancak bunu video çekerken yapamazsınız, dolayısıyla görüntüyü doğru pozlamaya kadar koyulaştırmak için bir ND filtresine ihtiyacınız olacaktır.

İPUCU 3: Öğle saatlerinde çekim yapın ve asla doğrudan güneş altında çekim yapmayın

GoPro’nuzla çekim yapmak için en iyi gündüz vakti, güneşin gökyüzünde en yüksekte olduğu öğle vaktidir. Ayrıca asla doğrudan güneşe ateş etmeyin, çünkü bu, görüntünüzü bozacak işaret fişeklerine neden olacaktır. Güneş arkanızdayken renkler daha iyi görünecek ve görüntünüzdeki ışık daha dengeli olacaktır. Ayrıca doğrudan güneş altında çekim yapmak kubbenizin camındaki her küçük çizik veya kiri ortaya çıkaracaktır.

İPUCU 4: GoPro’nuzla seri fotoğraflarda bölünmüş fotoğraflar çekin

Bu gerçekten önemli bir ipucu çünkü sudayken fotoğraf çekmenin çok zor olacağını göreceksiniz. Kendinizi suyun üstünde tutmanın yanı sıra su ve nesneniz de sürekli hareket edecektir. Buna ek olarak GoPro, deklanşöre basıldığında en hızlı tepki veren kamera değildir. Her ne kadar GoPro Hero 6 ile olan deneyimimiz bu olsa da, belki de bu arada yeni modellerle geliştirilebilir. Seri çekim modunda çekim yapmak kesinlikle hayatınızı kolaylaştıracak çünkü deklanşöre bir kez bastığınızda GoPro’nuz art arda birkaç fotoğraf çekecektir. Bu, doğru zamanda fotoğraf çekme şansınızı oldukça artıracaktır.

İPUCU 5: Bölünmüş fotoğraflarınızı dalgalarla çekin

Görüntünüze hareket katmak için, bölünmüş fotoğraflarınızı dalgalar varken çektiğinizde harika görünür. Mükemmel bir çekim yapmak kesinlikle daha zor olacaktır ancak bunu yaptığınızda çok daha ilginç görünecektir. Suyun varlığını vurgular ve bu, GoPro kubbeli bölünmüş fotoğraflarıyla gerçekten elde etmek istediğiniz bir şeydir. Video çekerken, özellikle ağır çekimde çekim yaptığınızda dalgalar daha da muhteşem görünür.

Havuzda çekim yaparken, kendi dalgalarınızı yaratmayı veya bir arkadaşınızın yardımıyla deneyebilirsiniz.

İPUCU 6: Görüntünüzde ilginç bir konu yakalayın

Bölünmüş fotoğraflarınızın gerçekten öne çıkmasını sağlamak için onları sıkıcı göstermemek çok önemlidir. İlgi çekici bir konuyu çerçevenizde yakalayarak ilginç bir görüntü oluşturabileceğiniz gibi, yukarıda da su altında da ilginç bir görüntü oluşturabilirsiniz.

Su altında seçebileceğiniz konular; bir insan, balık, deniz yıldızı (bunları asla elinize almayın), denizanası, bir su bitkisi, güzel bir kayadır. Suyun üstü için bir tekne, jet ski, sahil şeridindeki palmiye ağaçları, güzel bir villa veya bir insan gibi konuları seçebilirsiniz. Bu konuda yaratıcı olun ama aynı zamanda dikkatinizi çok fazla dağıtmadan görüntünüzü temiz tutmaya çalışın.

İPUCU 7: GoPro’nuzla geniş modda bölünmüş fotoğraflar çekin

Bölünmüş fotoğraflar çekerken genişlik açısından çerçevenizde mümkün olduğunca çok şey yakalamak istersiniz. Görüntünüzü her zaman sonradan düzenleme sırasında kırpabilirsiniz; böylece bunu aklınızda tutarak kendinize daha fazla olanak tanırsınız. Ayrıca bu ayar nedeniyle görüntü daha bozuk görünüyor ve bu da hoş bir görüntü yaratıyor.

İPUCU 8: GoPro dome port tatlı ve temiz suyla yıkayın

GoPro dome bağlantı noktanızı korumak için kullandıktan sonra yıkamanızı öneririz. Çoğu zaman tuzlu suya veya yüzme havuzuna götürürsünüz. Bu tür sular bir süre sonra GoPro dome’unuzu bozabilir. Yalnızca birkaç dakikanızı alır ancak GoPro dome’unuza çok daha uzun bir kullanım ömrü sağlar!

Yıkayıp kuruttuktan sonra GoPro dome’unuzu güvenli bir yerde saklayın ve yumuşak koruma kılıfıyla örtün. Bu kapak GoPro dome’unuzla birlikte gelir ve çizilmelere ve kirlenmeye karşı koruma sağlar.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x