CoronaVirüs
Bilinmesi GerekenlerDRONEHABERLER

Fransız Polisi CoronaVirüs Mücadelesinde Drone Kullanıyor

1.4kviews

Çin ve İspanya’dan sonra , Fransız polisi de insanları Coronavirüs tehlikeleri hakkında bilgilendirmek ve güvenli bir mesafeyi korumalarını için dronları kullanıyor .

Yeni fotoğraflar gerçekten bu durumda hoparlörlü bir DJI Mavic 2 Enterprise‘ın kullanıldığını doğruladı. Drone-06 , drone operasyonunda yer aldı.

CoronaVirüs

CoronaVirüs Önlemleri

2019 yılının Aralık ayında, Çin’de birdenbire sebebi açıklanamayan zatürre olguları ortaya çıkmaya başladı. Yapılan araştırmalar, bu zatürre vakalarının daha önceden tanımlanmamış yeni bir tip coronavirüs (coronavirus) olduğunu ortaya çıkardı. Virüsün bu formuna, 2019 yılında ortaya çıktığı için, Coronavirus 2019 yani COVID-19 denildi. Coronavirüs aslında, hayvanlarda bolca rastlanan bir virüstür. Son zamanlarda hastalığa neden olan virüsün kaynağının, ise Çin’in Wuhan kentinde bulunan Huanan deniz ürünleri pazarı olduğu düşünülmektedir. Önce hayvandan insana bulaşan virüsün insandan insana da yayılabildiği zamanla anlaşılmıştır. 

Coronavirüsü tam olarak insandan insana bulaşma yolunun moleküler mekanizması şu anda çözülmüş olmasa da, genel olarak solunum yolları hastalıklarının bulaşma prensibi benzerdir. Solunum yolları hastalıkları, damlacık saçılması ile yayılır. Bu yayılma türünde, hasta bir insan öksürdüğünde ya da hapşırdığında etrafında bulunan kişiler, bu mikroba maruz kalmış olur. Bir başka bulaşma yolu ise, damlacık ile kirlenen bir nesneyi kullanma sonucunda oluşur. CoronaVirüs yakın temas ile çok hızlı bir şekilde bulaşma ve yayılma eğilimi göstermektedir. Bu sebeple toplumların sosyal mesafelerini korumaları için evde kalmaları önem arz etmektedir. Bu bağlamda devletler vatandaşlarına çeşitli kanallar ile bazı çağrıalrda bulunuyor.

Drone İle Mücadele

Fransa Nice’teki  ıssız plajlara çıkacak olsanız bile yukarıdan sizi bir drone uyarıyor. Fransız polisi, halka “Coronavirüs emirleri vermek için“ insanlar arasında en az bir metre (3 fit) güvenli bir mesafede durun ”gibi çağrılarla drone kullanmaya başladı.

Nice polisi, halkı virüs hakkında uyarmak için yerel bir drone operatörü ile ortaklık kurdu. Polis yakındaki Cannes kasabasında ikinci bir dron kullanmak üzereyken, insanları drone ile uyarmak etkili oldu.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x