HABERLER

FAA, drone’lar için yeni Remote ID kuralı yayınladı

3kviews

Beklendiği gibi FAA, insansız hava araçları ve İnsanların Üzerindeki Operasyonlar için nihai Uzaktan Kimlik kuralını yayınladı. FAA’ya kayıtlı tüm drone’lar ve Part 107 kapsamında ticari çalışmaya dahil olan tüm 250 gram altı insansız hava araçları, gelecekte kimliklerini iletme yeteneğine sahip olmalıdır.

Son birkaç yıldır drone alanında Remote ID hakkında çok fazla konuşma yapıldı. Konsept oldukça basit: “ Drone’ların havacılık otoriteleri ve kolluk kuvvetleri tarafından erişilebilen bir tür kimlik aktarmasını sağlayın – bunu bir plaka olarak düşünün -. Amaç, hava sahasını insanlı uçaklar için güvenli tutmaktan sorumlu olanların dronların nerede olduğunu bilmelerini sağlayarak hava sahasını güvende tutmaktır. Ayrıca, birinin yasadışı olarak uçtuğu durumlarda başka bir araç sunar.

Hadi daha yakından bakalım.

Yönetici Özeti

Dilde çok fazla bilgi ve hukuk dili var. Hepsini gözden geçirmek isterseniz, Uzaktan Kimlik Son Kuralını burada bulabilirsiniz .

Ancak işleri daha basit hale getirmek için FAA’nın Yönetici özetini aşağıya yapıştıracağız. Burada hem pilotlar hem de üreticiler için birçok çıkarım var.

İşte Özet, kelimesi:

Yönetici Özeti İnsansız Hava Araçlarının Uzaktan Tanımlanmasına İlişkin
Nihai Kural
(Bölüm 89) 28 Aralık 2020

İnsansız Hava Aracının Uzaktan Tanımlanması Nihai Kuralı, İnsansız Hava Aracının (UA) Ulusal Hava Sahası Sistemine daha fazla entegrasyonuna yönelik bir sonraki adımdır. En basit haliyle, uzaktan tanımlama, UA için bir “dijital plaka” olarak tanımlanabilir. Uzak Kimlik, Ulusal Hava Sahası Sistemindeki UA operasyonları ile ilgili havacılık güvenliği ve güvenlik sorunlarını ele almak için gereklidir ve daha karmaşık UA operasyonlarına güvenli bir şekilde izin vermeye yönelik temel bir yapı taşıdır.

Nihai kural, Federal Düzenlemeler Kanununun Başlık 14’ünde yeni bir Bölüm 89 oluşturur. Nihai kural Federal Sicil Dairesine gönderildi ve Federal Sicilde yayınlandığı tarihten 60 gün sonra yürürlüğe girecek. Ocak 2021’de yayınlanması bekleniyor. Uyumluluk zaman dilimleri ve başlıca hükümler aşağıda özetlenmiştir.

Çalışma Kuralları

Son kurala göre, kayıt olması gereken tüm UA’lar uzaktan tanımlanmalıdır ve operatörlerin bu gereksinimi karşılamak için üç seçeneği (aşağıda açıklanmıştır) vardır. 0,55 lb veya daha az ağırlığa sahip UA için, uzaktan kimlik tespiti yalnızca UA, bölüm 107 gibi kayıt gerektiren kurallar altında çalıştırılıyorsa gereklidir. İşletim kuralları, kuralın yürürlüğe girdiği tarihten 30 ay sonra yürürlüğe girer.

1. Standart Remote ID İnsansız Hava Aracı:

  • Uzaktan kimlik mesajlarını doğrudan UA’dan radyo frekansı yayını (muhtemelen Wi-Fi veya Bluetooth teknolojisi) aracılığıyla yayınlar ve yayın, mevcut kişisel kablosuz cihazlarla uyumlu olacaktır.
  • Standart Uzak Kimlik mesajı şunları içerir: UA Kimliği (UA’nın seri numarası veya oturum kimliği), UA’nın enlem / boylamı, yüksekliği ve hızı; ControlStation’ın enlem / boylam ve rakımı; acil durum; ve zaman işareti.
  • Uzaktan Kimlik mesajı, yayın menzilindeki çoğu kişisel kablosuz cihaz tarafından kullanılabilir olacaktır; ancak, seri numarası veya oturum kimliğinin kayıt veri tabanı ile ilişkilendirilmesi FAA ile sınırlı olacak ve talep üzerine yetkili kolluk kuvvetleri ve ulusal güvenlik personeline sağlanabilir.
  • Her bir UA, yayının alınabildiği menzili maksimize edecek şekilde tasarlanması gerektiğinden, uzak ID yayınının menzili değişebilir.
  1. UA w / Remote ID Yayın Modülü:
    • Yayın Modülü, insansız bir hava taşıtına takılı veya hava taşıtına entegre edilmiş ayrı bir cihaz olabilir.
    • Mevcut UA için güçlendirme sağlar ve Yayın Modülü seri numarası, insansız hava taşıtı için kayıt kaydına girilmelidir.
    • Yayın Modülü Uzaktan Kimlik mesajı şunları içerir: modülün seri numarası, UA’nın enlem / boylamı, rakımı ve hızı; Kalkış yerinin enlem / boylam ve rakımı ve zaman işareti.
    • Bir Yayın Modülü ile uzaktan tanımlama yapan UA, her zaman görsel görüş hattı dahilinde çalıştırılmalıdır.
    • Radyo frekansı üzerinden yayın yapmak için Yayın Modülü (muhtemelen Wi-Fi veya Bluetooth teknolojisi).
    • Kişisel kablosuz cihazlarla uyumluluk ve Standard Remote ID UA’ya benzer Remote ID Broadcast Modu mesajı menzili (yukarıya bakın).
  2. FAA Tarafından Tanınan Tanımlama Alanları (FRIA):
    • FAA tarafından tanınan ve Uzaktan Kimliğe sahip olmayan insansız uçakların uçmasına izin verilen coğrafi alanlar.
    • Bir FRIA kurulması için başvuruda bulunmaya uygun kuruluşlar şunları içerir: Yönetici tarafından tanınan toplum temelli kuruluşlar, ilk ve orta öğretim kurumları, ticaret okulları, kolejler ve üniversiteler.
    • Görsel görüş alanı içinde ve yalnızca FRIA sınırları içinde çalışmalıdır.
    • FAA, kuralın yürürlüğe girdiği tarihten 18 ay sonra FRIA’lara yönelik başvuruları kabul etmeye başlayacak ve başvurular bundan sonra herhangi bir zamanda sunulabilir.
    • FRIA yetkileri 48 ay süreyle geçerli olacaktır, yenilenebilir ve güvenlik veya güvenlik nedenleriyle FAA tarafından sonlandırılabilir. Üreticiler İçin Tasarım ve Üretim Kuralları
    • Çoğu insansız hava aracı, Standart Remote ID İnsansız Hava Aracı olarak üretilmeli ve kuralın yürürlüğe girdiği tarihten 18 ay sonra bu kuralın gerekliliklerini karşılamalıdır.
    • Uzaktan Kimlik Yayın modülleri, kullanılmadan önce kuralın gereksinimlerini karşılayacak şekilde üretilmelidir.
    • Nihai kural, belirli bir araç veya süreç oluşturmadan uzaktan tanımlama için istenen sonuçları, hedefleri ve sonuçları açıklayan minimum performans gereksinimlerini belirler.
    • Standart bir UA veya yayın modülü tasarlayan veya üreten bir kişi, UA veya yayın modülünün, FAA tarafından kabul edilen bir uygunluk yöntemini izleyerek kuralın performans gereksinimlerini karşıladığını göstermelidir.
    • Kural uyarınca, herkes bir uyum aracı yaratabilir. Bununla birlikte, FAA, herhangi bir standart uzaktan tanıma UA veya uzaktan tanımlama yayın modülünün tasarımı veya üretimi için kullanılmadan önce bu uygunluk araçlarını kabul etmelidir.
    • FAA, konsensüs standartları kuruluşlarını uyum araçları geliştirmeye ve kabul için FAA’ya sunmaya teşvik eder.
    • Standart Remote ID UA Performans Gereksinimleriyle İlgili Önemli Noktalar:

o UA kendi kendini test etmelidir, böylece Remote ID çalışmıyorsa UA kalkış yapamaz

o Uzak Kimlik, operatör tarafından devre dışı bırakılamaz
o Uzaktan Kimlik Yayını, lisanssız Radyo Frekansı spektrumu üzerinden gönderilmelidir

(kişisel kablosuz aygıtlar tarafından alınabilir, örn: Wi-Fi veya Bluetooth)
o Standart Uzak Kimlik UA ve Uzaktan Kimlik Yayın Modülleri,

Yayının alınabileceği aralığı maksimize edin.

Uzak Kimlik Son Kuralındaki Diğer Hükümler

• UAS için Otomatik Bağımlı Gözetim-Yayın (ADS-B) Dışarı ve Hava Trafik Kontrolü (ATC) Transponder Yasağı

o Son kural, Yönetici tarafından aksi şekilde yetkilendirilmedikçe veya bir uçuş planı kapsamında uçuyorsa ve ATC ile iki yönlü telsiz iletişimi halinde UAS üzerinde ADS-B Çıkışı veya ATC Transponderlerinin kullanımını yasaklamak için Bölüm 91 ve 107’yi değiştirir.

o ADS-B Çıkışı ve ATC transponder yetkilendirmesi, kontrollü hava sahasında çalışan büyük UAS için olasıdır.

o Bölüm 89, uzak kimlik gereksinimlerini karşılamanın bir yolu olarak ADS-B Çıkışının kullanılmasını yasaklar.

• Havacılık Araştırması
o Bu kural, operatörlerin UA’yı,

havacılık araştırması veya göstermek amacıyla uzaktan tanımlama

düzenlemelere uygunluk. • Sapma yetkisi

o Son kural, FAA Yöneticisinin işletim gereksinimlerinden sapmaları yetkilendirmesi için bir mekanizma sağlar.

• Amerika Birleşik Devletleri’nde İşletilen Yabancı Kayıtlı Sivil İnsansız Hava Aracı
o Kural, yabancı bir ülkede kayıtlı bir UA’nın Amerika Birleşik Devletleri’nde işletilmesine izin verir

Yalnızca operatör FAA’ya bir kimlik bildirimi sunarsa durumu belirtir. Bu, FAA ve kolluk kuvvetlerinin bir uzak kimlik yayınını yabancı kayıtlı bir UA’nın çalışmasından sorumlu bir kişi ile ilişkilendirmesine olanak tanır.

Önerilen Kuraldan Nihai Kurala Büyük Değişiklikler

  • Ağ tabanlı / İnternet aktarım gereksinimleri ortadan kaldırılmıştır. Son kural, yalnızca yayın gereksinimlerini içerir.
  • Sınırlı Eğlence Faaliyetleri İstisnası kapsamındaki UAS operatörleri, her bir hava aracını kaydettirmek yerine FAA’ya bir kez kaydolmaya devam edebilir. Bununla birlikte, her bir Standart UA veya Yayın Modülü seri numarası, insansız hava taşıtı için kayıt kaydına da girilmelidir.
  • Mevcut UA’nın uyumlu olmasını sağlamak için ‘Sınırlı Uzak Kimlik UAS’ kaldırılmış ve Uzaktan Kimlik Yayın Modülü gereksinimleri ile değiştirilmiştir.
  • FRIA başvuruları, kuralın yürürlüğe girdiği tarihten 18 ay sonra FAA’ya sunulabilir ve başvurular bundan sonra herhangi bir zamanda yapılabilir.
  • Eğitim kurumları artık FRIA’lara ve toplum temelli kuruluşlara başvurabilir.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x