HABERLER

Apple, Dronlar için Gelişmiş Bir Modem Geliştiriyor !

2.4kviews

2020’nin son patent başvurusu gününde, ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi, Apple’dan drone’ları kontrol etme sistemleri ve yöntemleriyle ilgili bir patent başvurusu yayınladı. Apple’ın patent başvurusu resmi olarak “Uçuş Yolu ve 3D Kablosuz Ortam Sinyali Kalitesi Bilgileri olan Dronlar için AB Modem” olarak adlandırılmıştır.

2016 yılında TechCrunch Apple, Apple Maps veri ve tasarımını geliştirmek için çaba koyarak bildirdi. Bildirildiğine göre Apple, zaman içindeki değişiklikleri izlemek ve harita verilerini iyileştirmek için dronları kullanmayı planladı. Görünüşe göre sensörlü minibüsler yerine bir dron filosu kullanmak daha hızlı olurdu. “

Ardından bu yılın Ocak ayında, Bloomberg “Apple Taps Drone Uzmanı Lobby Washington’a Havacılık Üzerine” başlıklı bir rapor yayınladı. Rapor, Apple’ın lobicilik faaliyetlerini yürütmek için Hogan Lovells’in ortağı Lisa Ellman’ı tuttuğunu belirtti. Ellman, hukuk firmasının İnsansız Uçak Sistemleri uygulamasına liderlik ediyor.

Şirket, haritalama verilerini toplamasına yardımcı olmak için birkaç yıl önce dronları kullandı. Aralık ayında, dronların sanal araç plakalarına sahip olmasını gerektiren bir yasa tasarısı hakkında düzenleyicilerle bir araya geldi. 

Apple’ın bugün yayınlanan ve drone’ları kapsayan patent başvurusu 6 mucidi listeler. Apple’a bağlayan bir LinkedIn hesabı yok. İşin tuhafı, tüm patent grafiklerinin yayınlanmasından 3 saat sonra, Apple’ın drone ile ilgili 22 patent rakamının henüz yayınlanmamasıdır.

Aşağıda, Apple’ın bu drone ile ilgili patent rakamlarına erişmeye çalışırken elde ettiğimiz şeyin bir ekran görüntüsü var. Bu sadece bu sabah bir USPTO arızası mı yoksa Apple’ın görüntüleri genel görünümden gizleme isteği mi?

Bugün patent rakamları ne zaman ve ne zaman ortaya çıkarsa bu raporu güncelleyeceğiz.

Apple, uygulamalarında, ağ kaynaklarını kullanan çeşitli kullanıcı ekipmanlarının (UE’ler) kullanımının, bu UE’ler üzerinde çalışan video akışı gibi çeşitli uygulamalar tarafından kullanılan veri miktarı ve bant genişliği gibi artmaya devam ettiğini not eder.

UE’ler arasında, yüksek irtifalarda çalışan ve önemli mesafelerde hareket eden mobil cihazlar giderek yaygınlaşmaktadır. Örneğin, drone’ların popülaritesi son birkaç yılda patladı ve alçak irtifalı kişisel ulaşım cihazlarının yakın gelecekte geliştirilmesi ve kullanılması muhtemel.

UE’lerin, temel olarak yer seviyesindeki UE’ler ile iletişim için kurulan baz istasyonları (BS’ler) (ayrıca RAN’lar olarak da adlandırılır) ile iletişimini içeren sorunlar, karmaşık yeni bir iletişim sisteminin tanıtılmasıyla birlikte çok sayıda sorunu ortaya çıkarır. hem sistemin kendisinde hem de modem performansına ait olanlar da dahil olmak üzere önceki sistem ve cihazlarla uyumlu olarak ele alınacaktır.

Apple’ın ilk patent iddiası aşağıdakileri belirtir:

“Bir drone aparatı olup, aparat şunları içerir: bir coğrafi konumu ve dronun bir yönünü belirlemek için düzenlenmiş sensörler; dronun bir taşıyıcı kullanarak bir hizmet hücresi ile verileri ve kontrol sinyallerini ilettiği bir ışın oluşturmak için yapılandırılmış çok sayıda anten frekans; bir uygulama işlemcisi ve anten aracılığıyla ve uygulama işlemcisi ile hizmet veren hücre ile iletişim kuracak şekilde düzenlenmiş bir kablosuz modem, modem, uygulama işlemcisine bağlantı durumu bilgisi sağlamak üzere yapılandırılmış, uygulama işlemcisi modeme tahmini kablosuz sağlamak için yapılandırılmıştır. dronun uçuş yolu boyunca bağlantı kalitesi,bağlantı durumu bilgisine dayalı olarak uygulama işlemcisinden veya modemden en az biri tarafından kirişin bir yönünün ve taşıyıcı frekansının hesaplanması ve kontrolü sırasında kullanılan bağlantı durumu bilgisi ve tahmini kablosuz bağlantı kalitesi. “

Başvuru Haziran 2019’da yapılmıştır. Bunun bir patent başvurusu olduğu düşünüldüğünde, böyle bir ürünün pazara sunulma zamanlaması şu anda bilinmemektedir. Buna ek olarak, bunun herhangi bir tüketici ürünüyle nihai bir bağlantısı olup olmayacağı, askeri bir uygulama olup olmadığı veya bu kesinlikle Apple Maps için tasarlanmış bir drone olup olmadığı bilinmemektedir. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x