Drone teslimatı oyuncak hobi
HABERLER

Japonya’da drone ile yemek servisi başladı

2.5kviews

Drone servisi çılgınlığı büyümeye devam ediyor ve gün geçtikte droneların kullanımını birçok farklı alanda görmeye devam ediyoruz. Büyük firmalar ürünlerini bu eşsiz yeni teknolojilerleri kullanarak teslim etme yarışını bir süredir denemeye devam ediyor. Yakın zamanda yiyecek siparişlerinin teslimatının dronelar ile yapılması hiç de şaşırtıcı bir durum olmayacak gibi görünüyor.

Drone ile yapılan teslimatlar firmalar açısında oldukça kolaylık sağlıyor. Ancak bu defa hızlı teslimattan çok daha önemli bir durum var. 2011 yılında Fukushima’nın köyleri nükleer felaketten etkilenmişti. Tsunami ve deprem sebebiyle zarar gören nükleer enerji santrali bölge sakinlerini şehri boşaltmaya zorlamıştı. Şehre giriş yasağı kaldırıldığında sakinler gerçek nükleer istasyondan yaklaşık 15 km uzaktaki Minamisoma kasabasına geri dönmeye başladı. Minamisoma’daki bir çok yol hala kötü durumdaydı. Araçlar bu bölgelere giriş yapamıyordu. Yiyecek satışı yapan perakende zinciri Lawson teslimat konusunda yenilikler yapmaya karar verdi. Çünkü teslimatları araçla yapmaya çalıştıklarında sınırlı sayıda tavuk alıyor ve yiyecekler yeterince sıcak kalamıyordu. Lawson, IT şirketi Rakuten tarafından yapılan 6 inç boyunda ve 7,7 inç genişliğinde olan insansız hava aracı Tenku‘nun kullanımı ile Minamisoma kasabasının hayata geri dönmesini sağladı.

Drone servisi ile kızartılmış tavuk teslimatı yapıldı

Bu gelişme beraberinde şirketler 6 aylık bir deneme süreci başlattı. Ancak bölge sakinleri bu durumun kalıcı olmasını bekliyor. Çünkü dronlar sayesinde sıcak tavuk teslimleri elverişli hale geldi. Drone ile teslimatın yaygınlanştırılması hala bekleniyor; ancak yetkililer, bir yaygınlaştırma gerçekleşmesi halinde drone ve kamu güvenliğini dikkate aldıklarından emin olmak istiyorlar. Minamisoma’nın yeniden inşa edilmesi için hala zaman gerekiyor. Yakın bir gelecekte drone teslimatı yapan başka şirketlerin de bu yeniliğe katılması bekleniyor…