HABERLER

Drone mu Hediye Geldi? Kullanmaya Başlamanıza Yardımcı Olacak Bazı İpuçları

1.2kviews

Yılbaışı hediyesi ilk dronunuzu yeni mi aldınız? Ya da belki Doğum günü için bir drone? O zaman bu yazı senin için.

Son birkaç yılda drone fiyatları düşerken kaliteleri yükselmeye devam etti ve bu da onları hava fotoğrafçılığına meraklı, uçmaya meraklı veya genel olarak teknolojiyi seven insanlar için popüler bir hediye haline getirdi.

İlk önce hoş geldiniz demek istiyoruz! Burada drone teknolojisi ve düzenlemeleri hakkında düzenli olarak yazıyoruz ve drone yolculuğunuza başlarken bizi bulduğunuza sevindik.

Başlamak için bilmeniz gereken birkaç önemli şey var; hadi konuya girelim.

Drone SHGM Kayıt işlemleri

En başta ve önemlisi drone modelinizin kayıt lı bir drone olup olmadığı ve SHGM üzerinde kayıt işlemlerinin tamamlanıp tamamlanmadığı. Bu bilgilere ne hızlı ulaşmanın yolu ise satın alınmış firma ile iletişim kurmak olacaktır. Sizleri yönlendirerek gerek varsa kayıt işlemlerinizi tamamlamanız konusunda yardımcı olacaklardır. Hediyeniz özel bir drone ise kayıt aşamaları için bu başlıktaki yazımızı okumak için tıklayın.

Ülkemiz yasalarına göre 500gr ve üzeri modeller kayıt işlemine tabidir. Sivil havacılık genel müdürlüğü Sıkça Sorulan Sorular Bölümünü detaylı bilgi için inceleyin.

Eğlence için mi? İş için mi Kullanacaksınız?

Yeni bir insansız hava aracı aldığınızda düşünmeniz gereken ilk şey, onu nasıl kullanmayı planladığınızdır; eğlence için mi yoksa iş için mi uçacaksınız?

Eğlenmek için uçacaksanız, SHGM tarafından Bireysel/Amatör kullanıcı olarak görüleceksiniz ve eğlence amaçlı uçan pilotlar için olan kurallara uyacaksınız. Öte yandan, iş için uçacaksanız, ticari bir drone pilotu olarak görüleceksiniz ve uymanız gereken farklı kurallar olacak.

Nasıl uçacağınızdan emin değilseniz, Bireysel / Amatör pilot olarak başlamanızı öneririz.

Neden? Çünkü ticari bir insansız hava aracı pilotu olmak, bir eğlence uçuşu pilotu olmaktan çok daha karmaşıktır ve iş için drone uçurmaya karar verirseniz, bu süreci daha sonra her zaman tamamlayabilirsiniz.

Nerede Uçulmalı ve Yasalara Nasıl Uymalı?

Yukarıdaki eylemlere ve kurallara ek olarak, yeni bir drone pilotu olarak düşünmeniz gereken bir şey daha var: uçmayı planladığınız yer.

Uçmak istediğiniz yeri düşünürken, oraya uçmanıza izin verilip verilmediğini bilmek önemlidir.

Uçuşa izin verilmesi, 1) Hava sahasının Güvenli (Yeşil) olduğu veya 2) Bu bölgede uçmak için izin aldığınız anlamına gelir. SHGM internet sayfasından bu bilgilere ulaşabilir, uçuş izni talebi oluşturabilirsiniz.

  • Uzaktan kumandalı Araçlar için Sivil Havacılık güvenlik kurallarına uymalısınız. Güvenlik yönergeleri hakkında daha fazla bilgi edinin.
  • Drone’unuzu görsel görüş alanınızda tutun veya yakınınızda duran ve sizinle doğrudan iletişim halinde olan görsel bir gözlemci kullanın.
  • Yol verin ve diğer havaaraçlarına müdahale etmeyin.
  • Drone’nuzu ulusal hava sahası sisteminin güvenliğini tehlikeye atacak şekilde çalıştırmayınız.
  • Uluslararası standart G Sınıfı (kontrolsüz) hava sahasında 120 metre (400 fitte) veya altında uçun.*
  • Kontrollü hava sahasında (Sınıf B, C, D ve bir havaalanı için belirlenmiş E Sınıfı) Uçmayın.
Drone Hem Teknolojiye ilgi duyan Hemde Fotoğrafçılığı seven insanlar için en iyi hediye
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x