drone hayat kurtardı little ripper oyuncakhobi.com
HABERLER

Drone iki yüzücünün hayatını cankurtaran kiti bırakarak kurtardı!

1.6kviews

Little Ripper isimli drone iki kişinin hayatını kurtardı!

drone hayat kurtardı little ripper oyuncakhobi.com

Geçtiğimiz günlerde Lennox Head, New South Wales, Avustralya açıklarında arama-kurtarma operasyonlarında kullanılan drone sayesinde iki kişinin hayatı kurtarıldı. Little Ripper’ın ilk defa harekete geçtiği bu olayda acil durum başarıyla kontrol altına alındı. New South Wales Sahil Güvenlik Ekibi’nin köpek balıkları ve acil durumlarda aldığı önlemlere yüksek teknolojinin de katılmaya başlamasıyla birlikte sahilde yerini alan Little Ripper, kamerası yardımıyla cankurtaran Jai Sheridan tarafından kurtarma kiti bırakılarak müdehale edildi.

drone hayat kurtardı little ripper oyuncakhobi.com

Acil durum aramasının ulaşmasının hemen ardından cankurtaran tarafından harekete geçilerek uçurulan drone ile su yüzeyinde bulunan iki kişi drone üzerinde görüntü sağlayan geniş kamera açısı sayesinde hemen bulundu. Westpac Little Ripper Başkanı Eddie Bennet konu ile ilgili olarak “açık olarak görünüyor ki en son teknolojinin bu gibi acil durumlarda önemi çok büyük” şeklinde bir açıklama yaptı ve “yatırımlarımız ve araştırmalarımız yeni nesil arama-kurtarma araçları üzerinde devam edecek” diye ekledi.

Operasyon sadece 6 dakika sürdü

Sadece 70 saniye sürede havalanan Little Ripper toplamda 6 dakikada kurtarma operasyonunu tamamladı.

drone hayat kurtardı little ripper oyuncakhobi.com

Şirketin ayrıca köpek balığı tespit eden görüntüleme sistemleri de dünyada bir ilk olarak sunulan hizmetleri arasında yer alıyor. Kurtarma operasyonuna ait videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.