HABERLER

DJI Mini 4 Pro incelemesi: En iyi hafif drone daha güçlü ve daha akıllı

2.4kviews

DJI Mini 4 Pro incelemesi: En iyi hafif drone daha fazla güç ve akıllılık kazanıyor

DJI Mini 4 Pro’nun teknik özellikleri

  • Kamera: 1/1,3 inç CMOS sensör, f/1,7 diyafram açıklığı, çift yerel ISO
  • Ağırlık: 250 gramın altında
  • Fotoğraf çözünürlüğü: Maksimum 48MP görüntü çözünürlüğü
  • Video çözünürlüğü: HLG ve 10 bit D-Log M’yi destekleyen 4K/60 fps HDR video ve 4K/100 fps’de Ağır Çekim video
  • Uçuş süresi: 34 dakikaya kadar (isteğe bağlı Akıllı Uçuş Pilini kullanarak 45 dakikaya kadar)
  • Maksimum iletim menzili: 20 km

Artıları

  • Küçük, taşınabilir tasarım
  • 249g kalkış ağırlığı yan adım kayıt gereklilikleri
  • SDR, HDR veya D-Log M’de 4K60 video
  • Dikey videoyu ve yukarı doğru kamera eğimini destekler
  • İki uzaktan kumanda seçeneği

EKSİLERİ

  • AirSense aktarıcıyı içermez
  • Uzatılmış pil seçeneği, onu kayıtlı ağırlık sınırının üzerine çıkarır
  • Yükseltmeler Mini 3 Pro sahiplerini cezbetmeyebilir
  • Rüzgarlı koşullara uygun değildir
  • Sabit diyaframlı kamera

DJI MINI 4 PRO: TASARIM VE KONTROL

  • Küçük ve hafif katlanır tasarım
  • Mini 3 Pro’ya son derece benziyor
  • İki denetleyici seçeneği

DJI Mini serisi drone’ların bugünlerde tasarım açısından çok az tanıtıma ihtiyacı var. Son derece portatif ve regülatör dostu küçücük boyutu ve ağırlığı ve katlanabilir tasarımının yanı sıra Mini 4 Pro, Mini 3 Pro’ya çok benziyor; ana görsel fark, gövdenin üst kısmındaki ek Çok Yönlü Çarpışma Önleme sensörleri ve bir Yardımcı Altta ışık.


Yükseltmelerin çoğu, tabiri caizse, yazılım ve özellik geliştirmeleri biçiminde kaputun altındadır. 12/48MP 1/1,3 inçlik sensör bile görüntü işleme yükseltmelerine rağmen Mini 3 Pro’nunkilerle aynıdır, ancak bu kötü bir şey değildir çünkü karşılaştırıldığında küçük boyutuna rağmen mükemmel görüntü kalitesi üretebilen harika bir sensördür. Amiral gemisi Mavic 3 üreten tüketici modellerindeki sensörlere.

Daha sonra çok daha detaylı bir şekilde ele alacağımız yeni özellikler, Mini 4 Pro’yu uçuş ve video özellikleri açısından Mavic 3 modellerine çok daha yaklaştırıyor. Bu, iş akışlarında daha fazla tutarlılık arayan profesyonel drone pilotları için harika bir haber; meraklılar ise geliştirilmiş Mini Pro modelinin keyfini çıkarabilir.

Bütçenize ve ihtiyaçlarınıza bağlı olarak Mini 4 Pro iki kontrol seçeneğiyle sunulmaktadır: teleskopik telefon tutucusu olan ve ekranı olmayan DJI RC-N2, bu nedenle akıllı telefon kullanmanız gerekir ve DJI RC 2 smart denetleyici. DJI RC 2, 700 nit parlaklığa sahip 5,5 inç ekrana sahip olup, daha hızlı kurulum süreleriyle çok daha rahat bir uçuş deneyimi sunuyor.

DJI Mini 4 Pro (759 dolardan başlayan fiyatlarla) neredeyse her şeyi doğru yapan küçük bir kameralı drone’dur. Kolay saklama için katlanır, çoğu bölgedeki kayıt gerekliliklerini ortadan kaldıracak kadar hafiftir ve geniş ekran ile dikey video kaydı arasında anında geçiş yapan harika bir Quad Bayer kameraya sahiptir. Tam 360 derecelik engellerden kaçınma sensörleri ve HDR video profili, önceki model Mini 3 Pro’ya göre üstünlük sağlıyor, böylece havadan görüntülemeyle ilgilenen çoğu yaratıcının yanı sıra yeni başlayanlar için de Editörün Seçimi kazananımız oluyor. engellerden kaçınma güvenliği.

DJI Mini 4 Pro FAA Kaydını Atlamaya Yetecek Kadar Hafif

249 gram (veya 8,8 ons) ağırlığıyla Mini 4 Pro, kendisinden önceki tüm Mini modellerle aynı ağırlığa sahiptir. Bu rakam, drone’yu dünyanın birçok bölgesinde kısıtlamalara daha az tabi olan bir ağırlık sınıfına sokuyor. ABD’de bu, eğlence amaçlı uçanların 5 dolarlık FAA kayıt ücretini atlayabileceği anlamına geliyor. Yine de temel TRUST bilgi testine girmeniz gerekiyor, ancak bu ücretsizdir. Diğer yerlerde bu ağırlık, çok daha fazla uçma özgürlüğünüz olduğu anlamına geliyor; Kanada, AB ve Birleşik Krallık, daha büyük dronlar için daha katı kurallar uyguluyor. Uzaktan helikopter uçurma konusunda yeniyseniz, ilk uçuşunuzdan önce kuralları ve düzenlemeleri okumak için zaman ayırın.

Tasarıma gelince, gövde açık gri kaplamalı plastiktir. Gimbalın arkasındaki ve arka taraftaki hava soğutma delikleri, drone bileşenlerinin aşırı ısınmasını önler. Açık tasarım, hava şartlarına karşı herhangi bir korumaya sahip olmadığı anlamına geliyor ancak bu, endüstriyel modellerden daha fazlasını beklediğim bir şey.

Bir diğer iyileştirilmiş alan ise soğutma

Mini 3 Pro açık bırakılırsa ancak uçmazsa ısınır, öyle ki üzerinden bir fan akışı olmadığı sürece yazılımı güncellemek zor olabilir. Mini 4 Pro gerçekten ısınıyor olsa da, selefini rahatsız eden aşırı sıcakla aynı değil çünkü pasif soğutma sistemi, drone’un yerleşik sistemleri tarafından üretilen ısıyı dağıtma konusunda iyi bir iş çıkarıyor.

DJI MINI 4 PRO: GÖRÜNTÜ KALİTESİ

  • Mini 3 Pro ile aynı sensör
  • D-Log M renk profili
  • Yeni görüntü işleme teknolojileri

Mini 4 Pro’nun ürettiği görüntü kalitesi genel olarak etkileyici ve Mini 3 Pro’ya son derece benzer (çoğu çekim modunda neredeyse aynı). Her iki drone da, düşük ışıkta mükemmel 12MP sonuçlar ve ışık iyi olduğunda 48MP’ye kadar yüksek çözünürlüklü fotoğraflar üreten, büyük 2,4μm piksellere sahip aynı 12/48MP 1/1,3 inç dört bayer sensörü kullanıyor; bu, iPhone’a benzer bir yaklaşım. 15.

Dikey çekim için kameranın kendisi hala 90 derece döndürülebilir ve gimbal -90 derece ile 60 derece arasında eğilebilir. Ayrıca enstantane hızını kontrol etmek için bir DJI ND filtre paketi ve 24 mm eşdeğeri f/1,7 lensin görüş alanını 82,1 dereceden 100 dereceye kadar genişletmek için geniş açılı bir lens eklentisi de mevcuttur. Yakın çekim yaparken bu lenste bir miktar namlu distorsiyonu vardır ve bu, daha uzaktaki nesneler ve sahnelerle doğal olarak azalır.

Bunların hepsi son derece tanıdık geliyor; Peki Mini 4 Pro’yu selefinden ayıran şey nedir? Daha önce tartıştığımız özelliklerin yanı sıra, kamera yükseltmeleri donanım tabanlı değil, yazılım tabanlı gibi görünüyor. Bazıları bazı modlarda görüntü kalitesini geliştirip iyileştirirken, diğerleri yalnızca genişletilmiş işlevselliğe odaklanır. Bu özelliklerden biri, düşük ışıkta video çekerken gürültü yönetimini optimize eden Gece Modudur.

Çift En-Boy Oranlı Kamera ve Her Yönü Gören Engel Sensörleri

Drone’un buruna monte kamerası, her türlü ışıkta net, renkli video için 24 mm F1.7 optik donanıma sahiptir. Entegre üç eksenli gimbal, drone havada akrobatik hareketler yaparken bile görüntülerin Steadicam’daki kadar pürüzsüz görünmesini sağlar. Kamera 60 derecelik yukarı eğimi destekler ve YouTube ve TikTok için sırasıyla geniş ekran (16:9) veya dikey (9:16) formatlarında kayıt yapmak üzere döndürülebilir.

Engel sensörleri tam 360 derecelik bir alanı kapsadığından Mini 4 Pro, engeller açısından zengin ortamlarda gezinebilecek kadar akıllıdır. Drone ayrıca nesneleri takip ederken beladan uzak durmasına yardımcı olan bir otopilot destek sistemini de destekliyor. Her yönden kapsama alanı, Mini 3 Pro’nun yalnızca ileriye, arkaya ve aşağıya bakmasına olanak tanıyan üç yönlü sistemine göre geliştirilmiş bir özelliktir. Güncellenen model ayrıca yanları ve üstünü de görebiliyor.

Mini 4 Pro, 2 GB dahili belleğe sahiptir; bu, yaklaşık üç dakikalık 4K30 kayıt için oldukça yetersiz bir tahsistir. Hafıza kartınızı unutursanız bu bir seçenektir, ancak harika bir seçenek değildir. En az 64 GB kapasiteli bir V30 UHS-I microSD kart almanızı öneririm. Kart yuvasının yanındaki USB-C bağlantı noktası, bilgisayara veri aktarımına ve drone pilinin şarj edilmesine olanak tanır.

Dikkate Alınmaya Değer Başka Benzer Dronlar Var mı?

DJI, tüketici drone alanında büyük ölçüde kendisiyle rekabet ediyor. Parrot, Skydio ve Yuneec bugünlerde kurumsal ve endüstri ürünlerine odaklanıyor ve Autel Robotics’in değerli Evo Nano+’sını (949 $) 249g sınıfında DJI’ya en iyi alternatif olarak bırakıyor. Daha az harcamak istiyorsanız Mini 3 Pro’yu (uzaktan kumandasız 669 dolar) indirimde yakalamayı deneyin. Ayrıca, engel sensörleri olmadan benzer kamera performansı için Mini 3’e (559 $) veya temel bir video araç setine ihtiyacınız varsa Mini 2 SE’ye (339 $) bakabilirsiniz.

Fiyatın artması, sırf eğlence için uçuyor olsanız bile sizi kayıt gerektiren bir drone sınıfına sokar. Bu segmentte, çift kameralı bir sistemi dikey video yapan sistemden veya sinema ve ciddi fotoğraf çalışmaları için herhangi bir Mavic 3 (2.199 $) modelinden daha kullanışlı buluyorsanız DJI Air 3’ü (1.099 $) düşünün. Herhangi bir drone’u ücretli iş için kullanmanın lisans almanız gerektiği anlamına geldiğini unutmayın.


DJI Mini 4 Pro Normal mi yoksa Fly More Combo mu?

Çoğu drone gibi DJI da Mini 4 Pro’yu birkaç farklı konfigürasyonda satıyor. Standart 759 dolarlık sürüm en uygun fiyatlı olanıdır ve drone, bir uçuş pili, bir USB-C şarj kablosu ve iki ekstra pervane içerir. Telefonunuzu DJI Fly kontrol uygulaması (Android ve iOS için mevcuttur) aracılığıyla bir kontrol ekranı olarak eşleştirmenizi gerektiren RC-N2 uzaktan kumandayı içerir. Uzaktan kumanda USB-C üzerinden şarj olur ve Lightning veya USB-C cihazına bağlanmak için kablolar içerir.

959 $ karşılığında drone’u yukarıdakiyle aynı aksesuarlara ve daha iyi RC 2 uzaktan kumandaya sahip olarak alabilirsiniz. RC 2’nin yerleşik bir dokunmatik ekranı vardır ve DJI Fly uygulamasını özel Android sisteminde çalıştırır, böylece uçarken telefonunuzla uğraşmanıza gerek kalmaz.

1.099 $’lık Fly More Combo, drone ve RC 2 kumandasını içerir, ancak daha fazla aksesuar ekler. Bir yerine üç uçuş pili ve bunları sırayla dolduran bir çoklu şarj cihazı alırsınız. Bu pakette ayrıca üç çift yedek pervane ve fermuarlı bir omuz çantası da bulunmaktadır.

Son olarak, 1.159 Dolarlık Fly More Combo Plus, üç standart uçuş pilini üç Plus pille değiştiriyor. Bu hücreler, standart sürüm için 34 dakikaya kıyasla 45 dakikaya kadar uçuş süreleri için derecelendirilmiştir. Daha ağır olduklarını ve drone’yu FAA kaydı için sınırın biraz üzerine koyduğunuzu unutmayın. ABD’li alıcılar için bu küçük bir güçlük, ancak daha uzun pil ömrünün bu rahatsızlığa değer olduğunu düşünüyorum.

İnceleme için Fly More Combo’yu aldım. Testlerde, drone’yu engellerden kaçınma etkinken Normal hız modunda tuttuğumda beklenen 34 dakikalık uçuş süresine ve Normal ve yüksek hızlı Spor karışımı uçuşla yaklaşık 25 dakikaya yaklaştım. Engel sensörlerini tamamen devre dışı bıraktığı için Spor modunu yalnızca geniş açık alanlarda kullanmanızı öneririm. Drone, Normal modda yaklaşık 24 mil/saat hızla seyrediyor, ancak Spor modunda 36 mil/saat hıza atlıyor. Bu arada Cine modu, videoların daha yavaş görüntülenmesi için maksimum hızı yaklaşık 11 mil/saat ile sınırlandırıyor.


Eksiksiz Güvenlik Özellikleri

Mini 4 Pro, quadcopter’lar için standart bir özellik olan yerleşik bir GPS içerir. Test sırasında mahallemdeki uydulara kilitlenmek yaklaşık 45 saniye sürdü ve kontrol cihazı, drone ev noktanızı kaydettiğinde size haber veriyor. Bundan sonra, drone ile uzaktan kumanda arasındaki bağlantının kopması durumunda otomatik olarak devreye giren Eve Dönüş işlevini kullanabilirsiniz. Manuel olarak da devreye alabilirsiniz.

GPS ayrıca drone’nun havada sabit kalmasına yardımcı olur. Testlerde Mini 4 Pro, gözle görülür bir kayma olmadan güvenilir bir şekilde yerinde kaldı. GPS, yararlı Drone’umu Bul özelliğini de mümkün kılar. Mini kalkış noktasından uzakta bir yere inerse uygulama haritadaki son konumunu kaydeder, böylece drone’nuzu nerede arayacağınızı bilirsiniz. Bu arada aşağıya bakan sensörler, alçak irtifalarda ve iç mekanlarda stabiliteyi artırmak için drone’nun altındaki zemini okuyor.

DJI, insansız hava araçlarına (İHA’lar) FlySafe adı verilen bir coğrafi çit sistemi kuruyor. Sistem, drone’un uçuşa yasak bölgelerde (Washington DC çevresindeki hava sahası gibi) kalkışını engeller ve bir havaalanına veya benzeri yasaklı uçuş noktasına yaklaştığınızda sizi uyarır. Drone konusunda yeniyseniz, bölgenizde veya favori uçuş noktalarınızda kısıtlamalar olup olmadığını görmek için FlySafe’i kontrol etmeye değer. FlySafe ayrıca yetkiye sahip profesyonel pilotların normalde kısıtlı olan yerlerde kalkış yapmasına da olanak tanır. Bu kısıtlamaların gereksiz olduğunu düşünüyorsanız rakip Autel Evo Nano+ coğrafi sınırlama uygulamaz.

Havalimanları ve diğer uçakların yakınında çalışan lisanslı İHA operatörleri, Mini 4 Pro’da bulunmayan bir AirSense ADS-B alıcısı içerdikleri için DJI Air 3 veya Mavic 3’e geçmelidir. Temel olarak, bu AirSense sensörü, yakında insanlı bir uçak hareket ettiğinde kontrol cihazınızda bir uyarı verebilir.

Çevreyi haritalamak ve her yöndeki çarpışmaları önlemek için altı sensör kullanan engel tespit sistemine daha önce değinmiştim. Birkaç farklı çalışma modu vardır. Fren modu, drone’nun bir engele yaklaştığında durmasına neden olurken Bypass ve Nifty Bypass modları, drone’u mevcut yörüngesinde tutarken çarpışmaları önlemek için uçuş yolunda ayarlamalar yapar. Baypas modu, engellere yeterli genişlikte bir yanaşma alanı sağlayarak daha muhafazakar bir yaklaşım benimsiyor; Nifty modu ise drone’nun daha çevik bir uçuş yolu izlemesine olanak tanıyor.


HDR Renkli Quad Bayer Kamera

Mini 4 Pro, kameranın Mini 3 Pro’nun yükseltilmiş bir versiyonunu kullanır. İkisi aynı 24 mm F1.7 lensi ve Tip 1/1.3 Quad Bayer CMOS görüntü sensörünü paylaşıyor ve aynı kayıt modlarını (10 bit 4K60, 4K100 ağır çekim ve Hyperlapse) sunuyor. Ancak yeni model iki yeni renk profili ekliyor: Rec.2020 renk alanında HDR HLG ve daha yaratıcı kontrol isteyen yaratıcılar için düz D-Log M profili.

Ayrıca dinamik aralığı artıran ve post prodüksiyonda size daha fazla esneklik sağlayan DJI’nın D-LogM’sini de destekler. DJI, onu normal videoya dönüştürmeyi kolaylaştıran bir LUT’a sahiptir; ancak en iyi sonuçlar için biraz düzenleme yapılması gerekir. Ayrıca DJI’ın dinamik aralığı yeniden artıran HLG modunda da çekim yapabilirsiniz. Sonuçları HDR TV’de hemen görebilirsiniz, ancak bunu normal videoyla kullanmak için HLG’den REC.709’a renk alanı dönüşümü yapmanız gerekir. Her ikisi de gelişmiş doğruluk ve azaltılmış bantlama için 10 bit 4:2:0 yakalamayı destekler.

Kalite, gerçekten iyi bir akıllı telefonla hemen hemen aynıdır; ancak aynasız bir kamerayla veya DJI’ın profesyonel düzeydeki Mavic 3’üyle aynı seviyede değildir. Video, doğru renklerle keskindir. Otomatik mod, bazen güneşli veya karanlık günlerde aşırı veya az pozlama olmasına rağmen güzel videolar sunar. Pozlama telafisini değiştirebilirsiniz, ancak başka bir şey yapamazsınız. Neyse ki renk dengesinin, LOG’un, HLG’nin, deklanşörün, ISO’nun ve daha fazlasının daha iyi kontrol edilmesi için tamamen manuel bir profesyonel mod mevcuttur

Mini 4 Pro, keskin 48 megapiksel görüntüler çekebilir veya geliştirilmiş gece hassasiyetiyle 12 megapiksel görüntüler için dört pikseli tek bir pikselde birleştirebilir. RAW DNG formatını kullanırsanız fazla veya az pozlanmış fotoğrafları kolayca düzeltebilirsiniz.


DJI Mini 4 Pro uçuş deneyimi

Uçuş sırasında DJI Mini 4 Pro önceki modeline çok benziyor. Temel olarak aynı boyut ve ağırlıktadır, yaklaşık olarak aynı azami hızları ve uçuş sürelerini sunar ve aynı miktarda rüzgarı kaldırabilecek şekilde derecelendirilmiştir.

Ancak yeni olan bir şey de, artık dronunuzun konumunu kontrol cihazında (veya DJI Fly uygulamasında) görüntülenen bir harita üzerinde görecek olmanızdır. Bunun nedeni DJI Mini 4 Pro’nun artık ara nokta uçuşlarını desteklemesidir.

Drone’unuz üzerinde tam kontrole sahip olmak istiyorsanız, bu özellik muhtemelen yararlanacağınız bir özellik olmayacaktır, ancak bunun kilidini açabileceği çok sayıda yaratıcı çaba vardır. Drone aynı rotada aynı hızda otonom olarak uçabildiğinden, mevsimleri kapsayan zaman aralıkları çekmek veya özel efekt çalışmaları için mükemmeldir. Bu DJI için yepyeni bir özellik değil ama bunu ilk kez bir Mini’de görüyorum ve çok hoş bir eklenti.

Elbette uçuş deneyimini etkileyen bir diğer yeni özellik de çok yönlü engellerden kaçınmanın dahil edilmesi. Manuel olarak uçuyorsanız bu, Mini 3 Pro ile cesaret edemediğiniz alanlarda yanlara doğru güvenle hız yapabileceğiniz anlamına gelir.

Aynı zamanda tam özellikli ActiveTrack 360’a da olanak tanır; bu, Mini 3 Pro gibi arkadan takip etmekle sınırlı olmak yerine drone’nun bir nesneyi herhangi bir açıdan bağımsız olarak takip edebileceği anlamına gelir. Tamamen yeni bir şey değil ama Mini’ye de ulaştığını görmek beni çok mutlu ediyor.


DJI Mini 4 Pro Performansı

Küçük boyutu ve manevra kabiliyeti (ve DJI Action 4 ile aynı sensör) göz önüne alındığında Mini 4 Pro’yu uçan bir aksiyon kamerası olarak düşünebilirsiniz. Hafifliği (ve Mavic 3 Pro ile karşılaştırıldığında düşük fiyatı) aynı zamanda kazaları daha az sonuçlu hale getirir.

Maksimum hız, spor modunda oldukça hızlı 35 MPH veya normal çalışmada 26 MPH’dir. 250 gramın altındaki bir drone için etkileyici bir rakam olan 24 MPH’ye kadar rüzgarları kaldırabilir. Çalışırken rüzgar tarafından oldukça sert bir şekilde darbe alıyormuş gibi görünebilir, ancak DJI’ın gimbal ve stabilizasyon teknolojisi sayesinde bunu görüntülerden bilemezsiniz.

Mini 3 Pro’nun yanları etkili bir şekilde kördü ancak Mini 4 Pro, üstte dört ve altta iki yeni çok yönlü sensör (uçuş süresiyle birlikte) sayesinde Mavic 3 Pro ve Air 3 gibi her yönüyle koruma sunuyor sensör). Ayrıca ekstra güvenlik için otomatik frenleme ve engelleri aşma olanağı sunan DJI APAS’ı da kullanıyor.

Bir drone için 760$’ın üzerinde para harcıyorsanız engel tespit sınırlarını test etmek istemeyebilirsiniz. Bu benim işim, bu yüzden drone pilotu arkadaşımla birlikte çalışırken, ağaçların ve diğer potansiyel engellerin arasında yürürken ve bisiklet sürerken onun beni takip etmesini sağladım. Birkaç kaza yaşadım ama bunlardan nasıl kaçınabileceğimi burada öğrendim.

Sensörler görseldir, dolayısıyla loş ışıkta çalışmazlar. İnce dallara sahip yoğun ormanlar da mümkün değil; çok yönlü sensörler bunları gözden kaçırabilir ancak pervaneler kaçırmaz. Son olarak, Mini 4 Pro engelleri en iyi ileri doğru giderken, yanlara doğru giderken daha az, en kötüsü ise geriye doğru uçarken algılar.

ActiveTrack 360, dramatik çekimler oluşturmak için olağan konu takibine kamera hareketleri ekler. İlk başta kafa karıştırıcı görünüyor, ancak fikir oldukça basit. Eşmerkezli daireler üzerinde bir rota “çizmek” için sözde direksiyonu kullanırsınız ve drone, karşılaştığı tüm engellerden kaçarak onu takip edecektir.

İç ve dış yarıçap, iç ve dış yükseklik, kamera hızı ve yere yakınlık gibi parametreleri değiştirebilirsiniz. Bu, çok çeşitli çekimler elde etmeyi mümkün kılar. İşin zor kısmı, dronun hangi tarafının ileri ve geri olduğunu düşünmekti; DJI, işleri daha net hale getirmek için bunun üzerinde çalışmalı.

Standart 2.590 mAh Akıllı Uçuş Pilinin kapasitesi Mini 3 Pro’nun 2.453 mAh hücresinden biraz daha fazladır ancak menzil 34 dakikada aynı kalır. Gerçek dünyada uçarken, eve dönüş uyarısını duymadan yaklaşık 25 dakika önce gördük, dolayısıyla planlarınızı buna göre yapın.

İlk kez Air 3’te görülen RC-2, DJI’ın RC ve RC Pro’dan sonraki üçüncü ekran kontrol cihazıdır. Daha parlak ekranı, daha iyi hissi ve daha hassas kontrolleri ile RC’den önemli ölçüde daha iyidir. Diğer seçenek ise RC-N1 modeline benzeyen ancak O4 uyumluluğuna sahip, ekransız RC-N2’dir (akıllı telefon gerektirir).


DJI Mini 4 Pro

Küçük sorunlar bir yana, DJI donanımında hata bulmak zordur ve Mini 4 Pro da bir istisna değildir.

DJI’ın her yinelemede dronlarının tasarımında iyileştirmeler yaptığı açıktır ve bu, bir Mini 4 Pro almak istemeseniz bile, zaten ihtiyacınız olan her şeyi yapan bir dronunuz olduğu anlamına gelir. Tekrar satın almak için pazara geri döndüğünüzde, yıllar geçtikçe artan iyileştirmelerden yararlanacaksınız.

Tıpkı Mini 3 Pro gibi pahalı bir drone ama bence fiyatını haklı çıkarmak için fazlasıyla yeterli. DJI’ın daha büyük ve daha pahalı drone’larının sunduğu hemen hemen her şeyi sunuyor, ancak hem taşıması daha kolay hem de uyulması gereken çok daha az düzenlemeye sahip olan küçük bir pakette. Ayrıca, daha ucuz bir şeye ihtiyacınız varsa Pro olmayan bir modelin çok yakında piyasaya çıkacağından şüphem yok.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x