HABERLER

DJI MİNİ 2 PİL HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

11.4kviews

Mini 2, DJI’nin şimdiye kadarki hafif taşınabilir dronlarından biridir. Yüksek kaliteli 4K video çekebilme özelliğine sahiptir. Bir DJI Mini 2 Akıllı Uçuş Pilini şarj etmek için, onu DJI İki Yönlü Şarj Hub’ına bağlayabilir ve aynı anda üç pili şarj edebilirsiniz. Pili ayrıca bir USB kablosu kullanarak Mini 2’nin kendisi aracılığıyla da şarj edebilirsiniz. 

DJI Mini 2 Hangi Pili Kullanıyor?

Öncelikle DJI Mini 2’yi satın almanızla birlikte gelen pilden bahsedelim. DJI’nin kendi Akıllı Uçuş Pili , bir LiPo 2S pil. LiPo, lityum-polimer veya lityum-iyon polimerin kısaltmasıdır. Bazen bu tür pillerin Li-poly veya LIP olarak kısaltıldığını da görürsünüz.

LiPo piller, sıvı elektrolitler içermek yerine bir polimer elektrolit içerir. Elektrolitin içinde çok iletken olan yarı katı bir jel bulunur. Bu, pilin son derece iyi şarj olmasını sağlar. 

LiPo piller her şeyden önce hafif olmaları ile bilinirler. Akıllı telefonunuzdaki pil, tabletler gibi diğer mobil cihazlarda olduğu gibi bir LiPo’dur. Drone’ların ve diğer küçük uçakların dışında, elektrikli arabalarda LiPo pilleri görmeniz muhtemeldir.

Peki 2S ne anlama geliyor? Bu, Akıllı Uçuş Bataryasının bir dizide iki hücre içerdiği gerçeğine atıfta bulunuyor. Bir LiPo pil hücresinin nominal voltajı 3,7 volttur. Bu nedenle iki hücreye yükseltildiğinde voltaj artık 7,4 volttur. DJI, Akıllı Uçuş Bataryasının 7,7 volta kadar derecelendirildiğini ve şarj sınırının 8,8 volt olduğunu söylüyor.

DJI Akıllı Uçuş Bataryasının nominal kapasitesi 2250 mAh’dir ve mAh miliamper saattir. LiPo pilli çoğu cihaz saatte 100 miliamper veya mAs çeker. Bu durumda Akıllı Uçuş Bataryası bunu 22,5 saat boyunca yapabilir. 

DJI Mini 2 Pili Nasıl Şarj Edilir

Artık Mini 2’nin Akıllı Uçuş Pilinin teknik yönüne daha aşina olduğunuza göre, pili bitmek üzereyken şarj etmek için sahip olduğunuz iki seçeneği inceleyelim. Birincisi DJI İki Yönlü Şarj Hub’ını kullanmak ve ikinci seçenek Mini 2’ye bağlıyken şarj etmektir.

Mini 2 Pili DJI İki Yönlü Şarj Hub’ı ile Şarj Etme

 DJI İki Yönlü Hub Şarjı ayrı satın almak zorundasınız. Sizi bağladığımız Şarj Merkezi, özellikle Mini 2 için yapılmıştır. Başka bir DJI drone için, hatta orijinal Mini için bir Şarj Merkeziniz varsa, Mini 2 ile uyumlu olmaz.

Üç pili sırayla şarj etmek için tasarlanan İki Yönlü Şarj Merkezi, pilleri 29 watt’a kadar bir hızda geri yükleyecektir. Telefonunuz gibi LiPo pilli diğer cihazları bile şarj edebilir. 

Mini 2’nin pillerini şarj etmek için İki Yönlü Şarj Hub’ını nasıl kullanacağınız aşağıda açıklanmıştır. 

Adım 1: Pilleri Mini 2’den çıkararak ve birlikte verilen pil bağlantı noktasına yerleştirerek başlayın. Bir klik sesi duyduğunuzda pillerin bağlantı noktasında güvenli olduğunu bileceksiniz. 

Adım 2: İki Yönlü Şarj Hub’ını USB kablosuyla 100 ila 240 volt veya 50 ila 60 hertz dereceli bir elektrik prizine ve DJI’den  satın alabileceğiniz 18W USB şarj cihazına takın . 

Aşama 3: Üç pilin tamamen şarj olduğunu gösterecekleri için, İki Yönlü Şarj Merkezindeki LED ışıklarını kontrol edin. Şarj Merkezi sıralı bir şekilde çalıştığı için en dolu pilin diğerlerinden önce şarj olduğunu unutmayın. 

Mini 2 Pili Drone Üzerinden Şarj Etme 

İki Yönlü Şarj Hub’ınız yoksa Mini 2 drone’nuzu yerde tutmanız gerekmez. Pili DJI drone’nun kendisi aracılığıyla şarj edebilirsiniz. İşte nasıl.

Adım 1: Pilin Mini 2’ye sıkıca oturduğundan emin olun.

Adım 2: Bir mikro USB fişiyle, 240 volttan yüksek olmayan bir AC güç kaynağına bağlayın. Bunun için bir güç adaptörüne ihtiyacınız olabilir. 

Aşama 3: Pillerin tam olarak şarj edildiğini ve kullanıma hazır olduğunu gösteren LED’leri izleyerek Akıllı Uçuş Pilinin şarj olmasına izin verin. 

DJI Mini 2 Pillerin Şarjı Ne Kadar Sürer?

Pillerin tam olarak şarj olması yaklaşık dört saat sürmektedir. Ancak, odanın sıcaklığı kullandığınız şarj kablosunun türü ve şarj gücü gibi bazı faktörler şarj hızını etkileyebilir. 

DJI Mini 2 Pilinin Tam Dolu Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

Mini 2 pil şarj süresini pek çok faktör etkileyebileceğinden, dört saat bekleyip geri gelip pillerinizin her seferinde yüzde 100 olmasını bekleyemezsiniz. Pillerin tamamen şarj olduğunu söylemek için hangi göstergelere güvenebilirsiniz?

İki Yönlü Şarj Merkezi, dört LED’i ile bunu sizin için açıkça anlatacaktır. İşte her bir LED okumasının anlamı aşağıda verilmiştir. 

  • İlk iki LED ışığı yanıp sönüyor ve üçüncü ve dördüncü ışık yanıyor – pil yüzde sıfır ile yüzde 50 arasında
  • İlk üç LED ışığı yanıp sönüyor ve dördüncü ışık yanıyor – pil yüzde 50 ila 75 arasında
  • Dört LED’in tümü yanıp sönüyor – pil yüzde 75 ile 100 arasında
  • Dört LED’in tümü sabittir – pilin şarjı tamamlandı 

DJI Mini 2 Pili Nasıl Boşaltılır

Tüm piller bir dereceye kadar kendi kendine deşarj olur ve bu, bir güç kaynağına takılı olmadıkları zamanları içerir. Deşarj, elektrolit sıvısı ile doldurulmuş pillerde daha yaygındır, ancak LiPo piller de kendi kendine deşarj olabilir.

Deşarj hızı sadece pil tipinden değil, ortam sıcaklığından da etkilenir. Sıcaklıklar 131 Fahrenheit veya 55 santigrat dereceyi aştığında deşarj önemli ölçüde artar. 

Boşalmış bir pil enerji kaybetmesine ve bu nedenle kendi kendine boşalması genellikle olumsuz olarak kabul edilse de, bu mutlaka bir LiPo pilin başına gelebilecek en kötü şey değildir. Pil dolu kalırsa veya aşırı şarj edilirse şişmeye başlayabilir. 

Pilde biriken gaz ve ısı, LiPo pilin patlamasına neden olabilir. Pil, en kötü senaryoda yangına bile neden olabilir. 

Neyse ki, şişmiş piller nadirdir, ancak DJI Mini 2 pilini kendi kendine boşaltmanız gerekiyorsa, bunu nasıl yaparsınız? 

Çok basit: Mini 2 pilinizi boşaltmak için İki Yönlü Şarj Hub’ından çıkarın. Zamanla yavaş yavaş kendi kendine boşalacaktır. 

Kendiliğinden boşalan bir pil yavaş yavaş suyunu kaybettiğinden, Şarj Hub’ından çıktıktan sonra pil seviyesine dikkat edin. Mini 2 pillerinizin ne kadar güç kaldığını nasıl belirleyeceğinizi daha sonra anlatacağız, bu yüzden kontrol ettiğinizden emin olunuz.

DJI Mini 2 Pili Nasıl Çıkarılır?

DJI Mini 2 pilinizi Çift Yönlü Şarj Hub’ında şarj etmek için öncelikle drone’dan çıkarmanız gerekiyor. Bazı Mini 2 sahipleri, pili yuvasından çıkarmanın biraz zor olabileceğini bulmuşlardır. 

Pilin serbest kalmasını sağlamak için, pilin alt kısmında içeri iten küçük bir tırnak vardır. Kilidi açmak için bunun sıkıca bastırılması gerekir, ardından tırnağı tutarken pili dışarı doğru kaydırın.

Pil, yeni bir drone’a sıkı bir şekilde oturuyormuş gibi gelebilir veya sekme düğmesi biraz sert olabilir. Bu nedenle kaydırmaya çalışmadan önce pili tamamen serbest bırakmak için yeterli güç kullanın. Ne yaparsanız yapın, drone’a ve/veya pile zarar verebileceğinizden pili herhangi bir şeyle çıkarmaya çalışmayın. Ayrıca şarj işlemi tamamlandığında pili şarj yuvasından çıkarmak için pil üzerindeki serbest bırakma tırnağına da basmanız gerekecektir. 

DJI Mini 2 Pil Ne Kadar Sürer?

Mini 2 pillerinizin şarj olması için gereken dört saat kadar beklediniz ve şimdi drone’nuzu uçurmaya hazırsınız. Pilleri tekrar şarj etmeden önce ortalama ne kadar uçuş süresi elde edeceksiniz?

DJI’nin web sitesine göre, Mini 2’deki Akıllı Uçuş Bataryası bir klipte 31 dakika sürüyor. Mini 2 rüzgar hızına dayanıklılık özelliklerine sahip olduğundan, şiddetli rüzgarlarda bile çok fazla uçuş süresi kaybetmezsiniz. 

Mini 2, her ikisi de 30 dakika uçabilen Sim Too Pro ve Autel Robotics EVO Drone’u geride bırakarak, piyasadaki herhangi bir drone arasında en uzun uçuş sürelerine sahiptir. DJI drone’ları arasında bile Mini 2’nin uçuş süresi çok etkileyici.

Phantom 4 art arda yalnızca 28 dakika, Mavic Pro 27 dakika ve Inspire 2 27 dakika uçar. Phantom 3 Standard’ın ortalama uçuş süresi 25 dakikadır ve Phantom 3 Pro 23 dakikadan fazla uçar. Hiçbiri Mini 2 ile boy ölçüşemez.

DJI Mini 2 Pili Ne Zaman Şarj Etme Zamanı Nasıl Anlaşılır

Mini 2’nizin pilinin bitmek üzere olduğunu nasıl anlayacaksınız? Bir insansız hava aracıyla uçarken zamanın nasıl geçtiğini anlamayabilirsiniz. 

 Akıllı Uçuş Bataryası size DJI Akıllı Batarya Yönetim Sisteminin nezaketini söyleyecektir. Bu sistem drone’nuzun pillerinin ne kadar güce sahip olduğunu takip eder ve durumlarını size sürekli olarak bildirir. Kontrol cihazınızın ekranında gördüğünüz drone ile uçuşu ne kadar sürdürebileceğinizi hesaplayarak, Mini 2’yi ne zaman güvenli bir şekilde yere indireceğinizi bileceksiniz. 

Mini 2’nizi pilinin bitmediğini bilmek için çok kısa bir süre uçtuysanız, ancak ne kadar daha fazla güç kaldığını merak ediyorsanız ne olur? Bu durumda eve geldiğinizde Akıllı Uçuş Bataryanızı Çift Yönlü Şarj Hub’ına takın.

Dört LED ışığı pil seviyesini gösterecektir. İşte dağılım:

  • Dört LED ışığın tümü yanıyor – pil yüzde 88 veya üzerinde
  • İlk üç LED ışığı yanıyor ancak dördüncüsü yanıp sönüyor – pil yüzde 75 ile 88 arasında
  • İlk üç LED ışığı yanıyor ancak dördüncüsü yanmıyor – pil yüzde 63 ile 75 arasında
  • İlk iki LED ışığı yanıyor, üçüncüsü yanıp sönüyor, ancak dördüncü ışık kapalı – pil yüzde 50 ila 63 arasında
  • İlk iki LED ışığı yanıyor ancak üçüncü ve dördüncü ışıklar yanmıyor – pil yüzde 38 ila 50 arasında
  • İlk LED ışığı yanıyor, ikinci ışık yanıp sönüyor ve üçüncü ve dördüncü ışık kapalı – pil yüzde 25 ila 38 arasında
  • İlk LED ışığı yanıyor ancak diğer üçü yanmıyor – pil yüzde 13 ila 25 arasında
  • İlk ışık yanıp sönüyor ve diğer üç LED kapalı – pil yüzde sıfır ile yüzde 13 arasında 

DJI MİNİ 2 SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

DİĞER DRONE MODELLERİMİZ İÇİN TIKLAYINIZ 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x