HABERLER

Aksiyon Figür Devlerinden Hot Toys Nasıl Kuruldu?

1.1kviews

Hot Toys‘un kurucusu Howard Chan, 1998’de Causeway Bay’de Cool Toys adlı küçük aksiyon figür ü dükkanını açmadan önce Hong Kong merkezli TV kanalı TVB’de senaristti.

O zamanlar pek çok 1/6 aksiyon figür ü olmasına rağmen Howard Chan, hayranların ve koleksiyonerlerin aç olduğunu hissettiği belirli bir ayrıntı düzeyini aşmadıklarını hissetti ve figürlere olan sevgisinden dolayı karar verdi. Detaylı aksiyon figürleri kendisi üretti.

Hot Toys – 1/6 Detaylı Gerçekçi Aksiyon Figür Üreticisi

Hot Toys Limited, dünya çapındaki pazarlara son derece ayrıntılı koleksiyon ürünleri tasarlamak, geliştirmek ve üretmek için Hong Kong merkezli bir üretim evidir.

Merkez: Kwun Tong Bölgesi, Hong Kong

Kurucu: Howard Chan

Kuruluş: 2000, Hong Kong

CEO: Howard Chan (2000–)

Lisanssız olan Famous Type markası altında yarattığı ilk Hot Toys, bir Ethan Hunt (Tom Cruise) ve daha sonra Matrix’ten George Lucas ve Neo idi. Bunlar da daha sonra 1999-2000 yılları arasında “Hot Toys” markası altında piyasaya sürüldü ve her biri 500 adetle sınırlıydı.

2000 yılında Howard Chan hayatını değiştirecek bir karar alarak tüm birikimini Hot Toys öncesi marka altında son derece detaylı bir F-14 Tomcat Pilot üretimine yatırdı.

Hot Toys satışa çıkan ilk Aksiyon Figür modelleri

Howard Chan’ın ayrıntılara olan tutkusu ve bağlılığı, Hot Toys‘u diğer 1/6 aksiyon figür üreticilerinden hızla ayırdı. Bu düzeyde ayrıntı ve özgünlük yaratmak her küçük ayrıntının doğru olduğundan emin olmak için fabrikada arka arkaya 3 gün ve gece geçirdiği, örneğin figürün telsizlerinin etrafına sarılan küçük sarmal telin olduğu figürü mükemmelleştirmek günlerini aldı. Ancak tutkusu ve inancı sonucu, üretilen 5000 figürün tamamı rekor sürede tükendiğinde ise bu cabanın ödülünü almıştı!

Hot Toys Detaylı Askeri Aksiyon Figür

Hot Toys markalı ikinci figür, George Lucas’ın sadece “Yönetmen” olarak adlandırılan başka bir resmi olmayan ve lisanssız figürüydü. Bu sırada yayınlanan üçüncü resmi olmayan figür, The Matrix’ten Neo idi. Daha önce de belirtildiği gibi, Howard Chan artık ünlü ve popüler olan Hot Toys Action Figures markasını kurmadan önce, bunlar orijinal olarak markasız ve lisanssız bir “Ünlü Tip” serisinde piyasaya sürüldü.

2000’den itibaren Hot Toys, markasını ilk olarak son derece ayrıntılı modern zaman askeri figürlerinden oluşan düzenli bir ürün yelpazesi tasarlayıp üreterek oluşturdu, ancak 2003’te filmle ilgili figürler üretmek için lisans almaya başladılar. Bu rakamlar, Vietnam Savaşı’ndan Navy Seal operatörlerini ve hem Afgan hem de Irak savaşlarından Ordu ve Denizci figürlerini temsil ediyordu.

Hot Toys hızla 1/6 Aksiyon figür üreticileri arasında zirveye oturdu.

Bu dönemde Hot Toys, birçok ünlü Hollywood yıldızını bir araya getiren lisanssız kafa heykelleri de tasarlayıp üretti ve koleksiyonerlerin de ilgisini çekmeye başladı.

Howard Chan’ın bu süre zarfındaki en büyük başarılarından biri, ana akım Hollywood film şirketlerini, 1/6 aksiyon figürleri üretmek için Hong Kong merkezli küçük, neredeyse bilinmeyen bir oyuncak şirketinin lisanslarını almasına izin vermeye ikna etmiş olması.

Almayı başardığı lisanslardan biri, çok aranan Star Wars lisansıydı. Daha sonra Hot Toys, çok çeşitli Marvel, DC ve Star Wars figürleri üretmek için Sideshow Collectibles ile işbirliği yaptı.

Howard Chan büyük bir Star Wars hayranıdır, bu nedenle Hot Toys’un Star Wars serisinden ve filmlerinden çok sayıda yüksek detaylı, film doğruluğuna sahip altıda bir aksiyon figürü üretmesi şaşırtıcı değildir.

Howard Chan, uygulamalı bir CEO olmaya devam ediyor ve üretilen HER yeni figürün, resmi olarak üretilip piyasaya sürülmeden önce onun onayını alması gerekiyor.

Hot Toys’un özveri, ayrıntılara olan tutkusu ve gerçekçi bir görünüm, pazardaki başarılarının anahtarı olmuştur.

Hot Toys True Types Aksiyon Figürler

Orijinal Hot Toys figürlerinin gövde tasarımı, artık iyi bilinen True type gövdeleri değil, 21st Century Toys’un “Süper Asker” gövde tasarımına daha yakın olan OEM (Orijinal Ekipman Üreticisi) idi. Bu gövdelerin sağlam ve sıkı bağlantıları ve kauçuk kaplı tel çerçeveler olan parmaklar da dahil olmak üzere bükülebilir lastik elleri vardı.

1999’da ilk Hot Toys figürünün piyasaya sürülmesinden bu yana, rol aldıkları oyuncuların minyatür balmumu figürlerine benzeyen son derece doğru ve gerçekçi aksiyon figürüyle ünlenen en popüler ve tanınmış aksiyon figürü üreticilerinden biri haline geldiler.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x