skydio2
skydio2
HABERLER

Skydio 2 drone üretime geri döndü ve artık sizi daha da iyi takip edebilecek

2.4kviews

Skydio 2, otonom dron uçuşunun kural kitabını yeniden yazıyor ve sonunda firmadan sipariş edebiliyorsunuz .

Güncellenen Amerikan yapımı Skydio 2, satın alabileceğiniz en iyi dronlardan biri oldu . Sonunda, kendi kendine uçan dronun uzun Coronavirus salgınından sonra California fabrikasında üretime başladığı haberlerine sahibiz – bu da şimdi bir tane sipariş edebileceğiniz anlamına geliyor .

Ancak aynı zamanda Skydio, 999 $ ‘lık drone başlangıçta geçen yıl açıklandığından  yazılımda büyük güncellemeler yaptığını da söylüyor. 

“En popüler özellik talebimiz burada! Hem konunun hem de çevredeki manzaraların bu harika çerçeveleme çekimleri için sizi daha uzak bir mesafeden takip edebilmek için çığır açan Skydio Autonomy‘i güncellemek için çok çalıştık.” şirket duyurusu “Skydio Beacon ile maksimum izleme mesafesi 10 metreden 40 metreye (130 fit) yükseldi. Telefonla maksimum izleme mesafesi 10 metreden 20 metreye (66 fit) yükseldi.”

Yeni drone çok daha iyi bir fiyat noktasına (999 $) sahip, hala AI odaklı akıllı sinematografi sistemine sahip, ancak daha geniş drone pazarının beklediği özellikleri ekliyor. Başka bir deyişle Skydio, hem sporunuza odaklandığınızda inanılmaz aksiyon anlarını yakalayan omzunuzdaki manzaralar ve etkinlikler için uçan kameranız, hem de DroneDeploy uyumlu bir ölçme aracı olabilir.

Bu yeni esnekliğin bir kısmı, isteğe bağlı Skydio Denetleyici aracılığıyla geliyor. 149 dolarlık cihaz, Parrot Anafi kontrol cihazıyla görsel olarak aynıdır ve 3,5 km’lik bir menzile sahiptir. Geleneksel 2 çubuklu uçuş seçeneği sunar, böylece kendi swooping manzaralarınızı yönlendirebilir ve diğer dronelar gibi çekimler yapabilirsiniz. Manuel kontrol altında pilot, elbette, yine de çok yönlü engellerden kaçınma avantajından yararlanabilir. Bazı ülkelerde hava düzenlemelerini kontrol ettikten sonra Kontrolörün yasal bir zorunluluk olduğunu bile hissedebilirsiniz.

Skydio Beacon

Skydio Beacon da var, ayrıca 149 $. Bu kompakt değnek, Skydio 2‘yi 1,5 km’ye kadar konumlandırmak ve drone’ları başlatmak için dokunsal düğmelere sahip olmak için kullanılabilir. Ayrıca, telefonunuzu almayacağınız bir yere götürebileceğiniz bir şey olma avantajına da sahiptir.

Oldukça kompakt olmasına rağmen, mavi renkli Skydio 2 katlanmaz – navigasyon kameralarının doğruluğunu sağlamak için bir önlem. Bunlardan altı tanesi var, her biri AI sistemine 48 megapiksel bilgi vermek için bir araya gelen 4K Sony kameralara sahip. sistem). Gövde, 3D dünyasını saniyede 1 milyondan fazla noktada izleyen yerleşik NVIDIA Tegra Jetson TX2 için bir ısı emici olarak da hareket etmelidir. 256 GPU çekirdeği kullanarak, eşzamanlı on taneye kadar ilgi çekici yeri olan insanları ve araçları belirleyebilir.

Skydio 2 kamera özellikleri

Fotoğraf açısından ana kamera, 20 mm EFL lens ile 4K ve 60 fps H.264 veya H.265 veya 12 megapiksel JPEG veya RAW video çekebilen bir Sony 1 / 2.3 ”12.3MP CMOS’dur. Bu da benzer boyuttaki diğer insansız uçaklarla rekabet edebilir hale getirir. Skydio bunu “sınıfının en iyisi” olarak adlandırıyor ve tüm DJI Mavic serisi drone’larla karşılaştırmalı olarak karşılaştıran bir NomiCam raporu sunuyor. Ayrıca önden projeksiyon yapan, tasarıma birçok ‘bölümden daha fazla harmanlayan 3 eksenli bir gimbal tarafından da desteklenir. 

Dronda katlanır aksesuarlar bulunur ve bir pil, şarj için bir USB 3 kablosu ve bir USB 3 fişi ve bir sert kılıf ile birlikte gönderilir. Uçuş süresi 23 dakikadır ve 775g ağırlığındadır ve maksimum hız 36mph’dir.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x