HABERLER

Kamyonlar için araç içi kameralar. Türleri, faydaları ve özellikleri.

2.6kviews

Teknoloji, filo optimizasyonunu sağlayarak ve verimliliği ve sürücü güvenliğini iyileştirerek ulaşım endüstrisini dönüştürüyor. Filolara yardımcı olan güçlü bir araç mı? Kamyonlar için araç içi kameralar. Sürücü deneyimini geliştirirken ve filo yönetimini kolaylaştırırken bir güvenlik düzeyi eklerler. Bu makale, araç içi kameraların kamyonlar için birçok avantajını tartışıyor ve nelere dikkat etmeniz gerektiğini, yasal hususları ve kamyon araç kamerası teknolojinizden en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğinizi inceliyor.

Kamyon araç kameraları için temel bilgiler

Araç kameraları neredeyse bir asırdır varlar. 1939 gibi erken bir tarihte, kontrol panelinde kamera olan bir polis memurunun haberini bulabilirsiniz. Kameralar, 1960’lardan sonra kolluk kuvvetleri için giderek daha yaygın hale geldi. Ardından, teknoloji daha kompakt ve uygun fiyatlı hale geldikçe, uygulamalar genişledi.
Kamyonlar için araç içi kameralar sürücü güvenliğini artırabilir, maliyetleri düşürebilir ve filoların daha verimli çalışmasına yardımcı olabilir. Genellikle kamyonun veya kamyonetin ön paneline veya ön camına monte edilen gösterge kameraları yola, sürücüye bakar veya yolu ve sürücüyü kaydeden çift taraflı araç kameraları alabilirsiniz.

Bu küçük video kameralar tipik olarak aracın elektrik sistemlerinden güç alır. Kontak açıldığında otomatik olarak açılabilirler veya sürücüler veya filo yöneticileri tarafından manuel olarak açılıp kapatılabilirler.

Araç içi kameraların kamyonlar için faydaları

Kamyonlardaki ön kameralar, güvenlik ve filo yöneticilerine genel filo güvenliği konusunda daha fazla görünürlük sağlayabilir. Araç içi kamera videosunu filo yönetimi yazılımıyla entegre etmek, yöneticilere sert frenleme, sert viraj alma, hızlı hızlanma veya hızlanma gibi sürücü davranışları hakkında fikir verir.
Araç içi kamera videosu, yoldaki herhangi bir olayın öncesinde, sırasında ve sonrasında neler olduğunu ortaya çıkarmak için kamyon taşımacılığı endüstrisinde yaygın olarak kullanılır. Kamyon ön kamera görüntüleri, insan hafızasına veya yanlış ve çelişkili hikayelere güvenme riskinden kaçınmanıza yardımcı olabilir.
Video, yetkililerin bir kazada kimin hatalı olduğunu anlamalarına yardımcı olur. Ek olarak, sigorta şirketleri ve mahkemeler, araç kamerası görüntülerini kimin ve ne kadar tazminat ödemesi gerektiğini belirlemek için kullanabilir. Filolar için, bir olayın videosu sürücüleri temize çıkarmak ve nükleer kararlardan kaçınmak için de kullanılabilir.
Örneğin California merkezli bir firma, sürücülerinden biri bir çarpışmaya karıştığında araç içi kamera teknolojisinden yararlandı. Kaydedilen görüntüler, sürücünün hatalı olmadığını kanıtladı, bu da onu temize çıkardı ve şirkete önemli oranda tasarruf sağladı.
Kamyonlarınızda araç kamerası olması sigorta maliyetlerinizi de düşürebilir. Araç içi kamera kaydına sahip olmak, sürücülerinizin motorlu araç kayıtlarını korumaya yardımcı olur ve bu da oranları düşürebilir.
Araç içi araç kameraları, filonuzun güvenlik kültürünü de destekler. Video, genellikle performansı artırmak için sürücülere koçluk yapmak için kullanılır. Sürücüler ayrıca, videoya kaydedildiklerini bildikleri için kurallara ve en iyi uygulamalara uyma konusunda daha motive olurlar. Ek olarak, en güvenli ticari sürücülerinizi tanımak ve ödüllendirmek için araç içi kamera görüntülerini diğer filo yönetimi ölçümleriyle birlikte kullanabilirsiniz.

Kamyonlar için araç kameralarında aranacak temel özellikler

Dosya saklama

Araç içi kamera görüntülerinin nasıl ve ne kadar süreyle saklandığını araştırmak isteyeceksiniz. Tipik olarak bulut depolama ve hafıza kartı (veya mikro SD kart) arasında seçim yapacaksınız. Bulut depolama genellikle yüksek hacimli görüntüleri tutabilirken, hafıza kartlarıyla bu depolamanın özel kapasitesiyle sınırlı kalırsınız.

Video kalitesi

Yolda veya hem yolda hem de kabinde (çift yüz seçeneğiyle) neler olup bittiğini net bir şekilde görebilmek isteyeceksiniz. Video çözünürlüğü, incelediğiniz kliplerdeki insanları ve nesneleri tanımlama becerinizde rol oynayacaktır. Geniş dinamik aralığa (WDR) ve HD çözünürlükler sunan geniş açılı lense sahip kamyon ön kameraları, önemli ayrıntıları görmenize yardımcı olabilir.

Akıllı özellikler

Araç içi kamera teknolojisi geliştikçe, rehberlik ve diğer operasyonel faaliyetleri kolaylaştırabilecek akıllı özellikler de arayabilirsiniz. Aşağıdakileri sağlayan bir teklif arayabilirsiniz:

İlave içerik sağlamak için GPS veri entegrasyonu.
Raporlama özellikleri.
ELD entegrasyonu.

Kurulum kolaylığı

Bu teknolojiye yaptığınız yatırım, yalnızca sürücüleriniz araç içi kameraları kolayca kurup kurabiliyorsa karşılığını alacaktır. Yapıştırıcı veya vantuz kullanan pano kameralarıyla karşılaşacaksınız. Hızlı ve güvenli yapıştırıcı seçenekleri genellikle iyi bir seçimdir.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x