HABERLER

İtfaiye Ekibi Alan Yangınlarını Kontrol Etmek İçin DJI Drone’ları Kullandı !

2.3kviews

AŞIRI SICAKLAR ARAZİLERİ ATEŞE VERDİĞİNDE…

Hechingen İtfaiye Ekibi Alan Yangınlarını Kontrol Etmek İçin DJI Drone’ları Kullandı

Almanyada sıcaklıklar Temmuz ayında %30 artarken sıcaklıklar arttıkça alan yangını riski de artış gösterdi. Departmanlar orman yangınlarını en iyi şekilde nasıl önleyebilecekleri konusunda ne kadar halkı bilgilendirmek için ellerinden geleni yapsalar da Almanya Orman Yangını Tehlikesi İndeksi, Almanya’nın %85’i için 5 üzerinden 4 ve 5 dereceye çıktığından dolayı yerel itfaiye ekipleri tehlikeli bölgeleri tespit edip kontrol altına almak için yaratıcı bir çözüm arayışına girdi. Hasat edilmemiş araziler, ormanlar ve çayırlar anlık tutuşmaya oldukça yatkındır.

Alan Yangınıyla Savaş

4 Ağustos’ta Hechingen İtfaiye Ekibi, su kaynaklarına uzakta, kır yoluna yakın bir alandan yangın ihbarı aldı. Ekipler olay yerine ulaştığı zaman yangın çoktan 5000 metre karelik bir alana yayılmıştı ve etraftaki ormanlık alanları tehdit ediyordu.

İtfaiyeciler çoktan alevleri ve dumanı yüzlerce metre öteden görebiliyordu. İtfaiyecilerin işi oldukça zordu çünkü yangını söndürürken aynı zamanda rüzgarın etkisiyle etraftaki ormanlık alanlara yayılmasını önlemeye çalışıyorlardı.

Arazi yangınları söz konusu olduğunda itfaiye ekiplerinin operasyon, taktik ve  uygulamaya karar verirken analiz etmesi gereken üç faktör var : bitki karakteristiği, hava durumu, ve rüzgar yönü.Bütün bu faktörler drone temelli hava görüntüleme ve veri yardımıyla daha hassas bir şekilde yakalanıp, analiz edilebiliyor. Zorlu koşullardan dolayı ilk taktik planlaması yapıldıktan sonra itfaiye ekibi, DJI Matrice 210 sağlamlaştırılmış ticarı sınıf drone, bir Zenmuse XT termal kamera ve bir X4S yüksek çözünürlüklü görüntüleme kamerasını operasyona dahil etti.

Görüntüleme Drone’larının Operasyonel Planlamaya Katkısı

DJI M210 drone yangın bölgesinden bilgi elde etmek için kullanıldı. İtfaiye ekibi elde ettikleri bilgiyle içinde bulundukları durumu daha iyi kavrayarak, daha iyi bir operasyonel plan yaptılar. Ekip koordine bir şekilde çalışarak ateşi hızla kontrol altına almayı başardılar.

Tehlikeli bölgeleri hassas bir şekilde izole etmek, sonunda itfaiye ekibinin yangını söndürmek için kullandıkları su kaynağından ve personelden daha etkili bir şekilde faydalanabilmelerini sağladı.

DJI drone’u sayesinde yangın hakkında elde edilen kritik bilgi sayesinde itfaiye ekibi sıkıştırılmış hava köpüğüyle karıştırılan sadece 5000 litre su kullanarak yangını söndürmeyi başardılar.

Endüstriyel amaçlı dronlar için detaylı bilgi ve satın alma için bize ulaşabilirsiniz .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x