HABERLER

Hava Fritöz – Airfryer da ne pişirebiliriz?

1.8kviews

Hava Fritöz de Sizin için en iyi yemek elbette kişisel tercihe bağlı. Brokoli, Brüksel lahanası, patates, kabak, mantar ve soğan ve karnabahar gibi sebzelerin hepsi Airfry’da inanılmaz oluyor. Ana yemeğinizi Air Fryer ‘da da yapabilirsiniz. Tofu, tavuk budu, köfte, pirzola, kızarmış tavuk… hatta biftek gibi proteinlerle efsane pişirir. İşte uzmanların bu yeni ortaya çıkan mutfağın olmazsa olmazlarından keyif aldığı öneriler,

Aşağıda, airfryer da ne pişireceğinize dair en iyi önerilerimizi ve ayrıca lezzetli yemekler için en iyi sonuçları elde etmeye yönelik ipuçlarını görebilirsiniz.

Hava Fritöz Tavuk Parmesan

Çıtır altın tavuğun herhangi bir yağ kullanılmadan elde edilebilmesi şaşırtıcıdır (hava fritözünün bunu ne kadar hızlı yapabildiğinden bahsetmiyorum bile!). Fırınınızı açmanıza veya set üstü ocağınızı yağlı bir şekilde kirletmenize gerek yok: Bu tavuk Parm’ın tadı, oraya ulaşmak için çok daha az çabayla geleneksel versiyonu kadar güzeldir.

Hava fritözü peynirinizi bile eritecek ve mükemmel peynirli, çıtır bir lokma için kızartacak! Pişirmek için sadece 10 dakika ve peyniri kızartmak için 3 dakika daha ve asla arkana bakmayacaksın. Bu tarif, özellikle dışarısı sıcaksa, zaman ve enerji tasarrufu sağlar. Daha az çaba gerektiren fikirler mi arıyorsunuz? Kolay, yaz dostu akşam yemekleri ile karşınızdayız.

Hava Fritöz Patates

Fritöz, patatesler üzerinde bir tür sihir yapar; her tarafı ekstra çıtır olur ve içleri mükemmel şekilde yumuşak kalır. Bunları şimdiye kadarki en lezzetli patatesler yapmak için tüm baharatların birbirine yapışması için onları biraz yağa atın.

Hava fritözü için hangi patatesler en iyisidir?
Bebek patatesler hava fritözü için favorimizdir – gerçekten her çeşit işe yarar, ancak bebek Yukon altın veya kırmızı patates aramanızı öneririz.

Patateslerimi kızartmadan önce kaynatmam gerekir mi?
Kaynatmaya gerek yok! Hava fritözü, bu minik patateslerin tüm işini yapacak ve onları yumuşak ve içten pişmiş halde tutacaktır.

Çıtır çıtır patates kızartması için ipuçları:
— Partiler halinde pişirin. Tarifi ikiye katlıyorsanız, partiler halinde pişirdiğinizden emin olun! Maksimum çıtırlık için pişirirken patateslerinizin tek bir katmanda olmasını istiyorsunuz (bize güvenin, buna değer).
— Karıştırın ve sallayın. Patateslerinizin eşit şekilde pişmesi için, pişerken en az bir kez sepetteki patateslerinizi sallayıp karıştırdığınızdan emin olun.

Havada Fritöz Sığır Eti ve Brokoli

Bu klasik Çin-Amerikan yemeği, yumuşak sığır eti şeritleri, mükemmel pişmiş brokoli çiçeği ve tuzlu-tatlı bir sos içerir. Bonus: Sadece 30 dakika sürdüğü için paket servisten bile daha hızlı olabilir!

Soslar fritözde her zaman yiyeceğe yapışmadığından, hepsini bir arada pişirmeye çalışmak yerine sosu koyulaşana kadar mikrodalgada pişirmek ve havayla kızartılmış sığır eti ve brokoli ile karıştırmaktır. Paket servis hissini tamamlamak için beyaz pirinçle servis yapın veya daha sağlıklı bir yemek için bir kepçe kahverengi pirinç ekleyin.

Hava Fritöz Somon

Şimdiye kadarki en hızlı deniz ürünleri yemeği için fritözünüzü açın. Bu somon sadece 10 dakikada pişiyor ve içi mükemmel bir şekilde yumuşak ve pul pul dökülüyor ve harika bir üst kabukla çıkıyor. Tatlı hardal tepesi bunu aşar, ancak en sevdiğiniz turşuyu da değiştirmekten çekinmeyin.

Şimdiye kadarki en hızlı yemek için fritözünüzü açın. Bu somon sadece 10 dakikada pişiyor ve içi mükemmel bir şekilde yumuşak ve pul pul dökülüyor ve harika bir üst kabukla çıkıyor. Tatlı hardal sosu, bunu en sevdiğimiz somon yemeklerinden biri yapıyor.

Hava Fritöz Fıstık Ezmeli Çikolatalı Kurabiye

Bu küçük kurabiyelerin bir tutam tuz hariç (muhtemelen çoğu zaten elinizin altında olan!) sadece altı malzemeye sahip olduğuna inanamayacaksınız. Onları atıştırmak ve beslenme çantasında daha kolay paketlemek için mini yaptık.

Fıstık ezmesi ve çikolatadan daha iyi bir lezzet kombinasyonu var mı? Cidden, bekleyeceğiz. İkilinin bir klasik olmasının bir nedeni var: Çikolatalı tatlı ve acı notalar, fıstık ezmesinin hafif tatlı nitelikleriyle mükemmel bir şekilde tamamlanıyor. Burada, fıstık ezmeli kurabiye hamuru tabanına sahip ve birkaç parça çikolata ile tepesinde, ısırık büyüklüğünde kurabiyelerde cennette yapılmış bir eşleşme.

Hava Fritöz Tavuk Kanadı

Kızarmış tavuk kanatları lezzetlidir ama ortalığı karıştırırlar. Bu fritöz kanatları süper kolay ve derin yağda kızartılmış tür kadar çıtır çıtır. Biz bağımlıyız!

Çıtır çıtır kanatlar için en önemli ipucumuz:
Mümkün olan en çıtır kanatlar için, baharatlamadan önce tavuğunuzu kağıt havlularla tamamen kurulayın. Daha da iyisi, baharatlamadan önce kanatlarınızı buzdolabında bir veya iki saat açıkta soğumaya bırakın. Ekstra gevrek için ikinci ipucumuz? Her şey fritözünüzdeki sıcaklık ve süre ile ilgilidir.

Tüm yiyecekler hava fritözünde pişirilebilir mi?

Bazı yiyecekler fritözde çıtır çıtır ve sulu hale gelse de, diğerleri dağınık veya kuru olabilir. Profesyoneller donmuş yiyecekler, kurabiyeler ve pastırma hazırlarken havalı fritöz kullanmanızı önerir. Hava fritözünüze aşırı baharatlı yiyecekler, ıslak hamurlar ve peynir koymaktan kaçının – ortalığı dağıtabilirler.

Airfryer’a çiğ et koyabilir misiniz?

Çiğ eti tamamen çözülmüş, baharatlanmış ve izlenmişse fritözde pişirmek güvenlidir. Tavuk parçaları veya patates kızartması da dahil olmak üzere tam olarak pişirilmiş bazı yiyecekler fritöze dondurularak yerleştirilebilir. Bununla birlikte, çiğ ette daha eşit pişirme ve lezzetli bir nihai ürün sağlamak için buzunun iyice çözülmesi önerilir.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x